PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Türkiyede ve dünyada hayvancılık,doğru hayvan besleme
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1109109" data-attributes="member: 76172"><p>Okuduklarimdan anladigima gore yabancilar isi bolusmus ve ihtisaslasmislar. </p><p></p><p>Birinci grup anaclari bulunduruyor, etci ve ya sutcu irklar, hedefi buzagi elde etmek ve satmak. Bu konuda tecrube kazandiklarindan basarili oluyorlar.</p><p></p><p>Ikinci grup bu buzagilari 250 Kg civarina buyutuyorlar. Cografi sartlara gore bu ikisini birlikte yapanlar var.</p><p></p><p>Ucuncu grup danalari alip kesime kadar bakiyor.</p><p></p><p>Kimin ne yapacagi cografik sartlara bagli biraz, son grup arazisi olan yuksek miktarda yemi sanayiden ve ya tarimdan saglayabilenler.</p><p></p><p>Ikinci grup kis sartlarinda barinakli olarak yetistirme sansi olanlar.</p><p></p><p>Herkes hakkina razi. Onemli olan nokta bu bence, kimse digerinden ucuza alip karin buyuk cogunlugunu almak pesinde degil. Daha once yazmistim, buyuk besi ciftliklerinde 40.000- 150.000 arasi besi yapanlar tum Amerika genelinde yapilan istatistiklere gore hayvan basina 100 Dolar kazaninca razi, kar onceki uretim ve besiyi yapanlarla bolusulmus oluyor, herkes en iyi bildigi ve cografik sartlari ile maddi imkanlarina uygun isi yapmis oluyor. Hayvan basina dusuk olan kari buyuk rakamda uretim ile yapilabilir hale getiriyorlar.</p><p></p><p>Disarida yem fiyatlari dusuk olabilir ama bu fark cok cok buyuk degil, her yerde de buyuk meralar yok. 50-100 buzagi yetistirebilen 50 kisi bir arada uretme devaedince bir besiciye mal saglayabiliyor. Yem ucuz olabilir belki ama iscilik ucretleri bizden yuksek, adamlar ucuz fiyati saglayabilmek icin dusuk kara razi olup aile isletmelerine devamediyorlar.</p><p></p><p>Soylemek istedigim, merasi olan 1.500 e malolan danasini aliciyi sikistirip 5.000 e satma pesinde degil, fiyati makul tutuyorki bir sonraki uretici para kazanabilsin. Biliyor ki pahaliya verip digerini zor duruma sokup isi yapilamaz hale getirirse tum sistem coker, kendisinin de ayni kayikta oldugunu unutmuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1109109, member: 76172"] Okuduklarimdan anladigima gore yabancilar isi bolusmus ve ihtisaslasmislar. Birinci grup anaclari bulunduruyor, etci ve ya sutcu irklar, hedefi buzagi elde etmek ve satmak. Bu konuda tecrube kazandiklarindan basarili oluyorlar. Ikinci grup bu buzagilari 250 Kg civarina buyutuyorlar. Cografi sartlara gore bu ikisini birlikte yapanlar var. Ucuncu grup danalari alip kesime kadar bakiyor. Kimin ne yapacagi cografik sartlara bagli biraz, son grup arazisi olan yuksek miktarda yemi sanayiden ve ya tarimdan saglayabilenler. Ikinci grup kis sartlarinda barinakli olarak yetistirme sansi olanlar. Herkes hakkina razi. Onemli olan nokta bu bence, kimse digerinden ucuza alip karin buyuk cogunlugunu almak pesinde degil. Daha once yazmistim, buyuk besi ciftliklerinde 40.000- 150.000 arasi besi yapanlar tum Amerika genelinde yapilan istatistiklere gore hayvan basina 100 Dolar kazaninca razi, kar onceki uretim ve besiyi yapanlarla bolusulmus oluyor, herkes en iyi bildigi ve cografik sartlari ile maddi imkanlarina uygun isi yapmis oluyor. Hayvan basina dusuk olan kari buyuk rakamda uretim ile yapilabilir hale getiriyorlar. Disarida yem fiyatlari dusuk olabilir ama bu fark cok cok buyuk degil, her yerde de buyuk meralar yok. 50-100 buzagi yetistirebilen 50 kisi bir arada uretme devaedince bir besiciye mal saglayabiliyor. Yem ucuz olabilir belki ama iscilik ucretleri bizden yuksek, adamlar ucuz fiyati saglayabilmek icin dusuk kara razi olup aile isletmelerine devamediyorlar. Soylemek istedigim, merasi olan 1.500 e malolan danasini aliciyi sikistirip 5.000 e satma pesinde degil, fiyati makul tutuyorki bir sonraki uretici para kazanabilsin. Biliyor ki pahaliya verip digerini zor duruma sokup isi yapilamaz hale getirirse tum sistem coker, kendisinin de ayni kayikta oldugunu unutmuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Türkiyede ve dünyada hayvancılık,doğru hayvan besleme
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt