PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
ÜRE YERİNE NE ATABİLİRİZ BUĞDAY İÇİN ALTERNATİF OLARAK. YAKLAŞIK 150 DEKAR BUĞDAY VAR MALUM FİYATLARI UÇTU
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Süller14" data-source="post: 1420599" data-attributes="member: 90231"><p>Buğday tarlalarına tavuk gübresini 3 farklı şekilde kullandım/ kullanacagım.</p><p></p><p>1. KULLANMA METODUM Anızın üzerine dekara 1 remork (10m3= 3 _4 ton ) taze tavuk gübresini öbek Öbek yıkıp traktorle yaydım. Pullukla sürüm yaptım ekinimi ekdim. Üst gübresi olarak hic Gübre atmayacagım. Üste yalnızca ot ilacı ve mikro element takviyesi icin yaprak gübresi atacagım. (Verim beklentim normal yagısta (yillik 600_700 mm) 500_800 kg /da insaallah.</p><p>2. KULLANMA METODUM</p><p>TABAN GÜBRESİ OLARAK;</p><p>Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG)</p><p> Taze tavuk gübresini gubre remorku ile surulmüş tarlaya serpiyorum. Diskaro ile karıştırip bugdayı ektim</p><p> Tarla Kumlu ve kıraç ise ÜST GÜBRE OLARAK</p><p> 10_15 kg A.Sülfat bayrak yapragı çıkmadan 10_15 kg CAN gübresi atacağım. + ot 2 sefer yaprak gübresi kullanacagım (bahar yagışları az olursa üst gubrelerini azaltacagım duruma göre belki hiç atmayacağım)</p><p> 3.KULLANMA METODUM;</p><p>TABAN GÜBRESİ OLARAK</p><p>Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG)</p><p> Taze tavuk gübresini gübre remorku ile sürülmüş tarlaya serpiyorum. Diskaro ile karıştırip bugdayı ektim</p><p> Tarla Kepir kuvvetli ise ÜST GÜBRE OLARAK tabana attığım gibi</p><p>Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG)</p><p> Taze tavuk gübresini gübre remorku ile kardeşlenme veya sapa kalkım döneminde serpeceğim. Ot ilaclarini ve yaprak gubrelerini atacagim insaallah. (Yagış az olursa üste tavuk gübresini ve atmıcam.</p><p>Verim beklentim 450_600 kg. İnsaallah</p><p>KULLANDIGIM/ KULLSNACAĞIM TAVUK GÜBRELERİ FARMANTE EDİLMEMİŞ DOĞRUDAN ÇİFTLİKLERDEN ALINIP BROİLER TİP TAVUK GÜBRELERİDİR.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Süller14, post: 1420599, member: 90231"] Buğday tarlalarına tavuk gübresini 3 farklı şekilde kullandım/ kullanacagım. 1. KULLANMA METODUM Anızın üzerine dekara 1 remork (10m3= 3 _4 ton ) taze tavuk gübresini öbek Öbek yıkıp traktorle yaydım. Pullukla sürüm yaptım ekinimi ekdim. Üst gübresi olarak hic Gübre atmayacagım. Üste yalnızca ot ilacı ve mikro element takviyesi icin yaprak gübresi atacagım. (Verim beklentim normal yagısta (yillik 600_700 mm) 500_800 kg /da insaallah. 2. KULLANMA METODUM TABAN GÜBRESİ OLARAK; Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG) Taze tavuk gübresini gubre remorku ile surulmüş tarlaya serpiyorum. Diskaro ile karıştırip bugdayı ektim Tarla Kumlu ve kıraç ise ÜST GÜBRE OLARAK 10_15 kg A.Sülfat bayrak yapragı çıkmadan 10_15 kg CAN gübresi atacağım. + ot 2 sefer yaprak gübresi kullanacagım (bahar yagışları az olursa üst gubrelerini azaltacagım duruma göre belki hiç atmayacağım) 3.KULLANMA METODUM; TABAN GÜBRESİ OLARAK Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG) Taze tavuk gübresini gübre remorku ile sürülmüş tarlaya serpiyorum. Diskaro ile karıştırip bugdayı ektim Tarla Kepir kuvvetli ise ÜST GÜBRE OLARAK tabana attığım gibi Dekara 2 _2.5 metreküp (700_900 KG) Taze tavuk gübresini gübre remorku ile kardeşlenme veya sapa kalkım döneminde serpeceğim. Ot ilaclarini ve yaprak gubrelerini atacagim insaallah. (Yagış az olursa üste tavuk gübresini ve atmıcam. Verim beklentim 450_600 kg. İnsaallah KULLANDIGIM/ KULLSNACAĞIM TAVUK GÜBRELERİ FARMANTE EDİLMEMİŞ DOĞRUDAN ÇİFTLİKLERDEN ALINIP BROİLER TİP TAVUK GÜBRELERİDİR. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
ÜRE YERİNE NE ATABİLİRİZ BUĞDAY İÇİN ALTERNATİF OLARAK. YAKLAŞIK 150 DEKAR BUĞDAY VAR MALUM FİYATLARI UÇTU
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt