PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
yağlık ayçiçeği sapı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 583321" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: yağlık ayçiçeği sapı</strong></p><p></p><p>dostum bizim bölgemizde bugday arpa yerfıstıgı yonca fig gibi bitkilerin saman ve balyesi yapılıyor hatta son 2 yıldır mısır saplarınıda balye yapıyorlar fakat mısır da balye yaparken balye makinası çok yıpranıyormuş ve masraftan dolayı maliyet yükseliyormuş vede mısır balyesini hayvanlar fazla yemiyormuş</p><p>bölgemizde ayçiçegide ekiliyor fakat daha ne samanını nede balyesini yapan görmedim</p><p>ayçiçegi bitkisinin saplarını incelediysen sapındışı odunsu sert yapıda içi süngerimsi bir yapıda ve muhtemelen saman yapsan toz gibi olur ama balye belki olur onuda tüm tüm yemesi imkansız hayvanların da yedikleri bitki sap saman ve yemleri ayırdıgını kalitesine göre seçip yediklerini unutmamak lazım</p><p>aslında mısıırın sapının içleride biraz öyle fakat beni tahminim ayçiçegi sapından hayvanların fazla randıman almaz</p><p>ayrıca o sapları toplamakta ayrı birdert </p><p>yinede tabi tercih senin saygı duyarım</p><p>sadece ayçiçegi hasadından sonra ayçiçegi kellelerini yerken biraz iştahla yiyor hayvanlar onun sebebide açiçegi kellelerinde kalan ayçiçegi tohumları</p><p>malum yaglı oldugundan onu iştahla yiyorlar</p><p>imkanın varsa onları toplayıp biryere stok yapıp belli dönemlerde hayvanlarına yedirebilirsin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 583321, member: 33118"] [b]Ynt: yağlık ayçiçeği sapı[/b] dostum bizim bölgemizde bugday arpa yerfıstıgı yonca fig gibi bitkilerin saman ve balyesi yapılıyor hatta son 2 yıldır mısır saplarınıda balye yapıyorlar fakat mısır da balye yaparken balye makinası çok yıpranıyormuş ve masraftan dolayı maliyet yükseliyormuş vede mısır balyesini hayvanlar fazla yemiyormuş bölgemizde ayçiçegide ekiliyor fakat daha ne samanını nede balyesini yapan görmedim ayçiçegi bitkisinin saplarını incelediysen sapındışı odunsu sert yapıda içi süngerimsi bir yapıda ve muhtemelen saman yapsan toz gibi olur ama balye belki olur onuda tüm tüm yemesi imkansız hayvanların da yedikleri bitki sap saman ve yemleri ayırdıgını kalitesine göre seçip yediklerini unutmamak lazım aslında mısıırın sapının içleride biraz öyle fakat beni tahminim ayçiçegi sapından hayvanların fazla randıman almaz ayrıca o sapları toplamakta ayrı birdert yinede tabi tercih senin saygı duyarım sadece ayçiçegi hasadından sonra ayçiçegi kellelerini yerken biraz iştahla yiyor hayvanlar onun sebebide açiçegi kellelerinde kalan ayçiçegi tohumları malum yaglı oldugundan onu iştahla yiyorlar imkanın varsa onları toplayıp biryere stok yapıp belli dönemlerde hayvanlarına yedirebilirsin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
yağlık ayçiçeği sapı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt