PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
YEM VE RASYONDAKİ ENERJİ NASIL HESAPLANIR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 952028" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: YEM VE RASYONDAKİ ENERJİ NASIL HESAPLANIR</strong></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Ben tarım kredi nin 19 protein süt yemini kullandım fena değil 20 proteini kullananlar daha memnun .</p><p></p><p>Benim kendimde arpa yulaf olduğu için ben şu an t. k. nin tahıl miks 24 pro . süt yemini kullanıyorum dengeli bir rasyon oluşturmaya çalışıyorum, fazla rasyon bilgim olmasada , yem firmalarının zootenistleri var yardımcı oluyorlar , banada t.k. zootenisti yardımcı oluyor.</p><p>Aynı şekilde beside de tahıl ile karıştırılacak besi yemide var t.k. 20 pro. onu kullanıyorum.</p><p></p><p>Arkadaşlar meracılık yapmıyorsak mutlaka ama mutlaka hayvan besleme konusunda ya bilgili olmalıyız yada bilen ama zooteknist ama veteriner olsun bilen kişilerden bilgi almalıyız.</p><p></p><p>Bu konu neden çok önemli çünkü bilmiyorsak yanlış besleme yapıyoruz , elimizde ne varsa onu , ama yanlış kendi paramızlan kendi malımızı ziyan ediyoruz , çok önemli hayvan besleme bilgisi , süt sığırında ayak ve üreme sorunları genelde yanlış beslemeden kaynaklanıyor.</p><p></p><p>Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi verdiğimizin enerji ve protein değerini bilecez mesela yonca çok değerli bir besin ama süt sığırı devamlı yonca ile bakılmaz sonu kötü olur , mısır sılajı çok değerli bir besin ama oda aynı sadece mısır sılajı ile beslersek oda yanlış</p><p></p><p>Fenni fabrika yemleri genelde enerji ve protein bakımından dengeli olur orada sıkıntı yok ama bizim verdiğimiz kaba yemler de çok önemli dengeyi bozuyoruz.</p><p></p><p>Ben tahıl miks 24 pro süt yemi ile biraz denge kurmaya çalışıyorum, dedim ya yem firmasının zooteknistleri var onunla irtibat kurup elimizdeki kaba ve kesif yemlerin bilgisini verirsek o bize gereken rasyon bilgisini verir .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 952028, member: 25443"] [b]Ynt: YEM VE RASYONDAKİ ENERJİ NASIL HESAPLANIR[/b] Ben tarım kredi nin 19 protein süt yemini kullandım fena değil 20 proteini kullananlar daha memnun . Benim kendimde arpa yulaf olduğu için ben şu an t. k. nin tahıl miks 24 pro . süt yemini kullanıyorum dengeli bir rasyon oluşturmaya çalışıyorum, fazla rasyon bilgim olmasada , yem firmalarının zootenistleri var yardımcı oluyorlar , banada t.k. zootenisti yardımcı oluyor. Aynı şekilde beside de tahıl ile karıştırılacak besi yemide var t.k. 20 pro. onu kullanıyorum. Arkadaşlar meracılık yapmıyorsak mutlaka ama mutlaka hayvan besleme konusunda ya bilgili olmalıyız yada bilen ama zooteknist ama veteriner olsun bilen kişilerden bilgi almalıyız. Bu konu neden çok önemli çünkü bilmiyorsak yanlış besleme yapıyoruz , elimizde ne varsa onu , ama yanlış kendi paramızlan kendi malımızı ziyan ediyoruz , çok önemli hayvan besleme bilgisi , süt sığırında ayak ve üreme sorunları genelde yanlış beslemeden kaynaklanıyor. Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi verdiğimizin enerji ve protein değerini bilecez mesela yonca çok değerli bir besin ama süt sığırı devamlı yonca ile bakılmaz sonu kötü olur , mısır sılajı çok değerli bir besin ama oda aynı sadece mısır sılajı ile beslersek oda yanlış Fenni fabrika yemleri genelde enerji ve protein bakımından dengeli olur orada sıkıntı yok ama bizim verdiğimiz kaba yemler de çok önemli dengeyi bozuyoruz. Ben tahıl miks 24 pro süt yemi ile biraz denge kurmaya çalışıyorum, dedim ya yem firmasının zooteknistleri var onunla irtibat kurup elimizdeki kaba ve kesif yemlerin bilgisini verirsek o bize gereken rasyon bilgisini verir . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
YEM VE RASYONDAKİ ENERJİ NASIL HESAPLANIR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt