PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Türk Tarımında 50 yıldır değişen bir şey yok, bıraktığın, bildiğin gibi..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1029166" data-attributes="member: 25349"><p>Yazarın bilgisinden yararlandığı kişiye katılmıyorum.</p><p>1-Katılmıyorum.Son 50 yılı bilmem son 40 yılı biliyorum.Türkiye tarımına muazzam teknoloji girdi.Hem motorlu hem motorsuz tarım aletlerinde,gübrede,ilaçlamada,ekim makinalarında,ilaçlarda,toprak işlemede herşey çok değişti.Pancar tarlasında pancarlar tek tek pancar beli ile sökülür,halka yapılır,işçiler etrafına oturur,tek tek milyonlarca pancar bıçakla kesilir, tel yabalarla römorklara yaba yaba atılır ve yağmur çamur fabrikaya götürülürdü.Şimdi dev bir yürüyen fabrika görünümünde makina tarlaya giriyor 40 dönüm yerini akşama bitiriyor,deposu neredeyse bir kamyon pancar alıyor.Bu makinayı alamayan kendi traktörüyle yine makina ile hasat yapıyor.Bu sadece pancarda.Her üründe herşey modernleşti.En azından benim etrafımda böyle.</p><p>2-Katılmıyorum.Silajlık mısır,kivi,kanola,çay,muz,avakado vs yüzyıllardır yetiştirdiğimiz ürünler mi?40 sene önce aralık,ocak,şubat ayında domates,biber,salatalık,patlıcan yenebiliyor muydu?Bursa tarım fuarına gidenler meyvecilik ve fidancılığımızın da nerelerde olduğunu görürler.En son geliştirilen anaçlarla aşılanmış fidanlarla dünya çapında bahçeler kuruluyor.</p><p>3-Katılmıyorum.3000 yıl öncesinin yöntemi ile sulama yapılan yerler vardır ama sulama sistemlerimizde çok modernleşti ve modernleşenlerde demode kaldığı için tekrar yenileniyor. </p><p>Yazarın yazısının ilk bölümüne katılıyorum.Bu konu ile ilgili bir makale ile biraz sonra bir konu açacağım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1029166, member: 25349"] Yazarın bilgisinden yararlandığı kişiye katılmıyorum. 1-Katılmıyorum.Son 50 yılı bilmem son 40 yılı biliyorum.Türkiye tarımına muazzam teknoloji girdi.Hem motorlu hem motorsuz tarım aletlerinde,gübrede,ilaçlamada,ekim makinalarında,ilaçlarda,toprak işlemede herşey çok değişti.Pancar tarlasında pancarlar tek tek pancar beli ile sökülür,halka yapılır,işçiler etrafına oturur,tek tek milyonlarca pancar bıçakla kesilir, tel yabalarla römorklara yaba yaba atılır ve yağmur çamur fabrikaya götürülürdü.Şimdi dev bir yürüyen fabrika görünümünde makina tarlaya giriyor 40 dönüm yerini akşama bitiriyor,deposu neredeyse bir kamyon pancar alıyor.Bu makinayı alamayan kendi traktörüyle yine makina ile hasat yapıyor.Bu sadece pancarda.Her üründe herşey modernleşti.En azından benim etrafımda böyle. 2-Katılmıyorum.Silajlık mısır,kivi,kanola,çay,muz,avakado vs yüzyıllardır yetiştirdiğimiz ürünler mi?40 sene önce aralık,ocak,şubat ayında domates,biber,salatalık,patlıcan yenebiliyor muydu?Bursa tarım fuarına gidenler meyvecilik ve fidancılığımızın da nerelerde olduğunu görürler.En son geliştirilen anaçlarla aşılanmış fidanlarla dünya çapında bahçeler kuruluyor. 3-Katılmıyorum.3000 yıl öncesinin yöntemi ile sulama yapılan yerler vardır ama sulama sistemlerimizde çok modernleşti ve modernleşenlerde demode kaldığı için tekrar yenileniyor. Yazarın yazısının ilk bölümüne katılıyorum.Bu konu ile ilgili bir makale ile biraz sonra bir konu açacağım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Türk Tarımında 50 yıldır değişen bir şey yok, bıraktığın, bildiğin gibi..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt