PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
üre mi amonyum nitrat mı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mgavalci" data-source="post: 906516" data-attributes="member: 38504"><p><strong>Ynt: üre mi amonyum nitrat mı</strong></p><p></p><p>[ evet Babaeskiliyim ali gavalcı babamın amcasının oğlu yani amca oğullarıyız delta gübre zirai ilaç gübre bayin de çalışıyorum ziraat mühendisyim birazda çiftçilik var temel branjım bitkisel üretim bitki koruma ayrı düştüğümüz nokta amonyum sülfat konusu yıkanma şeklindeki kayıplar en azdır evet doğru gaz halindeki kaybın üreden daha fazla olduğunu şu makaleden okudum Amonyum ve üreden azot kaybı</p><p></p><p>Üre gübresi toprak yüzeyine uygulanınca çok az rutubet ile katı yapıdan sıvı hale geçer. Hava sıcaklığının yüksek ve toprak şartlarının kireçli ve pH değerinin yüksek olması durumunda üre gübresi hidrolize olur ve amonyum karbonat (NH4)2CO3 veya amonyum bikarbonat meydana gelir. Bu iki bileşik stabil olmayıp, kısa sürede bileşenleri olan amonyak (NH3) ve karbondiokside (CO2) dönüşür.</p><p></p><p>Üre gübresindeki azot, amonyak (NH3) halinde havaya geçer. Bu yolla kayıp çok fazladır. Bunun için üre uygulaması yağışlardan önce veya toprağa karıştırılarak yapılmalıdır. Bu kayıp amonyum sülfata oranla daha azdır. Düşük pH’lı asit topraklarda ve en az 5 cm toprağın içine karıştırılarak uygulanan üre gübresinden amonyak uçması ile azot kaybı sıfıra yakındır.</p><p>buradan anladığım sülfattaki gaz halindeki kayıp üreden daha fazla bu konuda bildiklerim bu kadar şimdilik</p><p> bilimsel bir sonuç daha eurochem sayfasıda vardı üredeki azot kaybının olamaması için en az 16mm yağışalması veya toprağın 8 cm altına uygulanması gerekir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mgavalci, post: 906516, member: 38504"] [b]Ynt: üre mi amonyum nitrat mı[/b] [ evet Babaeskiliyim ali gavalcı babamın amcasının oğlu yani amca oğullarıyız delta gübre zirai ilaç gübre bayin de çalışıyorum ziraat mühendisyim birazda çiftçilik var temel branjım bitkisel üretim bitki koruma ayrı düştüğümüz nokta amonyum sülfat konusu yıkanma şeklindeki kayıplar en azdır evet doğru gaz halindeki kaybın üreden daha fazla olduğunu şu makaleden okudum Amonyum ve üreden azot kaybı Üre gübresi toprak yüzeyine uygulanınca çok az rutubet ile katı yapıdan sıvı hale geçer. Hava sıcaklığının yüksek ve toprak şartlarının kireçli ve pH değerinin yüksek olması durumunda üre gübresi hidrolize olur ve amonyum karbonat (NH4)2CO3 veya amonyum bikarbonat meydana gelir. Bu iki bileşik stabil olmayıp, kısa sürede bileşenleri olan amonyak (NH3) ve karbondiokside (CO2) dönüşür. Üre gübresindeki azot, amonyak (NH3) halinde havaya geçer. Bu yolla kayıp çok fazladır. Bunun için üre uygulaması yağışlardan önce veya toprağa karıştırılarak yapılmalıdır. Bu kayıp amonyum sülfata oranla daha azdır. Düşük pH’lı asit topraklarda ve en az 5 cm toprağın içine karıştırılarak uygulanan üre gübresinden amonyak uçması ile azot kaybı sıfıra yakındır. buradan anladığım sülfattaki gaz halindeki kayıp üreden daha fazla bu konuda bildiklerim bu kadar şimdilik bilimsel bir sonuç daha eurochem sayfasıda vardı üredeki azot kaybının olamaması için en az 16mm yağışalması veya toprağın 8 cm altına uygulanması gerekir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
üre mi amonyum nitrat mı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt