PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 1051351" data-attributes="member: 44124"><p>Süt yemi aynı zamanda buzağı başlangıç yemi olur. Besi başlangıç formulünü de buzağı büyütme gibi kullanabilirsin.</p><p>Ben buzağılara başlangıç ve büyütme ayrı ayrı vermiyorum. Süt yemi formulümün aynısını 6 aya kadar veriyorum. 6. Aydan sonra erkeklere besi başlangıç yemine geçiyorum. Dişilerde de aynı süt yeminden devam ediyorum ama miktarını arttırmıyorum. Otu samanı arttırıyorum sadece .</p><p>Tabi ki bu söylediklerim benim verdiğim rasyon formulleri için geçerli. Herhangi bir süt yemi aynı zamanda buzağı yemi olur demiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın. Buzağı da nişasta önemlidir. Benim formullerde kepek falan olmadığı için nişasta yüksek. Bu da buzağılar için yeterli geliyor. Onun için buzağıya da olur. Piyasadaki hazır süt ve besi yemlerinde bolca kepek, kabuk vs. kullanıldığı için buzağıya ayrı bir yem satmak zorundalar. Çünkü buzağı yemi bol kepekli olamaz. </p><p>Benim süt yemi 18,5 protein falan geliyor. Besi başlangıç yemi de 17 protein. Zaten buzağı başlangıç yemleri 18, buzağı büyütme yemleri de 17 proteindir. </p><p>Diğer sorundaki Atk/sfk meselesi her türlü olur. Elindeki hammadde miktarlarına göre veya isteğine göre formül her şekilde ayarlanabilir. Soya daha değerlidir sonuçta. Yararlanımı daha yüksektir. Ama biraz maliyetlidir. Tedariği de sorunludur. </p><p>Yemi pelet yapabiliyorsan daha iyi olur tabiki. Ama çok da önemli değil.</p><p>Besi yemleri genelde 14-17 aralığında olur. Süt yemleri de genelde 18-22 arasıdır. </p><p>Başka kaynaklar da katılabilir tabi. Ama devamlılık ve hiç değiştirmemek çok önemli. Bu istikrarı sağalayabiliyorsan ne kadar çeşit o kadar iyi. </p><p>Enerji protein dengesini ayarlamak matematik hesabıdır. Besin değerlerini bildikten sonra gerisi hesap.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 1051351, member: 44124"] Süt yemi aynı zamanda buzağı başlangıç yemi olur. Besi başlangıç formulünü de buzağı büyütme gibi kullanabilirsin. Ben buzağılara başlangıç ve büyütme ayrı ayrı vermiyorum. Süt yemi formulümün aynısını 6 aya kadar veriyorum. 6. Aydan sonra erkeklere besi başlangıç yemine geçiyorum. Dişilerde de aynı süt yeminden devam ediyorum ama miktarını arttırmıyorum. Otu samanı arttırıyorum sadece . Tabi ki bu söylediklerim benim verdiğim rasyon formulleri için geçerli. Herhangi bir süt yemi aynı zamanda buzağı yemi olur demiyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın. Buzağı da nişasta önemlidir. Benim formullerde kepek falan olmadığı için nişasta yüksek. Bu da buzağılar için yeterli geliyor. Onun için buzağıya da olur. Piyasadaki hazır süt ve besi yemlerinde bolca kepek, kabuk vs. kullanıldığı için buzağıya ayrı bir yem satmak zorundalar. Çünkü buzağı yemi bol kepekli olamaz. Benim süt yemi 18,5 protein falan geliyor. Besi başlangıç yemi de 17 protein. Zaten buzağı başlangıç yemleri 18, buzağı büyütme yemleri de 17 proteindir. Diğer sorundaki Atk/sfk meselesi her türlü olur. Elindeki hammadde miktarlarına göre veya isteğine göre formül her şekilde ayarlanabilir. Soya daha değerlidir sonuçta. Yararlanımı daha yüksektir. Ama biraz maliyetlidir. Tedariği de sorunludur. Yemi pelet yapabiliyorsan daha iyi olur tabiki. Ama çok da önemli değil. Besi yemleri genelde 14-17 aralığında olur. Süt yemleri de genelde 18-22 arasıdır. Başka kaynaklar da katılabilir tabi. Ama devamlılık ve hiç değiştirmemek çok önemli. Bu istikrarı sağalayabiliyorsan ne kadar çeşit o kadar iyi. Enerji protein dengesini ayarlamak matematik hesabıdır. Besin değerlerini bildikten sonra gerisi hesap. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt