PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Üretici, eti ucuzlatmak için market zinciri kuruyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 727273" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Üretici, eti ucuzlatmak için market zinciri kuruyor</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>18 Ağustos 2013</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>ŞABAN GÜNDÜZ</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Kırmızı et fiyatlarındaki artış, ithalat tartışmalarını yeniden gündeme getirirken; üreticiler, ucuz et tüketmenin yolunu açmak için kolları sıvadı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Balıkesirde üç yerde kurduğu et marketlerini, zincir oluşturarak ülke geneline yayma kararı aldı. Birlik, İstanbulda da et market açmak için üç noktada yer kiraladı. Tutması halinde zincir diğer illere de yayılacak. Bu yerlerde et, piyasadan yüzde 25 daha ucuza satılacak. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, açacakları marketlerle eti aracısız tüketiciye ulaştıracaklarını söyledi. Tunç, Türkiye genelinde 104 birliğe bağlı 120 bin üreticiyle sektörde önemli bir güç oluşturduklarını ifade etti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Bülent Tunç, Türk halkının girdi maliyetleri ve aracılardan dolayı kırmızı eti pahalıya tükettiğini söyledi. Etin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar 4-5 el değiştirdiğini, bunun da fiyatları artırdığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu: Üreticiden 16 liraya çıkan et, nihai tüketiciye varana kadar neredeyse iki katına çıkıyor. Bugün marketlerde 30-35 liraya kıyma, 60 liraya sucuk satılıyor. Bu duruma bakılınca et pahalı gözüküyor. Ama kıymayı 20-22 liraya, kuşbaşıyı ise 22-25 lira arasında tüketmek mümkün. Açacakları zincir marketler vasıtasıyla üreticiden doğrudan tüketiciye satış noktası oluşturacaklarını vurgulayan Tunç, Şimdilik marketlerde birliğimizin ismini kullanacağız. Ancak ileride iyi bir markayla devam etmeyi planlıyoruz. dedi. Bu marketlerde her türlü et ve et ürünlerinin olacağını ve piyasadan yüzde 25 daha ucuza satılacağını dile getiren Tunç, böylece üreticinin kendi fiyatını kendisinin de belirlemiş olacağını kaydetti.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Birlik Başkanı Tunç, ayrıca tüketilen etin izlenebilirliğini sağlamak için TÜBİTAK ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını da açıkladı. Bu sistem sayesinde tüketici, etin hangi standartta, kim tarafından nasıl kesildiği, hayvanın nasıl beslendiği, hangi yörenin hayvanı olduğunu geriye doğru izleme imkanı bulacak.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 727273, member: 41641"] [color=blue][b]Üretici, eti ucuzlatmak için market zinciri kuruyor 18 Ağustos 2013 ŞABAN GÜNDÜZ Kırmızı et fiyatlarındaki artış, ithalat tartışmalarını yeniden gündeme getirirken; üreticiler, ucuz et tüketmenin yolunu açmak için kolları sıvadı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Balıkesirde üç yerde kurduğu et marketlerini, zincir oluşturarak ülke geneline yayma kararı aldı. Birlik, İstanbulda da et market açmak için üç noktada yer kiraladı. Tutması halinde zincir diğer illere de yayılacak. Bu yerlerde et, piyasadan yüzde 25 daha ucuza satılacak. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, açacakları marketlerle eti aracısız tüketiciye ulaştıracaklarını söyledi. Tunç, Türkiye genelinde 104 birliğe bağlı 120 bin üreticiyle sektörde önemli bir güç oluşturduklarını ifade etti. Bülent Tunç, Türk halkının girdi maliyetleri ve aracılardan dolayı kırmızı eti pahalıya tükettiğini söyledi. Etin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar 4-5 el değiştirdiğini, bunun da fiyatları artırdığını ifade eden Tunç, şöyle konuştu: Üreticiden 16 liraya çıkan et, nihai tüketiciye varana kadar neredeyse iki katına çıkıyor. Bugün marketlerde 30-35 liraya kıyma, 60 liraya sucuk satılıyor. Bu duruma bakılınca et pahalı gözüküyor. Ama kıymayı 20-22 liraya, kuşbaşıyı ise 22-25 lira arasında tüketmek mümkün. Açacakları zincir marketler vasıtasıyla üreticiden doğrudan tüketiciye satış noktası oluşturacaklarını vurgulayan Tunç, Şimdilik marketlerde birliğimizin ismini kullanacağız. Ancak ileride iyi bir markayla devam etmeyi planlıyoruz. dedi. Bu marketlerde her türlü et ve et ürünlerinin olacağını ve piyasadan yüzde 25 daha ucuza satılacağını dile getiren Tunç, böylece üreticinin kendi fiyatını kendisinin de belirlemiş olacağını kaydetti. Birlik Başkanı Tunç, ayrıca tüketilen etin izlenebilirliğini sağlamak için TÜBİTAK ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını da açıkladı. Bu sistem sayesinde tüketici, etin hangi standartta, kim tarafından nasıl kesildiği, hayvanın nasıl beslendiği, hangi yörenin hayvanı olduğunu geriye doğru izleme imkanı bulacak.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Üretici, eti ucuzlatmak için market zinciri kuruyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt