PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA YAKIN GELECEĞE AİT TARIM TAHMİNLERİM (G-)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1259003" data-attributes="member: 25349"><p>On yıl sonrası yakın bir gelecek.Yine de 10-20 yıllık bazı öngörülerimi yazayım.</p><p>-Dünyada ve Türkiye'de, nüfus ve kentleşme artmaya devam edeceğinden tarım arazilerileri oransal olarak azalacak.Ülkeler dünyanın ücra köşelerinde yeni tarım arazileri oluşturmaya devam edecekler.Kırsal nüfus azalacağından makinalaşma artacak.Uydudan yardım ve yönetim standartlaşmaya başlayacak.</p><p>-Tarım arazileri değerlenmeye devam edecek.</p><p>-Bireysel üretim maliyetli olacağından toplu arazilerde büyük ölçekli üretim daha karlı ve sürdürülebilir olacak.Küçük çiftçilik maalesef çok azalacak.</p><p>-Artan nüfus nedeniyle hibrit tohumlar daha da önem kazanacağından bunları üretmeyenler üretenlere bağımlı olacak .Bütün dünyada tarımsal üretim bu nedenle bazı ülkelerin iki dudağının arasına bakacak.(Ülkemiz kısır tartışmaları bırakıp bu konuya odaklanmalıdır.Bugün ekonomik tehditle işe başlayanlar yarın aç bırakmakla tehdit edebilirler.İşletim programsız bilgisayar işe yaramadığı gibi tohum atılamayan tarlada işe yaramaz)</p><p>-Çevre bilinci yavaş geliştiğinden havamızı,toprağımızı,suyumuzu kirletmeye devam edeceğiz.Kırsalda da hava ve su kirliliğinden yakınılacak.</p><p>-Tarım ürünleri çok değerlenecek.Tarım ürünlerini üretenler azalacağı için kazançları çok artacak.Hayvansal ürün üretenlerin kazançları da çok artacak.</p><p>-Gübre ve ilaç masraflarının arttığından,pahalılığından yakınılmaya devam edilecek.</p><p>-Beslenme şekilleri değiştiğinden kırsaldakilerin hastalıkları kentli insanların hastalıklarıyla benzer ve aynı oranda olacak.</p><p>-Kırsalda yaşayanlar iş kıyafetleri hariç kentli insanlarla aynı giyim kuşamda olacaklar.Kentliler köylülerin hayatlarına ve kazançlarına çok imrenecekler ama asla geri dönemeyecekler.Basit tüketici olarak yaşamaya devam edecekler.</p><p>-Güneş enerjisinden yararlanmanın maliyeti çok düşeceğinden kırsaldakiler enerji ihtiyaçlarının çoğunu kurdukları güneş paellerinden karşılayacaklar.</p><p>-Damla sulama standart sulama modeli olacak.</p><p></p><p>Bundan sonrası için konuyu biraz değiştirelim.</p><p></p><p>-Trakkulüp'te politik ve tarihsel tartışma yaratan konular ilgi çekmeye devam edecek.Tartışmalar artınca konular sık sık kapatılacak.Ama ülkenin evlatları ülkelerine hizmet etmiş insanlara laf söylettirmemeye, ''O''na layık olduklarını göstermeye devam edecekler.</p><p>-Hastane doktorlarının 30 senede çözüme bağlayamadığı ''benzinli otomobil mi dizel otomobil mi'' ve ''kış lastiği faydalı mı faydasız mı'' konuları gibi ,Trakkulüp'te ''pulluk mu,çizel mi'',''aysan mı tiller mi'' konuları açılmaya ve tartışılmaya devam edilecek,bu tarım aletlerinin işlevlerinin ayrı olduğu hala ve hiç bir zaman anlaşılamayacak.</p><p>-Destekler kimlik numarasının son rakamına göre yatırıldığından ''vayyy,geçen yıl son numarası x olanlarınki ilk gün yatırılmıştı,bu yıl niye son sırada yatırılıyor,bu işte bir iş var'' denilmeye ve sıralamada bit yeniği aranılmasına devam edilecek.</p><p>-Traktörüm 51 yaşında olacak.Çalıştıracak adam olursa üretime ve ülke ekonomisine hizmete devam edecek.</p><p>-Trakkulüp Trakya toplantıları tarım arazileri fabrikalar ve evlerle dolmuş ve arsaya dönüşmüş olacağından arsa zengini [MENTION=1424]ufukk[/MENTION] [MENTION=47774]alper4u[/MENTION] gibi son kalıntı çiftçilerle boş arsalarda yapılacak.Toplantı gündeminde artık müzelerde sergilenen traktör adlı acaip makinaların ziyareti de bulunacak.</p><p>- [MENTION=26155]YUSUFTUYLUOGLU[/MENTION] -Ercan atışmaları sanal kuru sıkı silahlarla çatışma derecesine varacak.</p><p>-Gece ortası uyanıldığında Trakkulüp'e bir göz atmanın en az bir saat uykuyu götüreceği kanıtlanmış olacak.Mümkünse site ziyaretinin gündüz saatlerinde yapılması tavsiye edilecek.</p><p></p><p> trakkulup.net</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1259003, member: 25349"] On yıl sonrası yakın bir gelecek.Yine de 10-20 yıllık bazı öngörülerimi yazayım. -Dünyada ve Türkiye'de, nüfus ve kentleşme artmaya devam edeceğinden tarım arazilerileri oransal olarak azalacak.Ülkeler dünyanın ücra köşelerinde yeni tarım arazileri oluşturmaya devam edecekler.Kırsal nüfus azalacağından makinalaşma artacak.Uydudan yardım ve yönetim standartlaşmaya başlayacak. -Tarım arazileri değerlenmeye devam edecek. -Bireysel üretim maliyetli olacağından toplu arazilerde büyük ölçekli üretim daha karlı ve sürdürülebilir olacak.Küçük çiftçilik maalesef çok azalacak. -Artan nüfus nedeniyle hibrit tohumlar daha da önem kazanacağından bunları üretmeyenler üretenlere bağımlı olacak .Bütün dünyada tarımsal üretim bu nedenle bazı ülkelerin iki dudağının arasına bakacak.(Ülkemiz kısır tartışmaları bırakıp bu konuya odaklanmalıdır.Bugün ekonomik tehditle işe başlayanlar yarın aç bırakmakla tehdit edebilirler.İşletim programsız bilgisayar işe yaramadığı gibi tohum atılamayan tarlada işe yaramaz) -Çevre bilinci yavaş geliştiğinden havamızı,toprağımızı,suyumuzu kirletmeye devam edeceğiz.Kırsalda da hava ve su kirliliğinden yakınılacak. -Tarım ürünleri çok değerlenecek.Tarım ürünlerini üretenler azalacağı için kazançları çok artacak.Hayvansal ürün üretenlerin kazançları da çok artacak. -Gübre ve ilaç masraflarının arttığından,pahalılığından yakınılmaya devam edilecek. -Beslenme şekilleri değiştiğinden kırsaldakilerin hastalıkları kentli insanların hastalıklarıyla benzer ve aynı oranda olacak. -Kırsalda yaşayanlar iş kıyafetleri hariç kentli insanlarla aynı giyim kuşamda olacaklar.Kentliler köylülerin hayatlarına ve kazançlarına çok imrenecekler ama asla geri dönemeyecekler.Basit tüketici olarak yaşamaya devam edecekler. -Güneş enerjisinden yararlanmanın maliyeti çok düşeceğinden kırsaldakiler enerji ihtiyaçlarının çoğunu kurdukları güneş paellerinden karşılayacaklar. -Damla sulama standart sulama modeli olacak. Bundan sonrası için konuyu biraz değiştirelim. -Trakkulüp'te politik ve tarihsel tartışma yaratan konular ilgi çekmeye devam edecek.Tartışmalar artınca konular sık sık kapatılacak.Ama ülkenin evlatları ülkelerine hizmet etmiş insanlara laf söylettirmemeye, ''O''na layık olduklarını göstermeye devam edecekler. -Hastane doktorlarının 30 senede çözüme bağlayamadığı ''benzinli otomobil mi dizel otomobil mi'' ve ''kış lastiği faydalı mı faydasız mı'' konuları gibi ,Trakkulüp'te ''pulluk mu,çizel mi'',''aysan mı tiller mi'' konuları açılmaya ve tartışılmaya devam edilecek,bu tarım aletlerinin işlevlerinin ayrı olduğu hala ve hiç bir zaman anlaşılamayacak. -Destekler kimlik numarasının son rakamına göre yatırıldığından ''vayyy,geçen yıl son numarası x olanlarınki ilk gün yatırılmıştı,bu yıl niye son sırada yatırılıyor,bu işte bir iş var'' denilmeye ve sıralamada bit yeniği aranılmasına devam edilecek. -Traktörüm 51 yaşında olacak.Çalıştıracak adam olursa üretime ve ülke ekonomisine hizmete devam edecek. -Trakkulüp Trakya toplantıları tarım arazileri fabrikalar ve evlerle dolmuş ve arsaya dönüşmüş olacağından arsa zengini [MENTION=1424]ufukk[/MENTION] [MENTION=47774]alper4u[/MENTION] gibi son kalıntı çiftçilerle boş arsalarda yapılacak.Toplantı gündeminde artık müzelerde sergilenen traktör adlı acaip makinaların ziyareti de bulunacak. - [MENTION=26155]YUSUFTUYLUOGLU[/MENTION] -Ercan atışmaları sanal kuru sıkı silahlarla çatışma derecesine varacak. -Gece ortası uyanıldığında Trakkulüp'e bir göz atmanın en az bir saat uykuyu götüreceği kanıtlanmış olacak.Mümkünse site ziyaretinin gündüz saatlerinde yapılması tavsiye edilecek. trakkulup.net [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA YAKIN GELECEĞE AİT TARIM TAHMİNLERİM (G-)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt