PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
yem, saman sıkıntısı nasıl önlenir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="tammer1" data-source="post: 1045395" data-attributes="member: 64934"><p>hayvanci adam samani yazdan stok yapacak.ama yapmaz cunku nasil olsa</p><p>sap para etmiyor diyerek agustos bocegi misali umrunda degil.</p><p>Ben bikac yil once baglanmis balyalari bedava tarladan alin dedim almadilar.verdim </p><p>atesi tarlalara.temize havale.sebebi balyaci anlastigi yere 2 kamyondan sonra</p><p>satamadi baglanmis 1500 kadar balyayi bi kibritle temizledim.</p><p>Gecen yil harmana 15 gun kala birinin balya bitti.tanesi 10 liradan balya </p><p>Almayi kendi teklif etti.actim samanligin kapilarini kendisi sardi gitti.</p><p>ama yazin bedava baglanmis balyaya tenezul etmiyenlerden biriyde oydu.</p><p>bu kis bi tanidik saman yetmeyince inekleri birer birer satti.</p><p>mera isine gelince yakin koyde devlet merayi parsellere ayirip.</p><p>sirayla otlatma denemesi yapmak istediler parselleri.</p><p>ama olmadi nedeni cobanlar birbirlerine dusup kacak otlatma diye</p><p>Kendilerini sikayet ettiler.</p><p>Ama devlet olayi cozdu merayi yasakladi ve simdi parsellerin hepsini cakir dikeni</p><p>basti.zaten artik hayvanlari soksalarda hayvanlar durmuyo dikenin icinde.</p><p>Kuspe olayina gelince pancar kuspesi para degil.kart ucuzken onuda almiyolar.</p><p>ondan sonra yem-saman-OT-kuspe yok diye aglanan cok benim etrafimda.</p><p>herseyi vaktinde ucuzken temin ve tedarik etse kriz falan yok.</p><p>gecen yil dolu vurdu tane pek yoktu ama ben genede bictim.sap donume 4-5 balyadan asagi </p><p>dusmedi vuran yerlerde.</p><p>malcilar utanmadan bedava alalim dediler.bedava yok parayla dedim.almadilar.</p><p>bi balyaciya tane hesabi verdim.baglamayi bitirdi hesaplastik.</p><p>mali olanlar bu sefer balyacidan almaya ugrasiyolar balyayi.</p><p>balyaci mal sahibi kac lira dediyse iki katini isterim deyince isleri bozuldu.</p><p>Yani saman krizi falan yok .bedavaya alma hirsi var bizim ordakilerde.</p><p>sonra kisin ya hayvan satip balya aliyolar.yada hayvanlari satip kurtuluyolar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tammer1, post: 1045395, member: 64934"] hayvanci adam samani yazdan stok yapacak.ama yapmaz cunku nasil olsa sap para etmiyor diyerek agustos bocegi misali umrunda degil. Ben bikac yil once baglanmis balyalari bedava tarladan alin dedim almadilar.verdim atesi tarlalara.temize havale.sebebi balyaci anlastigi yere 2 kamyondan sonra satamadi baglanmis 1500 kadar balyayi bi kibritle temizledim. Gecen yil harmana 15 gun kala birinin balya bitti.tanesi 10 liradan balya Almayi kendi teklif etti.actim samanligin kapilarini kendisi sardi gitti. ama yazin bedava baglanmis balyaya tenezul etmiyenlerden biriyde oydu. bu kis bi tanidik saman yetmeyince inekleri birer birer satti. mera isine gelince yakin koyde devlet merayi parsellere ayirip. sirayla otlatma denemesi yapmak istediler parselleri. ama olmadi nedeni cobanlar birbirlerine dusup kacak otlatma diye Kendilerini sikayet ettiler. Ama devlet olayi cozdu merayi yasakladi ve simdi parsellerin hepsini cakir dikeni basti.zaten artik hayvanlari soksalarda hayvanlar durmuyo dikenin icinde. Kuspe olayina gelince pancar kuspesi para degil.kart ucuzken onuda almiyolar. ondan sonra yem-saman-OT-kuspe yok diye aglanan cok benim etrafimda. herseyi vaktinde ucuzken temin ve tedarik etse kriz falan yok. gecen yil dolu vurdu tane pek yoktu ama ben genede bictim.sap donume 4-5 balyadan asagi dusmedi vuran yerlerde. malcilar utanmadan bedava alalim dediler.bedava yok parayla dedim.almadilar. bi balyaciya tane hesabi verdim.baglamayi bitirdi hesaplastik. mali olanlar bu sefer balyacidan almaya ugrasiyolar balyayi. balyaci mal sahibi kac lira dediyse iki katini isterim deyince isleri bozuldu. Yani saman krizi falan yok .bedavaya alma hirsi var bizim ordakilerde. sonra kisin ya hayvan satip balya aliyolar.yada hayvanlari satip kurtuluyolar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
yem, saman sıkıntısı nasıl önlenir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt