PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yaş 60 mış iş bitmiş mi, arpa için bilgi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="h.ilerigiden" data-source="post: 1186891" data-attributes="member: 77624"><p>Tarlanın rakımı 1400-1465 m</p><p>Toplam 195 dekar, arazi %4 eğimli,</p><p>Toprak yapısı kumlu- tınlı kıraç, ph 8, aynı zamanda kireç oranı biraz yüksek, Organik madde oranı 1,5</p><p>Kasım 14 ekim tamamlandı,</p><p>Tohum ARPA Burak bey 26,66 kg/ dekar</p><p>Taban gübresi olarak 9,1 kg/dekar DAP</p><p>Kasım 14 sonraki yağış miktarı 31,20 lt</p><p>Aralık ayı yağış miktarı 35,36 lt</p><p>Toprak Sıçaklığı Konya merkezde maksimum eksi - 6,1, Konya rakımı 1030m</p><p>Arpaların ilk yaprak uçlarında kuruma var.</p><p>Şubat 20 de ve 1 Nisanda hangi gübreleri kullanmalıyım.</p><p>Ayrıca yaş 60</p><p>İlk defa bu sene traktöre bindim. Tarlayı sürdüm, kazayağı çektim,85 dekarlık kısmının taşını topladım, mibzerle tohum ve gübreli ekim yaptım. Mibzer arkasında sürgü (tapan) taktım. Ayrıca yeni ay eski ay olayını dikkat alarak ekim yaptım.</p><p>Bu işleri hep kendi başıma yaptım. Niçin kendi başıma yapmamın nedeni ise işi öğrenmek için.</p><p> Mazot tüketimi</p><p>Pulluk ile sürüm 4ââ¬/12 yaylı Alpler 1,75 lt/dekar</p><p>Kazayağı 11 li 0,8 lt/dekar</p><p>Taş toplama 3,5 lt/dekar</p><p>Ekim 0,50 lt / dekar</p><p>Tüm bilgilerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var</p><p>Tüm çiftçilerin mahsulleri bereketli ve bol olsun.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH]22477[/ATTACH][ATTACH]22478[/ATTACH][ATTACH]22479[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="h.ilerigiden, post: 1186891, member: 77624"] Tarlanın rakımı 1400-1465 m Toplam 195 dekar, arazi %4 eğimli, Toprak yapısı kumlu- tınlı kıraç, ph 8, aynı zamanda kireç oranı biraz yüksek, Organik madde oranı 1,5 Kasım 14 ekim tamamlandı, Tohum ARPA Burak bey 26,66 kg/ dekar Taban gübresi olarak 9,1 kg/dekar DAP Kasım 14 sonraki yağış miktarı 31,20 lt Aralık ayı yağış miktarı 35,36 lt Toprak Sıçaklığı Konya merkezde maksimum eksi - 6,1, Konya rakımı 1030m Arpaların ilk yaprak uçlarında kuruma var. Şubat 20 de ve 1 Nisanda hangi gübreleri kullanmalıyım. Ayrıca yaş 60 İlk defa bu sene traktöre bindim. Tarlayı sürdüm, kazayağı çektim,85 dekarlık kısmının taşını topladım, mibzerle tohum ve gübreli ekim yaptım. Mibzer arkasında sürgü (tapan) taktım. Ayrıca yeni ay eski ay olayını dikkat alarak ekim yaptım. Bu işleri hep kendi başıma yaptım. Niçin kendi başıma yapmamın nedeni ise işi öğrenmek için. Mazot tüketimi Pulluk ile sürüm 4ââ¬/12 yaylı Alpler 1,75 lt/dekar Kazayağı 11 li 0,8 lt/dekar Taş toplama 3,5 lt/dekar Ekim 0,50 lt / dekar Tüm bilgilerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var Tüm çiftçilerin mahsulleri bereketli ve bol olsun. [ATTACH=CONFIG]22477._xfImport[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22478._xfImport[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22479._xfImport[/ATTACH] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yaş 60 mış iş bitmiş mi, arpa için bilgi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt