PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Üyelerimizin Tarım İş Zamanları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="dennizs" data-source="post: 49183" data-attributes="member: 49"><p><strong>Ynt: Üyelerimizin Tarım İş Zamanları</strong></p><p></p><p>bizim kasım ayı gibi zeytin toplama işi başlar yaklaşık 1 ay kadar sürer.Her gün toplanan zeytinler kalbur makinelerinden geçirilerek boylara ayrılır en ufak 5,4. boy zeytinler yağlık olarak ayrılır diğer zeytinler marmara birlik kooperatifine verilir zeytin zamanı bittikten sonra paklama yani ağaçların budanması işlemi yapılır buda mart ayında başlar yaklaşık 15 20 gün sürer ama paklamaya başlamadan önce bahçe sürülür çünkü ağaçlardan düşen dallar otlara karışmasın toplaması daha kolay olsun ve toprak rahatlasın diye paklama bittikten sonra ağacın gövdesine ve yapraklarına ilaç atılır bu ilaçlar göstaşı,bakırlı yani mantar hastalığına ve ağaç gövdesini korumaya yönelik ilaçlar haziran ayı gibi sulama başlar ve aralı olarak da devam eder yaz boyunca yaz aylarında piç dediğimiz ağaçların altında çıkan dallar kırılır ayrıca ağaçların dipleri kazılır ve bahçe sürülür ekim gibi mahsul kendini göstermeye başlar ve mahsulu korumak için ilaç atılır ilaç atımı bittikten sonra isteğe bağlı ot çıkmışsa bahcede ya süreriz bahçeyi yada ot ilacı atarız bunun sebebi ise zeytini toplamaya başladığımız zaman ağaçın altına yaydığımız yaygıların takılmasını veya yaygıdan düşen zeytinleri daha raha toplamak içindir bu ilaçlama veya sürme işi bittikten sonra zeytin olmaya başlamıştır ve ağaçlar rüzgar vs gibi sebeplerden ötürü zeytin dökerler bizde bu zeytini toplarız daha sonra bu alt zeytinler yağlık yapılır alt da toplandıktan sonra zeytin zamanı başlar ve bütün sene uğraşımızı eğer marmara birlik baltalamazsa ki kaçsenedir karışıklıklar yüzünden böyle oluyor emeğimizin karşılığını alırız...İşte bizim de bi senemiz böyle geçiyor gerçi üni okumam sebebiyle 2 senedir ara verdim ara ara gidip işlere yardım ediyorum...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dennizs, post: 49183, member: 49"] [b]Ynt: Üyelerimizin Tarım İş Zamanları[/b] bizim kasım ayı gibi zeytin toplama işi başlar yaklaşık 1 ay kadar sürer.Her gün toplanan zeytinler kalbur makinelerinden geçirilerek boylara ayrılır en ufak 5,4. boy zeytinler yağlık olarak ayrılır diğer zeytinler marmara birlik kooperatifine verilir zeytin zamanı bittikten sonra paklama yani ağaçların budanması işlemi yapılır buda mart ayında başlar yaklaşık 15 20 gün sürer ama paklamaya başlamadan önce bahçe sürülür çünkü ağaçlardan düşen dallar otlara karışmasın toplaması daha kolay olsun ve toprak rahatlasın diye paklama bittikten sonra ağacın gövdesine ve yapraklarına ilaç atılır bu ilaçlar göstaşı,bakırlı yani mantar hastalığına ve ağaç gövdesini korumaya yönelik ilaçlar haziran ayı gibi sulama başlar ve aralı olarak da devam eder yaz boyunca yaz aylarında piç dediğimiz ağaçların altında çıkan dallar kırılır ayrıca ağaçların dipleri kazılır ve bahçe sürülür ekim gibi mahsul kendini göstermeye başlar ve mahsulu korumak için ilaç atılır ilaç atımı bittikten sonra isteğe bağlı ot çıkmışsa bahcede ya süreriz bahçeyi yada ot ilacı atarız bunun sebebi ise zeytini toplamaya başladığımız zaman ağaçın altına yaydığımız yaygıların takılmasını veya yaygıdan düşen zeytinleri daha raha toplamak içindir bu ilaçlama veya sürme işi bittikten sonra zeytin olmaya başlamıştır ve ağaçlar rüzgar vs gibi sebeplerden ötürü zeytin dökerler bizde bu zeytini toplarız daha sonra bu alt zeytinler yağlık yapılır alt da toplandıktan sonra zeytin zamanı başlar ve bütün sene uğraşımızı eğer marmara birlik baltalamazsa ki kaçsenedir karışıklıklar yüzünden böyle oluyor emeğimizin karşılığını alırız...İşte bizim de bi senemiz böyle geçiyor gerçi üni okumam sebebiyle 2 senedir ara verdim ara ara gidip işlere yardım ediyorum... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
Üyelerimizin Tarım İş Zamanları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt