PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yem karma makinası Değişik bir sistem
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="EnesDrgn" data-source="post: 1218320" data-attributes="member: 79410"><p>Normalde 100 hayvan alacaktik fakat nakliyeden dolayı 125 hayvan gelecek sıkıntı olmaz ithal hayvanlar hollandayı ziyarete gitmiştik babamla ve hayvanları beğendik 2 tane çifftlikle anlaştık hayvan alımını oradan yapacağız çiftlik danışmanlığı yapan tecrübeli kişiler ile görüştük anlattım sistemi adamın dediği tek şey eğer aldığın ekipman seni 4 yıl karsılarrsa düşünmeden al kendini amorti edecektir diyo 4 yıl orta vade aynı şekilde sektörde olan çiftlik sahipleri de ekipmanlarını seçerken mevcut kapasitesine ve 4 yıl sonraki durumuna göre karar verdiklerini gördüm bende onu düşünerek diyorum ve 30 metreküp çok ağır bir yük değil sonuçta içindeki kaba yem kesif yem şimdi 125 hayvanımız olsa gebe kalsa 2. Yıl 10 fire ver 240 hayvan 3. Yıl 360 4. Yıl 600 hayvan yapar tabikide bakımları çok iyi yapılacak aslında fire felseme ters fire vermem ama örnek olsun hesaplarsan 600 hayvanın 80 kuruda diyelim 520 sağmal her öğün 520×30=15.600 ton her yıl veya 2 yılda bir makinayı değiştirmenin anlamı yok daha çok değeri düşüyor alacaksın uzun süre kullanacaksin şimdi ben 12 metreküp alsam 2. Sene 200 hayvan olduğunu sayarsak 30 u kuruda dersek 12 metreküp 120 hayvanı tek seferde yemler 50 hayvan için tekrar 15 dakika boyunca yem yap mazot harca ve zaman kaybı birde bu makinanın değeri düşecek sıfıra aldın 60 bine satıp daha büyüğünü alacaksın bu sefer 50 bine saticaksin 10 bin zarar her kurusun hesabını yapıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="EnesDrgn, post: 1218320, member: 79410"] Normalde 100 hayvan alacaktik fakat nakliyeden dolayı 125 hayvan gelecek sıkıntı olmaz ithal hayvanlar hollandayı ziyarete gitmiştik babamla ve hayvanları beğendik 2 tane çifftlikle anlaştık hayvan alımını oradan yapacağız çiftlik danışmanlığı yapan tecrübeli kişiler ile görüştük anlattım sistemi adamın dediği tek şey eğer aldığın ekipman seni 4 yıl karsılarrsa düşünmeden al kendini amorti edecektir diyo 4 yıl orta vade aynı şekilde sektörde olan çiftlik sahipleri de ekipmanlarını seçerken mevcut kapasitesine ve 4 yıl sonraki durumuna göre karar verdiklerini gördüm bende onu düşünerek diyorum ve 30 metreküp çok ağır bir yük değil sonuçta içindeki kaba yem kesif yem şimdi 125 hayvanımız olsa gebe kalsa 2. Yıl 10 fire ver 240 hayvan 3. Yıl 360 4. Yıl 600 hayvan yapar tabikide bakımları çok iyi yapılacak aslında fire felseme ters fire vermem ama örnek olsun hesaplarsan 600 hayvanın 80 kuruda diyelim 520 sağmal her öğün 520×30=15.600 ton her yıl veya 2 yılda bir makinayı değiştirmenin anlamı yok daha çok değeri düşüyor alacaksın uzun süre kullanacaksin şimdi ben 12 metreküp alsam 2. Sene 200 hayvan olduğunu sayarsak 30 u kuruda dersek 12 metreküp 120 hayvanı tek seferde yemler 50 hayvan için tekrar 15 dakika boyunca yem yap mazot harca ve zaman kaybı birde bu makinanın değeri düşecek sıfıra aldın 60 bine satıp daha büyüğünü alacaksın bu sefer 50 bine saticaksin 10 bin zarar her kurusun hesabını yapıyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yem karma makinası Değişik bir sistem
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt