PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
YAPAY ET!!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="7681" data-source="post: 412967" data-attributes="member: 27738"><p>Hayvan kesmeden et yeme dönemi!</p><p>Bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi. </p><p>10 Eylül 2011 Cumartesi 06:5412141618 </p><p>GELECEKTE gıda sıkıntısı yaşanacağını öngören bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi. Laboratuarda geliştirilen yöntemle hazırlanan et için canlıları öldürmeye gerek kalmayacağını açıklayan Profesör Mark Post ‘Etin maliyeti başlangıçta 250 bin euroyu bulabilir ama bu gelecekte azalacaktır. Geleneksel et üretiminde doğaya salınan zararlı gazlar küresel ısınmaya sebep oluyor, oysa laboratuarda üretilen et doğaya zarar vermiyor’ dedi. Maastricht Üniversitesi’nde görev yapan bilim adamları, binlerce kök hücrenin gerilerek, çoğaltılarak et haline getirildiğini belirtti.</p><p></p><p>Araştırmalarını domuz hücresi kullanarak yapan bilim adamları, bir yıl sonra da inek etinden hamburger köftesi yapılacağını açıkladı. Yapay et sektörünün büyümesini öngören uzmanlar ‘Domuz, kuzu, dana ve tavuk hücreleriyle geliştirilen yapay etler yaygınlaşacak’ yorumunu yaptı. </p><p></p><p>Çalışmalarda ortaya çıkan etin 2.5 santimetre uzunluğunda ve bir santimetre genişliğinde gri renkte olduğu bildirildi. Etin kırmızı olmamasının sebebi olarak ‘Etin içinde biraz miyoglobin var ama hiç kan bulunmuyor. Bu sebeple rengi beyaz ve gri arasında’ dedi. Öte yandan, yapay eti etik bulmayanlar, ‘İnsanlar gerçek et almaya devam edecektir’ dedi.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Haber Kaynağı: Vatan Gazetesi - <a href="http://www.gazetevatan.com" target="_blank">www.gazetevatan.com</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="7681, post: 412967, member: 27738"] Hayvan kesmeden et yeme dönemi! Bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi. 10 Eylül 2011 Cumartesi 06:5412141618 GELECEKTE gıda sıkıntısı yaşanacağını öngören bilim adamları, laboratuar ortamında üretilen etin 6 ay sonra raflarda yerini alacağını bildirdi. Laboratuarda geliştirilen yöntemle hazırlanan et için canlıları öldürmeye gerek kalmayacağını açıklayan Profesör Mark Post ‘Etin maliyeti başlangıçta 250 bin euroyu bulabilir ama bu gelecekte azalacaktır. Geleneksel et üretiminde doğaya salınan zararlı gazlar küresel ısınmaya sebep oluyor, oysa laboratuarda üretilen et doğaya zarar vermiyor’ dedi. Maastricht Üniversitesi’nde görev yapan bilim adamları, binlerce kök hücrenin gerilerek, çoğaltılarak et haline getirildiğini belirtti. Araştırmalarını domuz hücresi kullanarak yapan bilim adamları, bir yıl sonra da inek etinden hamburger köftesi yapılacağını açıkladı. Yapay et sektörünün büyümesini öngören uzmanlar ‘Domuz, kuzu, dana ve tavuk hücreleriyle geliştirilen yapay etler yaygınlaşacak’ yorumunu yaptı. Çalışmalarda ortaya çıkan etin 2.5 santimetre uzunluğunda ve bir santimetre genişliğinde gri renkte olduğu bildirildi. Etin kırmızı olmamasının sebebi olarak ‘Etin içinde biraz miyoglobin var ama hiç kan bulunmuyor. Bu sebeple rengi beyaz ve gri arasında’ dedi. Öte yandan, yapay eti etik bulmayanlar, ‘İnsanlar gerçek et almaya devam edecektir’ dedi. Haber Kaynağı: Vatan Gazetesi - [url=http://www.gazetevatan.com]www.gazetevatan.com[/url] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
YAPAY ET!!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt