PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Türkiye en çok buğday, domates ve patates yedi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 711207" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye en çok buğday, domates ve patates yedi</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>05 Haziran 2013 Çarşamba 11:15</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ANKARA - Türkiye ' de 2011/2012 döneminde bitkisel ürünlerin kişi başı tüketimine bakıldığında 228,7 kilogram ile buğday, 114,6 kilogram ile domates, 54,4 kilogram ile patates en çok tüketilen ürünler oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2011/2012 döneminde Türkiye ' de kişi başı tüketimi 228,7 kilogram olan buğday en çok tüketilen bitkisel ürün oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Tahıl ürünleri arasında buğdayı 16,3 kilogram ile mısır, 1,3 kilogram ile yulaf, 1,2 kilogram ile çavdar ve 1 kilogram ile arpa takip etti. Pirincin söz konusu dönemde kişi başı tüketimi ise 9,3 kilogram olarak hesaplandı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kurubaklagiller arasında ise sofrada ilk sırayı 5,5 kilogram ile nohut alırken, kırmızı mercimeğin kişi başı tüketimi 4,5 kilogram, kuru fasulyenin kişi başı tüketimi 3 kilogram oldu.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Söz konusu dönemde patatesin kişi başı tüketimi 54,4 kilogram olarak hesaplanırken, şeker tüketimi 29,5 kilogram, çay tüketimi 13,8 kilogram olarak belirlendi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yağlı tohumlar arasında ise en yüksek kişi başına tüketim 41 kilogram ile ayçiçeğinde görülürken, çiğitin kişi başı tüketiminin 18,6 kilogram, soyanın 16,3 kilogram, kolzanın da 2,4 kilogram olduğu ortaya çıktı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kişi başına sebze tüketimi 279,2 kilogram</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kişi başına sebze tüketimi, 2011/2012 döneminde Türkiye ' de 279,2 kilogram olurken, sebzeler arasında da birinciliği 114,6 kilogram ile domates aldı. Söz konusu dönemde Türkiye ' de kişi başına 23,9 kilogram kuru soğan, 6,5 kilogram havuç, 1,9 kilogram turp, 1,8 kilogram taze soğan ve 0,8 kilogram kuru sarımsak tüketildi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meyvesi için yetiştirilen sebzelere bakıldığında da kişi başına tüketim biberde 21,6 kilogram, bamyada 0,4 kilogram, hıyarda 19,1 kilogram, kabakta 3,5 kilogram, patlıcanda 9,6 kilogram, karpuzda 45,2 kilogram, kavunda ise 19,3 kilogram olarak hesaplandı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Baklagil sebzelerinin kişi başına tüketimi de taze fasulyede 7,3 kilogram, bezelyede 1,6 kilogram, baklada 0,5 kilogram olarak belirlendi. Diğer sebzelere bakıldığında da Türkiye ' de kişi başına 7,3 kilogram lahana, 5 kilogram marul, 2,8 kilogram pırasa, 2,6 kilogram ıspanak ve 0,1 kilogram semizotu tüketildi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meyvelerin tüketim şampiyonu üzüm</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Meyvelerin kişi başına tüketimine bakıldığında da 34,8 kilogram ile üzümün başı çektiği görüldü.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Söz konusu dönemde, kişi başına 25,3 kilogram elma, 4,4 kilogram armut, 3,2 kilogram çilek, 0,9 kilogram dut, 2,6 kilogram erik, 0,3 kilogram incir, 1,5 kilogram kayısı, 4,4 kilogram kiraz, 5,2 kilogram muz, 1,8 kilogram nar, 6,1 kilogram şeftali, 2,1 kilogram vişne, 0,4 kilogram greyfurt, 3,8 kilogram limon, 4,9 kilogram mandalina ve 16,7 kilogram portakal tüketildi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Sert kabuklu bitkisel ürünler arasında da kişi başı tüketim Antep fıstığında 1,4 kilogram, bademde 1,1 kilogram, cevizde 2,8 kilogram, fındıkta 1,2 kilogram, kestanede 0,7 kilogram oldu.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 711207, member: 41641"] [color=blue][b]Türkiye en çok buğday, domates ve patates yedi 05 Haziran 2013 Çarşamba 11:15 ANKARA - Türkiye ' de 2011/2012 döneminde bitkisel ürünlerin kişi başı tüketimine bakıldığında 228,7 kilogram ile buğday, 114,6 kilogram ile domates, 54,4 kilogram ile patates en çok tüketilen ürünler oldu. AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2011/2012 döneminde Türkiye ' de kişi başı tüketimi 228,7 kilogram olan buğday en çok tüketilen bitkisel ürün oldu. Tahıl ürünleri arasında buğdayı 16,3 kilogram ile mısır, 1,3 kilogram ile yulaf, 1,2 kilogram ile çavdar ve 1 kilogram ile arpa takip etti. Pirincin söz konusu dönemde kişi başı tüketimi ise 9,3 kilogram olarak hesaplandı. Kurubaklagiller arasında ise sofrada ilk sırayı 5,5 kilogram ile nohut alırken, kırmızı mercimeğin kişi başı tüketimi 4,5 kilogram, kuru fasulyenin kişi başı tüketimi 3 kilogram oldu. Söz konusu dönemde patatesin kişi başı tüketimi 54,4 kilogram olarak hesaplanırken, şeker tüketimi 29,5 kilogram, çay tüketimi 13,8 kilogram olarak belirlendi. Yağlı tohumlar arasında ise en yüksek kişi başına tüketim 41 kilogram ile ayçiçeğinde görülürken, çiğitin kişi başı tüketiminin 18,6 kilogram, soyanın 16,3 kilogram, kolzanın da 2,4 kilogram olduğu ortaya çıktı. Kişi başına sebze tüketimi 279,2 kilogram Kişi başına sebze tüketimi, 2011/2012 döneminde Türkiye ' de 279,2 kilogram olurken, sebzeler arasında da birinciliği 114,6 kilogram ile domates aldı. Söz konusu dönemde Türkiye ' de kişi başına 23,9 kilogram kuru soğan, 6,5 kilogram havuç, 1,9 kilogram turp, 1,8 kilogram taze soğan ve 0,8 kilogram kuru sarımsak tüketildi. Meyvesi için yetiştirilen sebzelere bakıldığında da kişi başına tüketim biberde 21,6 kilogram, bamyada 0,4 kilogram, hıyarda 19,1 kilogram, kabakta 3,5 kilogram, patlıcanda 9,6 kilogram, karpuzda 45,2 kilogram, kavunda ise 19,3 kilogram olarak hesaplandı. Baklagil sebzelerinin kişi başına tüketimi de taze fasulyede 7,3 kilogram, bezelyede 1,6 kilogram, baklada 0,5 kilogram olarak belirlendi. Diğer sebzelere bakıldığında da Türkiye ' de kişi başına 7,3 kilogram lahana, 5 kilogram marul, 2,8 kilogram pırasa, 2,6 kilogram ıspanak ve 0,1 kilogram semizotu tüketildi. Meyvelerin tüketim şampiyonu üzüm Meyvelerin kişi başına tüketimine bakıldığında da 34,8 kilogram ile üzümün başı çektiği görüldü. Söz konusu dönemde, kişi başına 25,3 kilogram elma, 4,4 kilogram armut, 3,2 kilogram çilek, 0,9 kilogram dut, 2,6 kilogram erik, 0,3 kilogram incir, 1,5 kilogram kayısı, 4,4 kilogram kiraz, 5,2 kilogram muz, 1,8 kilogram nar, 6,1 kilogram şeftali, 2,1 kilogram vişne, 0,4 kilogram greyfurt, 3,8 kilogram limon, 4,9 kilogram mandalina ve 16,7 kilogram portakal tüketildi. Sert kabuklu bitkisel ürünler arasında da kişi başı tüketim Antep fıstığında 1,4 kilogram, bademde 1,1 kilogram, cevizde 2,8 kilogram, fındıkta 1,2 kilogram, kestanede 0,7 kilogram oldu.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Türkiye en çok buğday, domates ve patates yedi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt