PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Üzüm Cibresi Silajı Yapımı (Resimli Anlatım)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 888782" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Üzüm Cibresi Silajı Yapımı (Resimli Anlatım)</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Ali bizim burda da büyükbaş işletmeleri pek rağbet etmiyor. Mısır silajı yerine kullandıklarında sütte düşüş oluyormuş. Besi,de kullanılabilir ama dediğim gibi, sadece ek olarak. </p><p></p><p>Bizde her yıl fiyatlar artıyor. Daha önceleri kimse almaz, alandan da para istenmezdi, git gide talep arttı. Hatta son yıllarda dışarıdan gelen, toplu sipariş veren çiftlikler oldu. </p><p></p><p>Özünde kötü birşey değil. Üzüm denen, insanın da yediği meyvenin tane ve çekirdeği. Lakin her çıkan ürüne 'aman efendim olağan üstüstüdür, verimde %15 artışa neden olur' triplerine giren satıcı tiplerinden haz etmediğim için temkinli yazdım. </p><p></p><p>Herşeyi geçtim, samandan iyidir. </p><p></p><p>Silajdan protein olarak yüksektir, enerji olarak düşük. Silaj ile birlikte sulu kaba yem olarak kullanılabilir büyük başta. Küçükbaşta ise gayet iyi bir kesif yem karma malzemesi. Yaş pancar posasına kafa tutar. </p><p></p><p>Paketleme fikri benim de aklıma geldi ama artık fiyatları arttığı için (an azından bizim bölgede) çok kar bırakmaz.(düz ara 140 liradan satan oldu) Lakin sizin orda düşünülebilir. Hele bir de kamyon ile Uşak / Afyon / Denizli taraflarına dağıtım yapabilecek bir teşkilat oluşturacaksın. Üstüne belli bir küçükbaş yetiştirici kitlesini de müşteri olarak bağlanabilirsen, para kazanılır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 888782, member: 21067"] [b]Ynt: Üzüm Cibresi Silajı Yapımı (Resimli Anlatım)[/b] Ali bizim burda da büyükbaş işletmeleri pek rağbet etmiyor. Mısır silajı yerine kullandıklarında sütte düşüş oluyormuş. Besi,de kullanılabilir ama dediğim gibi, sadece ek olarak. Bizde her yıl fiyatlar artıyor. Daha önceleri kimse almaz, alandan da para istenmezdi, git gide talep arttı. Hatta son yıllarda dışarıdan gelen, toplu sipariş veren çiftlikler oldu. Özünde kötü birşey değil. Üzüm denen, insanın da yediği meyvenin tane ve çekirdeği. Lakin her çıkan ürüne 'aman efendim olağan üstüstüdür, verimde %15 artışa neden olur' triplerine giren satıcı tiplerinden haz etmediğim için temkinli yazdım. Herşeyi geçtim, samandan iyidir. Silajdan protein olarak yüksektir, enerji olarak düşük. Silaj ile birlikte sulu kaba yem olarak kullanılabilir büyük başta. Küçükbaşta ise gayet iyi bir kesif yem karma malzemesi. Yaş pancar posasına kafa tutar. Paketleme fikri benim de aklıma geldi ama artık fiyatları arttığı için (an azından bizim bölgede) çok kar bırakmaz.(düz ara 140 liradan satan oldu) Lakin sizin orda düşünülebilir. Hele bir de kamyon ile Uşak / Afyon / Denizli taraflarına dağıtım yapabilecek bir teşkilat oluşturacaksın. Üstüne belli bir küçükbaş yetiştirici kitlesini de müşteri olarak bağlanabilirsen, para kazanılır. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Üzüm
Üzüm Cibresi Silajı Yapımı (Resimli Anlatım)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt