PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yarı fiyatına satılık çiftlikler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kubilay07" data-source="post: 675671" data-attributes="member: 44293"><p><strong>Ynt: Yarı fiyatına satılık çiftlikler </strong></p><p></p><p></p><p></p><p>yusuf abinin yorumuna kesinlikle katılıyorum...ayrıca bu konu ile ilgili bi kaç örnek var gözümle gördüğüm en basitinden antalya/elmalı ovası var zamanında çok çıktı 'icradan satılık köy' diye manşetlerde sonuç bankalara borçlu olan köylünü evi icra edildi emekliliği gelmiş doktor kredi puanına güvenip aldı sonradan baktı gördü olmuyor devletin hibesini parasını aldı araziler bomboş geçen aylarda örtü altı tarım yapmak için arazi kiralamaya gittim adamlar yapmışlar seraları kurmuşlar düzeni heryerde koca koca yazılar hibe desteği ile yapılmıştır ziraat kredilendirmiştir diye babamla bakıştık vergilerin nereye gittiği belli oluyo dedik birde anasının nikahını istiyorlar o yerlere neymişte şu sistem varmış bu otomasyon varmış yok alacaksan konuşalım vs. vs. zaten batırmış kendini bide naza çekiliyo bi başka yere gittik sırf köy hayatı yaşamak istiyorum diye öğretmenlikten istifa vermiş projeyi bilmem kaç başlık şu kadarlık sağım üniteli vs. vs. nasıl battın abi dedim 150 büyükbaşın hepsi ölmüş sorsan buzağı ne diye o ne demek der gelmiş 150 başlık tesis kurmuş sonuç mazota,gübreye zam işi bilmeze hibe desteği biz başvursak size uygun olmayan bir iş projeniz geçmedi falan tam ayrılacam bi köy sakini geldi amca nerden gelirsin nere gidersin derken vardık gittik köy kahvesine anlattık derdimizi neyse laf döndü dolaştı bu köy nasıl bu hale geldi sorusuna amcam bi anlatmaya başladı az önce gezdiğiniz tesisin arazisi benimdi diye ee amca bi bankacı geldi malum bankadan şöyle kredi böyle traktör alırsın böyle ekipman dedi başvurduk sonra? aldık traktörü ilk 6 ay ödedik sonra başka bankadan geldiler işte şöyle faizli böyle masrafsız böyle ekipman alırsın şöyle yaparsın onuda aldık ilk 3 ay onuda ödedik evlat dediler sonra tüm köy ipotek etti yerleri çekti krediyi önceden herkes kredi borçlusu değildi sıkışınca tamamlıyorduk herkes borçlanınca dönmez oldu çark tıkandık önce birinden sonra diğerlerinden birer birer icralık olduk satıldı gitti benim yeride bu öğretmen aldı genç biriydi yardımcı olalım bize de iş kapısı olsun dedik küçümsendik vs dediler sonrada battı gitti zaten şimdide sürünüyo buralarda dediler. </p><p></p><p>o köyden yaklaşık 12 kişi bu durum 2 araziye işletme diğerlerine sera kurulmuş ve şimdi hepsi satılık baktım şöyle o kadar yere hükmederken şimdi azıcık yerlerde geçinmeye çalışıyolar biraz cahillik biraz iyi makinaya heves birazda yokluktan belki düze çıkarız hesabı tabi bankalardaki pazarlama gözardı edilemez o kadar arazi çöp şimdilerde ekilmiyor işletilmeyen işletmeler ve yüksek fiyatlar durum böyle olunca mazot gübre zammı da yapılır samanda ithal edilir angusta gelir karkas ette burdaki suçlu ne krediyi çeken köylüde ne araziyi satın alıp işletemeyen adamda tamamen işleyen düzende sen senelerini tarıma hayvancılığa vermiş adama verme hibeyi git o konudaki yetersiz öğretmene doktora hibeyi krediyi ver hemde ne için 'sırf köydeki tavuğun altından sabah yumurta almak istiyor diye' nası olsa birileri vergisini veriyor bu çiftçinin gücüne gitmeli gerçi daha mazot zammına tepki oluşturamamış iken bunu istemek ütopya olur galiba :S</p><p></p><p>tabi kara para aklamak için yapanlar başka işlerde batıpta hibe parasıyla kendini kurtaranlar ayrı bi dava</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kubilay07, post: 675671, member: 44293"] [b]Ynt: Yarı fiyatına satılık çiftlikler [/b] yusuf abinin yorumuna kesinlikle katılıyorum...ayrıca bu konu ile ilgili bi kaç örnek var gözümle gördüğüm en basitinden antalya/elmalı ovası var zamanında çok çıktı 'icradan satılık köy' diye manşetlerde sonuç bankalara borçlu olan köylünü evi icra edildi emekliliği gelmiş doktor kredi puanına güvenip aldı sonradan baktı gördü olmuyor devletin hibesini parasını aldı araziler bomboş geçen aylarda örtü altı tarım yapmak için arazi kiralamaya gittim adamlar yapmışlar seraları kurmuşlar düzeni heryerde koca koca yazılar hibe desteği ile yapılmıştır ziraat kredilendirmiştir diye babamla bakıştık vergilerin nereye gittiği belli oluyo dedik birde anasının nikahını istiyorlar o yerlere neymişte şu sistem varmış bu otomasyon varmış yok alacaksan konuşalım vs. vs. zaten batırmış kendini bide naza çekiliyo bi başka yere gittik sırf köy hayatı yaşamak istiyorum diye öğretmenlikten istifa vermiş projeyi bilmem kaç başlık şu kadarlık sağım üniteli vs. vs. nasıl battın abi dedim 150 büyükbaşın hepsi ölmüş sorsan buzağı ne diye o ne demek der gelmiş 150 başlık tesis kurmuş sonuç mazota,gübreye zam işi bilmeze hibe desteği biz başvursak size uygun olmayan bir iş projeniz geçmedi falan tam ayrılacam bi köy sakini geldi amca nerden gelirsin nere gidersin derken vardık gittik köy kahvesine anlattık derdimizi neyse laf döndü dolaştı bu köy nasıl bu hale geldi sorusuna amcam bi anlatmaya başladı az önce gezdiğiniz tesisin arazisi benimdi diye ee amca bi bankacı geldi malum bankadan şöyle kredi böyle traktör alırsın böyle ekipman dedi başvurduk sonra? aldık traktörü ilk 6 ay ödedik sonra başka bankadan geldiler işte şöyle faizli böyle masrafsız böyle ekipman alırsın şöyle yaparsın onuda aldık ilk 3 ay onuda ödedik evlat dediler sonra tüm köy ipotek etti yerleri çekti krediyi önceden herkes kredi borçlusu değildi sıkışınca tamamlıyorduk herkes borçlanınca dönmez oldu çark tıkandık önce birinden sonra diğerlerinden birer birer icralık olduk satıldı gitti benim yeride bu öğretmen aldı genç biriydi yardımcı olalım bize de iş kapısı olsun dedik küçümsendik vs dediler sonrada battı gitti zaten şimdide sürünüyo buralarda dediler. o köyden yaklaşık 12 kişi bu durum 2 araziye işletme diğerlerine sera kurulmuş ve şimdi hepsi satılık baktım şöyle o kadar yere hükmederken şimdi azıcık yerlerde geçinmeye çalışıyolar biraz cahillik biraz iyi makinaya heves birazda yokluktan belki düze çıkarız hesabı tabi bankalardaki pazarlama gözardı edilemez o kadar arazi çöp şimdilerde ekilmiyor işletilmeyen işletmeler ve yüksek fiyatlar durum böyle olunca mazot gübre zammı da yapılır samanda ithal edilir angusta gelir karkas ette burdaki suçlu ne krediyi çeken köylüde ne araziyi satın alıp işletemeyen adamda tamamen işleyen düzende sen senelerini tarıma hayvancılığa vermiş adama verme hibeyi git o konudaki yetersiz öğretmene doktora hibeyi krediyi ver hemde ne için 'sırf köydeki tavuğun altından sabah yumurta almak istiyor diye' nası olsa birileri vergisini veriyor bu çiftçinin gücüne gitmeli gerçi daha mazot zammına tepki oluşturamamış iken bunu istemek ütopya olur galiba :S tabi kara para aklamak için yapanlar başka işlerde batıpta hibe parasıyla kendini kurtaranlar ayrı bi dava [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yarı fiyatına satılık çiftlikler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt