PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ustalar Yardım Lütfen (Traktör Alacağımda)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="nkoca" data-source="post: 195879" data-attributes="member: 3089"><p><strong>Ynt: Ustalar Yardım Lütfen (Traktör Alacağımda)</strong></p><p></p><p>arkadaş seni tebrik ederim </p><p>1. si çifçiliğe sıfırdan tarla ve ekipman alarak bu kriz ortamında çifçi kan ağlarken başlayarak çifçiliğin hala seçilebilecek bir meslek olduğunu gösterdiğin için </p><p>2. si (bunu yazdığın yazılardan çıkardım) traktörden anlamadığın halde böyle riskli bir yatırım yaptığın için.</p><p></p><p>geleceğini düşünüyorsan ileride ki bu baya ileri zamanda olur kanaatindeyim önce bu ekipman ve tarlanın borcunu kapatacaksın sonrada biraz kar edeceksin ki tekrar borca gireceksin tekar ödeyeceksin ve çalışmandan azminden bişey eksilmeyecek.</p><p></p><p>sen senede 100 dönüm yer işleyeceğini söylüyorsun Konyada ve kuru tarım yapacaksın toprak yapısını bilmem ama sana 50 bg traktör bile yeterde artar bile ben sana başka arkadaşımız basit bir bilenço yapmış bende zaman çizelgesi yapayım</p><p>toplam 100 dönüm tarla için </p><p>1. nadas günde 25 dönüm yata kalka sürersin 4 gün sürer</p><p>2. kazayağı günde 50 dönüm yata kalka sürersin 2 gün sürer</p><p>3. tırmık günde 60-70 dönüm yata kalka sürersin 2. gün öylene biter</p><p>4. ilaçlama güne gerek yok bi holder zaten 50 dönüm yer ilaçlar sabah çıksan öyle namazına yetişirsin.</p><p>5 gübre hadi öyleden ikindiye kadar yaparsın</p><p>6. tohum akşamdan hazırlığını yapar sabah başlasan akşama mibzeri temizlersin.</p><p>7 diğer işlerde (fare ilacı. tarlanın taşının toplanması falan ) toplasan 2 gün </p><p>8. harman saatte 20 dönüm biçilse 5 saatte tamam </p><p></p><p>toplamda gün sayısına bakarsan 11 yada 12 gün eder yağmur yağdı yada başka sorunlar desen 15 günde beklesen senede işin 30 gün sürmüyor.</p><p>bence sen bu tarlaları icara ver seneden seneye parasını al yağmur yağdı yok kuraklıktı uğraşma derim.</p><p></p><p>ama yok ben kafama koydum yapacağım diyorsan sana </p><p>steyr 768 763 fazlasıyla yeter ucuz olursa 8073 daha iyi olur</p><p>fiat 480 540 640 bunlarda az yakar çok iş yapar 60-66 bulursan iyi olur</p><p>mf 265 (s olmasına bile gerek yok) 285 büyük bile gelir </p><p>işbora (bizim köyde adam yıllarca 250 dönüm yılda işledi) işini görür</p><p>ve buna benzer traktörler olabilir çiftçeker olması şart değil arazim düz demişsin.</p><p></p><p>şimdi vazgeç dedim diye kızma dost acı söyler ne alırsan al benim tarlamı sürmeyecek yada almazsan ben Eskişehirden kalkıp gelip ben sürmeyecem. benimki tavsiye.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nkoca, post: 195879, member: 3089"] [b]Ynt: Ustalar Yardım Lütfen (Traktör Alacağımda)[/b] arkadaş seni tebrik ederim 1. si çifçiliğe sıfırdan tarla ve ekipman alarak bu kriz ortamında çifçi kan ağlarken başlayarak çifçiliğin hala seçilebilecek bir meslek olduğunu gösterdiğin için 2. si (bunu yazdığın yazılardan çıkardım) traktörden anlamadığın halde böyle riskli bir yatırım yaptığın için. geleceğini düşünüyorsan ileride ki bu baya ileri zamanda olur kanaatindeyim önce bu ekipman ve tarlanın borcunu kapatacaksın sonrada biraz kar edeceksin ki tekrar borca gireceksin tekar ödeyeceksin ve çalışmandan azminden bişey eksilmeyecek. sen senede 100 dönüm yer işleyeceğini söylüyorsun Konyada ve kuru tarım yapacaksın toprak yapısını bilmem ama sana 50 bg traktör bile yeterde artar bile ben sana başka arkadaşımız basit bir bilenço yapmış bende zaman çizelgesi yapayım toplam 100 dönüm tarla için 1. nadas günde 25 dönüm yata kalka sürersin 4 gün sürer 2. kazayağı günde 50 dönüm yata kalka sürersin 2 gün sürer 3. tırmık günde 60-70 dönüm yata kalka sürersin 2. gün öylene biter 4. ilaçlama güne gerek yok bi holder zaten 50 dönüm yer ilaçlar sabah çıksan öyle namazına yetişirsin. 5 gübre hadi öyleden ikindiye kadar yaparsın 6. tohum akşamdan hazırlığını yapar sabah başlasan akşama mibzeri temizlersin. 7 diğer işlerde (fare ilacı. tarlanın taşının toplanması falan ) toplasan 2 gün 8. harman saatte 20 dönüm biçilse 5 saatte tamam toplamda gün sayısına bakarsan 11 yada 12 gün eder yağmur yağdı yada başka sorunlar desen 15 günde beklesen senede işin 30 gün sürmüyor. bence sen bu tarlaları icara ver seneden seneye parasını al yağmur yağdı yok kuraklıktı uğraşma derim. ama yok ben kafama koydum yapacağım diyorsan sana steyr 768 763 fazlasıyla yeter ucuz olursa 8073 daha iyi olur fiat 480 540 640 bunlarda az yakar çok iş yapar 60-66 bulursan iyi olur mf 265 (s olmasına bile gerek yok) 285 büyük bile gelir işbora (bizim köyde adam yıllarca 250 dönüm yılda işledi) işini görür ve buna benzer traktörler olabilir çiftçeker olması şart değil arazim düz demişsin. şimdi vazgeç dedim diye kızma dost acı söyler ne alırsan al benim tarlamı sürmeyecek yada almazsan ben Eskişehirden kalkıp gelip ben sürmeyecem. benimki tavsiye. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Ustalar Yardım Lütfen (Traktör Alacağımda)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt