PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Veteriner masraflarini azaltmak icin unlemleriniz neler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 491405" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: Veteriner masraflarini azaltmak icin unlemleriniz neler</strong></p><p></p><p>Konu için teşekkürler Hebun021 kardeş,Ben aşağı yukarı işletmemdeki bütün hastalıkları tedavi edebiliyorum,rahimyıkama,eş (pospotum) alma,ketozis,metritis,ciğer hastalıkları,mastisis,buzağı ishalleri ve kabızlıkları,döllenme sorunları,kızgınlığa gelme sorunları,felç-hipkalsemi,serum vurma vs. işin püf noktası 'hasta hayvanlarınızda yaptırmış olduğunuz tedaviler sonucu hayvanınız sağlığına kavuşmuşsa veterinerinizin uyguladığı ilaçları kafanıza yazacaksunız yada bir yere not edeceksiniz aynı durumlarda aynı şekilde tedavi edebilirsiniz,sonrasında bu uygulamaları kendiniz yapmaya başladığınızda mutlaka ilaçların içeriğini etken maddelerini öğrenin etken maddeleri öğrenirsek ve hangi hasatlaıklarda daha etkili olduklarını bilirsek aşağı yukarı birçok veteriner düzeyinde bilgi sahibi olabiliriz.Birde mesela piyasadaki veteriner arkadaşların sattıkları ilaçları ilaç depolarından çok daha ucuza alabiliriz örneğin bizim ilçede 100 lüktobrofin 25 tl Konyadaki aydoğmuşlar deposunda aynı ilaç 15 tl,ceftisinin 250 liğ depoda 45 tl ilçede 100 lüğü 35 tl 250 liği 85 tl ye geliyor aşağı yukarı %40 lık bir fark var arada ,Yani öğrendiğimiz tedavileri kendimiz yaparsak ve ilaçları depolardan toplu alsak tedaviyide kendimiz yaptığımız zaman en az %50 veteriner masrafını düşürmüş oluruz ama bence yinede bir veteriner arkadaşa danışmak lazım örneğin ben en ufak sorunda çalıştığım veteriner arkadaşa telefonla danışıp fikrini alırım ama tedaviyi mümkün oldukça kendim yaparım sadece tohumlamaları fotura için veterinere yaptırıyorum oda tutmassa boğaya çekiyorum,birde doğumlar riskli olacak gibi olursa veteriner çağırıyorum yalnız olduğum için çevreden doğuma yardımcı olacak fazla kişi yok onun içinde doğum arabası aldım oda çok işe yarıyor.</p><p> Arkadaşlar genelde veteriner formlarında kesinlikle ilaç ismi kullanmıyorlar bende bazen yorumlarımda ilaç isminden bahsediyorum ama genelde etken maddesinden bahsederim yada alerji yapmayacak ilaçlardan bahsederim yorumlarımızda onada dikkat edelim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 491405, member: 17222"] [b]Ynt: Veteriner masraflarini azaltmak icin unlemleriniz neler[/b] Konu için teşekkürler Hebun021 kardeş,Ben aşağı yukarı işletmemdeki bütün hastalıkları tedavi edebiliyorum,rahimyıkama,eş (pospotum) alma,ketozis,metritis,ciğer hastalıkları,mastisis,buzağı ishalleri ve kabızlıkları,döllenme sorunları,kızgınlığa gelme sorunları,felç-hipkalsemi,serum vurma vs. işin püf noktası 'hasta hayvanlarınızda yaptırmış olduğunuz tedaviler sonucu hayvanınız sağlığına kavuşmuşsa veterinerinizin uyguladığı ilaçları kafanıza yazacaksunız yada bir yere not edeceksiniz aynı durumlarda aynı şekilde tedavi edebilirsiniz,sonrasında bu uygulamaları kendiniz yapmaya başladığınızda mutlaka ilaçların içeriğini etken maddelerini öğrenin etken maddeleri öğrenirsek ve hangi hasatlaıklarda daha etkili olduklarını bilirsek aşağı yukarı birçok veteriner düzeyinde bilgi sahibi olabiliriz.Birde mesela piyasadaki veteriner arkadaşların sattıkları ilaçları ilaç depolarından çok daha ucuza alabiliriz örneğin bizim ilçede 100 lüktobrofin 25 tl Konyadaki aydoğmuşlar deposunda aynı ilaç 15 tl,ceftisinin 250 liğ depoda 45 tl ilçede 100 lüğü 35 tl 250 liği 85 tl ye geliyor aşağı yukarı %40 lık bir fark var arada ,Yani öğrendiğimiz tedavileri kendimiz yaparsak ve ilaçları depolardan toplu alsak tedaviyide kendimiz yaptığımız zaman en az %50 veteriner masrafını düşürmüş oluruz ama bence yinede bir veteriner arkadaşa danışmak lazım örneğin ben en ufak sorunda çalıştığım veteriner arkadaşa telefonla danışıp fikrini alırım ama tedaviyi mümkün oldukça kendim yaparım sadece tohumlamaları fotura için veterinere yaptırıyorum oda tutmassa boğaya çekiyorum,birde doğumlar riskli olacak gibi olursa veteriner çağırıyorum yalnız olduğum için çevreden doğuma yardımcı olacak fazla kişi yok onun içinde doğum arabası aldım oda çok işe yarıyor. Arkadaşlar genelde veteriner formlarında kesinlikle ilaç ismi kullanmıyorlar bende bazen yorumlarımda ilaç isminden bahsediyorum ama genelde etken maddesinden bahsederim yada alerji yapmayacak ilaçlardan bahsederim yorumlarımızda onada dikkat edelim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Veteriner masraflarini azaltmak icin unlemleriniz neler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt