PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 996516" data-attributes="member: 57589"><p><strong>Ynt: yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.</strong></p><p></p><p>İNEK SÜRÜLERİ, MİNERAL BESLENMESİ</p><p></p><p>ineklerin beslenmesinde minerallerin önemi nedir? özellikle kuru dönemde (kuruya çıkarılan ineklerin 40 günlük beslenmesinde), sağıma hazırlama döneminde (buzağılamadan önceki 2-3 haftalık sürede) enerji/protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum bakımından tüketilen miktarlar önemli. özellikle, kalsiyum hayati önemdedir. kalsiyum ihtiyaçlarının buzağılama sırasında, buzağılamadan hemen sonra, sağım döneminde yeterli karşılanmaması durumunda, hayvanın bağışıklık sistemi (mikroplarla savaşma sistemi) çöker.bu durum, süt felci vakalarının sık görülmesine, dölyatağı iltihaplarına, meme iltihaplarına, az yem tüketilmesine sebep olur. sonuçta az süt verimi, gebe kalmama, hayvanın aşırı zayıflaması meydana gelir. bu durum gelir kayıplarına, ineklerin sürüden çıkartılmasına sebep olur.</p><p></p><p>özellikle, saman, arpa-buğday hasılı (kuru yeşil), mısır silajına dayanan yemlemelerde kalsiyum eksiklikleri ortaya çıkar. bu durumlarda, süt verimlerinin azalmasına, hayvanların iskelet-kemiklerinin zayıflamasına sebep olur. hayvanlar döl tutmaz. sürü sağlığını kaybeder. yetiştiriciler parasını.</p><p></p><p>bu durum nasıl önlenir? esas mesele bu. sağım döneminde rasyonlarda 3-6 kg yonca kullanılması, mısır silajı-saman, yeşil kuru denen arpa-buğday hasılı ile yemleme yapılan hallerde, uygun kalsiyum eklemeleri (toz mermer, dikalsiyum fosfat) durumu çözer. </p><p></p><p>burada dikkat edilecek dönem, kuru dönem, buzağılamadan hemen önceki, sonraki dönemdir. bu dönemde teknik yardım almak faydalı olur. </p><p></p><p>DİKKAT bu dönemde YONCA vermek durumu çözmez, biline.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 996516, member: 57589"] [b]Ynt: yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.[/b] İNEK SÜRÜLERİ, MİNERAL BESLENMESİ ineklerin beslenmesinde minerallerin önemi nedir? özellikle kuru dönemde (kuruya çıkarılan ineklerin 40 günlük beslenmesinde), sağıma hazırlama döneminde (buzağılamadan önceki 2-3 haftalık sürede) enerji/protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum bakımından tüketilen miktarlar önemli. özellikle, kalsiyum hayati önemdedir. kalsiyum ihtiyaçlarının buzağılama sırasında, buzağılamadan hemen sonra, sağım döneminde yeterli karşılanmaması durumunda, hayvanın bağışıklık sistemi (mikroplarla savaşma sistemi) çöker.bu durum, süt felci vakalarının sık görülmesine, dölyatağı iltihaplarına, meme iltihaplarına, az yem tüketilmesine sebep olur. sonuçta az süt verimi, gebe kalmama, hayvanın aşırı zayıflaması meydana gelir. bu durum gelir kayıplarına, ineklerin sürüden çıkartılmasına sebep olur. özellikle, saman, arpa-buğday hasılı (kuru yeşil), mısır silajına dayanan yemlemelerde kalsiyum eksiklikleri ortaya çıkar. bu durumlarda, süt verimlerinin azalmasına, hayvanların iskelet-kemiklerinin zayıflamasına sebep olur. hayvanlar döl tutmaz. sürü sağlığını kaybeder. yetiştiriciler parasını. bu durum nasıl önlenir? esas mesele bu. sağım döneminde rasyonlarda 3-6 kg yonca kullanılması, mısır silajı-saman, yeşil kuru denen arpa-buğday hasılı ile yemleme yapılan hallerde, uygun kalsiyum eklemeleri (toz mermer, dikalsiyum fosfat) durumu çözer. burada dikkat edilecek dönem, kuru dönem, buzağılamadan hemen önceki, sonraki dönemdir. bu dönemde teknik yardım almak faydalı olur. DİKKAT bu dönemde YONCA vermek durumu çözmez, biline. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt