PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Üretim çok kalite yok.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 985474" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: Üretim çok kalite yok.</strong></p><p></p><p>Murat abi bu yazıda bahsi geçen kişinin fikirleri bence şu tarih itibariyle spekülasyon dan ibaret</p><p>Neden dersen</p><p>Ülkemizde hala mevsim itibariyle buğday ekimi devam ediyor hatta biz daha ekmedik nerdeyse 20 günümüz var </p><p>Hersene bu tarihlerde yani Eylül ortasından Aralık ortasına kadar ülkemizde buğday ekimi yapıldığı için bu tarihlerde buğday fiyatı yükselir ve bunuda aşagı çekmek için hep böyle haberler yapılır</p><p>Misal hasatta yani 1-15 Haziran tarihlerinde 70-72 kuruşa sattığımız adana99 cinsi beyaz bugdaylar şuanda 90 kuruş buğday aynı buğday ama piyasadaki buğday muhtemelen talebi karşılamadıgı için yani ülke nüfusuna göre az oldugu için fiyatlar Hersene butarihlerde yükselir</p><p>Hatta bu dediklerimi destekler nitelikte TMO ekmeklik buğday satış ilanı yayınladı geçenlerde ve fiyatta çok düşük degil</p><p></p><p>Ayrıca tesadüfen busene 1 kasım seçimleride Ekim dönemi ve buğday fiyatlarının arttığı döneme rastlıyor buda butür haberler yapılıp piyasanın tansiyonunun düşmesi için yapılmış olabilir yani seçim politikasıda denilebilir</p><p></p><p>Uzun lafın kısası butür haberler elinde buğdayı olupta bekleten çiftçileri olumsuz yönde etkiler </p><p></p><p>Dedigim gibi ülkemizde buğday fiyatları bir Şubat Mart döneminde birde Eylül Aralık döneminde artar ondada butür haberler yapılıp dışardan mal getirip fiyatlar aşagı çekilir</p><p></p><p>Sonra bugdayımız kalitesiz diye bahaneler üretilir</p><p></p><p>Not; böyle bir yorum yazdım diye elimde stokta bugdayım oldugu düşünülebilir fakat malesef elimde azbişey (15 ton kadar) bugdaylar var oda Ekim ihtiyaçları evin tüketimi ve harçlık mahiyetinde evde bıraktığım bugday </p><p>Keşke daha çok bıraksaymışım ;D</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 985474, member: 33118"] [b]Ynt: Üretim çok kalite yok.[/b] Murat abi bu yazıda bahsi geçen kişinin fikirleri bence şu tarih itibariyle spekülasyon dan ibaret Neden dersen Ülkemizde hala mevsim itibariyle buğday ekimi devam ediyor hatta biz daha ekmedik nerdeyse 20 günümüz var Hersene bu tarihlerde yani Eylül ortasından Aralık ortasına kadar ülkemizde buğday ekimi yapıldığı için bu tarihlerde buğday fiyatı yükselir ve bunuda aşagı çekmek için hep böyle haberler yapılır Misal hasatta yani 1-15 Haziran tarihlerinde 70-72 kuruşa sattığımız adana99 cinsi beyaz bugdaylar şuanda 90 kuruş buğday aynı buğday ama piyasadaki buğday muhtemelen talebi karşılamadıgı için yani ülke nüfusuna göre az oldugu için fiyatlar Hersene butarihlerde yükselir Hatta bu dediklerimi destekler nitelikte TMO ekmeklik buğday satış ilanı yayınladı geçenlerde ve fiyatta çok düşük degil Ayrıca tesadüfen busene 1 kasım seçimleride Ekim dönemi ve buğday fiyatlarının arttığı döneme rastlıyor buda butür haberler yapılıp piyasanın tansiyonunun düşmesi için yapılmış olabilir yani seçim politikasıda denilebilir Uzun lafın kısası butür haberler elinde buğdayı olupta bekleten çiftçileri olumsuz yönde etkiler Dedigim gibi ülkemizde buğday fiyatları bir Şubat Mart döneminde birde Eylül Aralık döneminde artar ondada butür haberler yapılıp dışardan mal getirip fiyatlar aşagı çekilir Sonra bugdayımız kalitesiz diye bahaneler üretilir Not; böyle bir yorum yazdım diye elimde stokta bugdayım oldugu düşünülebilir fakat malesef elimde azbişey (15 ton kadar) bugdaylar var oda Ekim ihtiyaçları evin tüketimi ve harçlık mahiyetinde evde bıraktığım bugday Keşke daha çok bıraksaymışım ;D [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Üretim çok kalite yok.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt