PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
yem, saman sıkıntısı nasıl önlenir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KüreLee" data-source="post: 1045386" data-attributes="member: 74139"><p>Öncelikle Makro planlar yapılmalı. Şu an Türkiyenin hem et ihtiyacı var hem yem bitkisi ihtiyacı. Bir yandan da meralar betonlaşıyor. Ayrıca plansız mera kullanımı ile meralar hem verimsizleşmiş, hem erozyon vb. sebeplerle de yok oluyor. Benim önerim öncelikle, devletin meralara su götürmesi. Su götürülemeyen meralara da derin kuyu, sulama sistemleri, azotlu gübreleme vb. kurması. Belki bir süre bu parsellere hiç hayvan sokmadan biçerek, bu otlar o bölgenin köylüsüne verilmeli. İş adamlarına değil. Sonraki yıllarda otların kökü gelişince planlı hayvan otlatılabilir. Yapay mera ekiminin mahsurlarından bahsetmiş idi arkadaşlar. Bölgenin ekosistemini ve florasını fazla bozmadan bu tür sulama ve gübrelemelerle gidilmeli. Yapay meraları tapulu arazilere kurmalıyız. Bu tapulu arazide su yoksa çiftçiye mera yapma şartıyla sulama desteği verilebilir. Kars Ardahan Erzurum gibi yerlerdeki meralarda ise can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Bu daha maliyetli ise, hem bu bölgede hem de diğer meralarda, ot biçimi geliştirilebilir. Bu hayvanlar, ot yemek için yaratılmıştır. "Ya hayvanı ota götüreceğiz ya da otu hayvana getireceğiz." Bunlardan hangisi bize uygunsa onu yapmalıyız.</p><p>Bunun yanında diğer saydıklarınızın tamamı yapılabilir. son iki maddeye gelince; Bizim hayvancılıkta kar marjımızı düşüren en önemli sebeplerden biri hazır yem (Fenni Yem) kullanmamızdır.</p><p>Devlet çiftçisini eğitmeli çiftçi bu atık malzemelerden kendi yemini ve rasyonunu hazırlamayı öğrenmelidir. Böylece bu son iki maddede saydıklarınız anlamlı olur. Yoksa sanayici alıp işleyip çiftçiye satarsa, pek bir şey değişmez. Yemdeki en son kaldırılan KDV, kime yaradı? üreticiye mi? Yemciye mi? Bu sorunun cevabını arkadaşlardan istemiyorum ben biliyorum. Aslında herkes kime yaradığını çok iyi biliyor. Buraya nokta koymak zorundayım.</p><p>O zaman mevcut yem sanayicisi ne mi yapacak? O onların sorunu. Çiftçi öncelikle kendi hakkını savunmayı öğrenmeli. Vesselam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KüreLee, post: 1045386, member: 74139"] Öncelikle Makro planlar yapılmalı. Şu an Türkiyenin hem et ihtiyacı var hem yem bitkisi ihtiyacı. Bir yandan da meralar betonlaşıyor. Ayrıca plansız mera kullanımı ile meralar hem verimsizleşmiş, hem erozyon vb. sebeplerle de yok oluyor. Benim önerim öncelikle, devletin meralara su götürmesi. Su götürülemeyen meralara da derin kuyu, sulama sistemleri, azotlu gübreleme vb. kurması. Belki bir süre bu parsellere hiç hayvan sokmadan biçerek, bu otlar o bölgenin köylüsüne verilmeli. İş adamlarına değil. Sonraki yıllarda otların kökü gelişince planlı hayvan otlatılabilir. Yapay mera ekiminin mahsurlarından bahsetmiş idi arkadaşlar. Bölgenin ekosistemini ve florasını fazla bozmadan bu tür sulama ve gübrelemelerle gidilmeli. Yapay meraları tapulu arazilere kurmalıyız. Bu tapulu arazide su yoksa çiftçiye mera yapma şartıyla sulama desteği verilebilir. Kars Ardahan Erzurum gibi yerlerdeki meralarda ise can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Bu daha maliyetli ise, hem bu bölgede hem de diğer meralarda, ot biçimi geliştirilebilir. Bu hayvanlar, ot yemek için yaratılmıştır. "Ya hayvanı ota götüreceğiz ya da otu hayvana getireceğiz." Bunlardan hangisi bize uygunsa onu yapmalıyız. Bunun yanında diğer saydıklarınızın tamamı yapılabilir. son iki maddeye gelince; Bizim hayvancılıkta kar marjımızı düşüren en önemli sebeplerden biri hazır yem (Fenni Yem) kullanmamızdır. Devlet çiftçisini eğitmeli çiftçi bu atık malzemelerden kendi yemini ve rasyonunu hazırlamayı öğrenmelidir. Böylece bu son iki maddede saydıklarınız anlamlı olur. Yoksa sanayici alıp işleyip çiftçiye satarsa, pek bir şey değişmez. Yemdeki en son kaldırılan KDV, kime yaradı? üreticiye mi? Yemciye mi? Bu sorunun cevabını arkadaşlardan istemiyorum ben biliyorum. Aslında herkes kime yaradığını çok iyi biliyor. Buraya nokta koymak zorundayım. O zaman mevcut yem sanayicisi ne mi yapacak? O onların sorunu. Çiftçi öncelikle kendi hakkını savunmayı öğrenmeli. Vesselam. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
yem, saman sıkıntısı nasıl önlenir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt