PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Aspir
Türkiye'yi 'uçuracak' proje: Aspirden 'jet yağı' çıkacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 880534" data-attributes="member: 20560"><p><strong>Ynt: Türkiye'yi 'uçuracak' proje: Aspirden 'jet yağı' çıkacak</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Aspir ekip para kazanan çiftçiye hala rastlayamadım.</p><p>Aspir topraktaki tüm nemi çekebilen bir bitki. Şöyle diyelim yağış ve sulamanın olmadığı bir toprakta belli oranda nem kalır. Bu nem bitkiler tarafından çok faydalı miktarlarda değildir. Aspir bu nemi bile çekebilir yani toprağı ancak güneş harici bir kaynakla ısıttığınızda kaybolacak nemden bahsediyoruz. Bu sebeple tam düşman başına diyebileceğimiz stratejik bir bitki.</p><p></p><p>Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Fransa ' da nişasta bazlı şekerin üretimi bir kotaya bağlı oran ise şeker pancarından üretilen şekerin %0.1 ' ini geçemez .Türkiye ' deki bu oran sıkı durun 100 kat fazla yani % 10 Fransa şeker pancarından üretilen şekeri 600 euroya mal ediyor yani bizimle aynı maliyet. Ama bunu ihraç edene 400 euro prim desteği var bu sebeple Türkiye ' de piyasadaki her 3 kg şekerin 1kg ' ı kaçak olarak sınırlarımızdan içeri giriyor. </p><p></p><p>Bir mesaja siyasi denmiş. Siyasete girer deyip gelen her 'bilgiyi' sorgulamamak ayrı bir hata diye düşünüyorum. Bu arada yine siyasi demezseniz kanola dururken bize aspiri reva görülmesi normal mi? Kendilerinin kabul ettiği, bizimde 5 yıl dinlediğini gazete manşetinden öğrendiğimiz ve hala 'en geniş kapsamlı ve tatmin edici bir izahat beklediğimiz' bu ülkenin bizi 'uçuracak projesi'ne balıklama atlamak çok afedersiniz, sizleri tenzih ederim ama 'sazanlık' olur diye düşünüyorum...</p><p></p><p>Başı beladan kurtulmayan güzel ülkem inşallah başka kirli bir oyuna gelmiyordur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 880534, member: 20560"] [b]Ynt: Türkiye'yi 'uçuracak' proje: Aspirden 'jet yağı' çıkacak[/b] Aspir ekip para kazanan çiftçiye hala rastlayamadım. Aspir topraktaki tüm nemi çekebilen bir bitki. Şöyle diyelim yağış ve sulamanın olmadığı bir toprakta belli oranda nem kalır. Bu nem bitkiler tarafından çok faydalı miktarlarda değildir. Aspir bu nemi bile çekebilir yani toprağı ancak güneş harici bir kaynakla ısıttığınızda kaybolacak nemden bahsediyoruz. Bu sebeple tam düşman başına diyebileceğimiz stratejik bir bitki. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Fransa ' da nişasta bazlı şekerin üretimi bir kotaya bağlı oran ise şeker pancarından üretilen şekerin %0.1 ' ini geçemez .Türkiye ' deki bu oran sıkı durun 100 kat fazla yani % 10 Fransa şeker pancarından üretilen şekeri 600 euroya mal ediyor yani bizimle aynı maliyet. Ama bunu ihraç edene 400 euro prim desteği var bu sebeple Türkiye ' de piyasadaki her 3 kg şekerin 1kg ' ı kaçak olarak sınırlarımızdan içeri giriyor. Bir mesaja siyasi denmiş. Siyasete girer deyip gelen her 'bilgiyi' sorgulamamak ayrı bir hata diye düşünüyorum. Bu arada yine siyasi demezseniz kanola dururken bize aspiri reva görülmesi normal mi? Kendilerinin kabul ettiği, bizimde 5 yıl dinlediğini gazete manşetinden öğrendiğimiz ve hala 'en geniş kapsamlı ve tatmin edici bir izahat beklediğimiz' bu ülkenin bizi 'uçuracak projesi'ne balıklama atlamak çok afedersiniz, sizleri tenzih ederim ama 'sazanlık' olur diye düşünüyorum... Başı beladan kurtulmayan güzel ülkem inşallah başka kirli bir oyuna gelmiyordur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Aspir
Türkiye'yi 'uçuracak' proje: Aspirden 'jet yağı' çıkacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt