PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 994172" data-attributes="member: 44124"><p>Kaba yemlerin yani ot, saman, silaj uygun. Sorun kesif yeminde bence. Pamuk küspesi nerenin bilemiyorum ama Ege ' de olduğun için Tariş, Bağyağları gibi kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu durumda kırma ve küspe toplamı 23 proteini buluyor. Süt yemin kaç proteinli yazmamışsın. Silajının kuru madde oranı düşükse, süt yemin de 20 proteinin üstündeyse problem. </p><p>Yapman gereken proteini biraz düşürmen. Ben olsam 35 kg pamuk küspesi, 55 kg arpa-buğday kırması şeklinde verirdim. Böyle yaparak proteini biraz düşürüp, enerjiyi arttırmış oluyoruz. </p><p>Tabi bir de kuru dönem var. Bu dönemde nasıl besliyorsun bilmiyorum. Kuru dönem besleme hataları da büyük sorunlar çıkartabiliyor.</p><p>İneklere tedavi gerekebilir. Bu arada tedavilerini de yaptırmalısın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 994172, member: 44124"] Kaba yemlerin yani ot, saman, silaj uygun. Sorun kesif yeminde bence. Pamuk küspesi nerenin bilemiyorum ama Ege ' de olduğun için Tariş, Bağyağları gibi kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu durumda kırma ve küspe toplamı 23 proteini buluyor. Süt yemin kaç proteinli yazmamışsın. Silajının kuru madde oranı düşükse, süt yemin de 20 proteinin üstündeyse problem. Yapman gereken proteini biraz düşürmen. Ben olsam 35 kg pamuk küspesi, 55 kg arpa-buğday kırması şeklinde verirdim. Böyle yaparak proteini biraz düşürüp, enerjiyi arttırmış oluyoruz. Tabi bir de kuru dönem var. Bu dönemde nasıl besliyorsun bilmiyorum. Kuru dönem besleme hataları da büyük sorunlar çıkartabiliyor. İneklere tedavi gerekebilir. Bu arada tedavilerini de yaptırmalısın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt