PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Ve Allah Çiftçiyi Yarattı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="b.ozyurt" data-source="post: 806069" data-attributes="member: 47"><p>Merhaba arkadaşlar.Geçen gün nerden bulduğumu unuttuğum bir video görmüştüm. Sanırım facebooktandı.Neyse. Amerika ' da Dodge firmasının yeni Ram pikap modelleri için çıkardığı acayip yaratıcı bir reklam. Pikapın satış hedefinde tabi ki çiftçiler var ve reklam da çiftçi odaklı hazırlanmış. Reklamda biri kilisede vaaz verir gibi konuşuyor.Konuşmayı mümkün olduğunca çevirmeye çalıştım.Ve konuşma şöyle başlıyor:</p><p></p><p><a href="http://youtu.be/AMpZ0TGjbWE" target="_blank">http://youtu.be/AMpZ0TGjbWE</a></p><p></p><p>So God made a farmer:</p><p></p><p>Ve 8. günde Tanrı aşağı doğru,yarattığı cennete bakarak dedi ki.'Buralara göz kulak olacak birine ihtiyacım var' Ve tanrı çiftçiyi yarattı.</p><p></p><p>Tanrı şöyle dedi:' Her sabah güneş doğmadan kalkmaya,inekleri sağmaya,bütün gün tarlada çalışmaya,tekrar inekleri sağmaya,ardından akşam yemeği yemeye,ve sonra kasabaya inip gece boyunca okulda kalmaya istekli birine ihtiyacım var' Ve tanrı çiftçiyi yarattı.</p><p></p><p>'Gece boyunca yeni doğmuş buzağının yanında bekleyen ve ölmesini izleyen,öldükten sonra gözünün yaşını silip 'bi dahaki seneye inşallah' diyecek birine ihtiyacım var. Dişbudak ağacından bir balta yapabilecek,büyükçe bir araba lastiği parçasından atına nal yapabilecek,balya telinden,yem çuvalından ve ayakkabı artıklarından koşum takımı yapabilecek; ekim ve hasat zamanlarında salı akşamına kadar 40 saat çalışıp,sırt ağrısıyla traktörden indikten sonra,tekrar binip bir 72 saat daha çalışacak birine ihtiyacım var.' Ve tanrı çiftçiyi yarattı.</p><p></p><p>'Ağaçları temizleyebilecek,balyeleri kaldırabilecek kadar güçlü ve bir o kadar da kuzuları doğurtabilecek ,domuzları sütten kesecek ,civcivleri sevecek ve ot biçme makinasını çayırkuşunun kırık bacağını sarmak için durdurabilecek kadar nazik birine ihtiyacım var' dedi Tanrı.Ve çiftçiyi yarattı.</p><p></p><p>Bu yaratılan kışı tarlayı derin ve dümdüz süren ve tarlanın kenarlarını bozmayan biri olmalıydı.Eken,yabancı otları temizleyen,besleyen,işleyen,disk çeken,tarla süren,ekim yapan,koyun postu bağlayan,sütü süzen biri olmalıydı.Ailesini güçlü ve yumuşak bağlarla bir arada tutabilecek,ve oğlu,hayatını babasının izinden gidip çiftçilik yaparak geçirmek istediğini söyleyince gülüp,iç çekip gülümseyen gözlerle oğluna cevap verecek biri olmalıydı. 'Ve Tanrı çiftçiyi yarattı. So God made a farmer.</p><p></p><p>Türkçeye çevirince anladım ki arkadaşlar,biz neymişiz ya böyle. Valla duygulandım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="b.ozyurt, post: 806069, member: 47"] Merhaba arkadaşlar.Geçen gün nerden bulduğumu unuttuğum bir video görmüştüm. Sanırım facebooktandı.Neyse. Amerika ' da Dodge firmasının yeni Ram pikap modelleri için çıkardığı acayip yaratıcı bir reklam. Pikapın satış hedefinde tabi ki çiftçiler var ve reklam da çiftçi odaklı hazırlanmış. Reklamda biri kilisede vaaz verir gibi konuşuyor.Konuşmayı mümkün olduğunca çevirmeye çalıştım.Ve konuşma şöyle başlıyor: [url=http://youtu.be/AMpZ0TGjbWE]http://youtu.be/AMpZ0TGjbWE[/url] So God made a farmer: Ve 8. günde Tanrı aşağı doğru,yarattığı cennete bakarak dedi ki.'Buralara göz kulak olacak birine ihtiyacım var' Ve tanrı çiftçiyi yarattı. Tanrı şöyle dedi:' Her sabah güneş doğmadan kalkmaya,inekleri sağmaya,bütün gün tarlada çalışmaya,tekrar inekleri sağmaya,ardından akşam yemeği yemeye,ve sonra kasabaya inip gece boyunca okulda kalmaya istekli birine ihtiyacım var' Ve tanrı çiftçiyi yarattı. 'Gece boyunca yeni doğmuş buzağının yanında bekleyen ve ölmesini izleyen,öldükten sonra gözünün yaşını silip 'bi dahaki seneye inşallah' diyecek birine ihtiyacım var. Dişbudak ağacından bir balta yapabilecek,büyükçe bir araba lastiği parçasından atına nal yapabilecek,balya telinden,yem çuvalından ve ayakkabı artıklarından koşum takımı yapabilecek; ekim ve hasat zamanlarında salı akşamına kadar 40 saat çalışıp,sırt ağrısıyla traktörden indikten sonra,tekrar binip bir 72 saat daha çalışacak birine ihtiyacım var.' Ve tanrı çiftçiyi yarattı. 'Ağaçları temizleyebilecek,balyeleri kaldırabilecek kadar güçlü ve bir o kadar da kuzuları doğurtabilecek ,domuzları sütten kesecek ,civcivleri sevecek ve ot biçme makinasını çayırkuşunun kırık bacağını sarmak için durdurabilecek kadar nazik birine ihtiyacım var' dedi Tanrı.Ve çiftçiyi yarattı. Bu yaratılan kışı tarlayı derin ve dümdüz süren ve tarlanın kenarlarını bozmayan biri olmalıydı.Eken,yabancı otları temizleyen,besleyen,işleyen,disk çeken,tarla süren,ekim yapan,koyun postu bağlayan,sütü süzen biri olmalıydı.Ailesini güçlü ve yumuşak bağlarla bir arada tutabilecek,ve oğlu,hayatını babasının izinden gidip çiftçilik yaparak geçirmek istediğini söyleyince gülüp,iç çekip gülümseyen gözlerle oğluna cevap verecek biri olmalıydı. 'Ve Tanrı çiftçiyi yarattı. So God made a farmer. Türkçeye çevirince anladım ki arkadaşlar,biz neymişiz ya böyle. Valla duygulandım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
Ve Allah Çiftçiyi Yarattı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt