PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Yağlık ayçiçek üretiminde değişiklikler hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="MASAY" data-source="post: 1388253" data-attributes="member: 73494"><p>Hocam ben ayçiçeğinde sırt işini pek tavsiye etmiyorum. Şöyle ki ;tamam çıkışta fark yapıyor ama ilerde eğer kurak giderse normal ekilen yerlerden daha çok kuraklik sıkıntısi çekiyor. Ama yine de denemek istersen yapabilirsin. Bende yıllardır acaba bu yil ayciceginde farkli bir şey mi denesem deyip duruyorum. Aklımda sıra uzeri 30 cm ye ekip bir de tam karik ortasi ektirmek var...Ama çapa işi sıkıntı olacak.Bizim topraklar çapa illa istiyor. Yalniz eğer Bu yil aycicek 5 lira gibi bir fiyat olacak gibi duruyor dediğim şekilde ektirip çapa değil de kara kazma boğaz doldurma için amele tutsam 5 lira olacak fiyata göre 30 dönümden 1 ton ürünü amele masrafina vermeye değer mi onu dusunuyorum. ....Bu şekilde ekersem 30 dönüm olacak en az 45 dönüm. Böyle de bir artisi Olabilir.Geçen yıl ektiğim lg 50.480 çeşidi bu ekime çok uygun. Çünkü hem boyu çok kisa hem de yaprakları çok dar.En yoğun zamaninda bile karik arasi içerisinden yürüdügum zaman nerdeyse yapraklar uzerine değmeden yürüyebilirsun.Böyle bir çeşit. Ama kesin karar vermedim. ....Yorum görüş ve önerilerinizi bekliyorum. .....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MASAY, post: 1388253, member: 73494"] Hocam ben ayçiçeğinde sırt işini pek tavsiye etmiyorum. Şöyle ki ;tamam çıkışta fark yapıyor ama ilerde eğer kurak giderse normal ekilen yerlerden daha çok kuraklik sıkıntısi çekiyor. Ama yine de denemek istersen yapabilirsin. Bende yıllardır acaba bu yil ayciceginde farkli bir şey mi denesem deyip duruyorum. Aklımda sıra uzeri 30 cm ye ekip bir de tam karik ortasi ektirmek var...Ama çapa işi sıkıntı olacak.Bizim topraklar çapa illa istiyor. Yalniz eğer Bu yil aycicek 5 lira gibi bir fiyat olacak gibi duruyor dediğim şekilde ektirip çapa değil de kara kazma boğaz doldurma için amele tutsam 5 lira olacak fiyata göre 30 dönümden 1 ton ürünü amele masrafina vermeye değer mi onu dusunuyorum. ....Bu şekilde ekersem 30 dönüm olacak en az 45 dönüm. Böyle de bir artisi Olabilir.Geçen yıl ektiğim lg 50.480 çeşidi bu ekime çok uygun. Çünkü hem boyu çok kisa hem de yaprakları çok dar.En yoğun zamaninda bile karik arasi içerisinden yürüdügum zaman nerdeyse yapraklar uzerine değmeden yürüyebilirsun.Böyle bir çeşit. Ama kesin karar vermedim. ....Yorum görüş ve önerilerinizi bekliyorum. ..... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Ayçiçeği
Yağlık ayçiçek üretiminde değişiklikler hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt