PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 1058231" data-attributes="member: 44124"><p>Arpa olmadan yapılacak formul sağlıklı olmaz. Sağlık sorunlarına yol açar. Onun için arpa da bulmalısın. </p><p></p><p>Arpa 270</p><p>Buğday 170</p><p>Mısır 150</p><p>Atk 140</p><p>Ptk 160</p><p>Sfk 80</p><p>Mozaik tozu 12</p><p>Tuz 8</p><p>Vitamin 10</p><p>Soda 5</p><p>Maya 5</p><p></p><p>Yukarıdaki formul süper bir 19 proteinli süt yemi oldu bence. </p><p>Atk 30, ptk 34, sfk 45 baz aldım. </p><p></p><p>Bypass yağı ise fresh grupta extra kullan. Yani yeni doğum yapmış ineklerde. </p><p>Doğumdan sonraki ilk 3 ay yemlerine günlük 400 gr yani 200 sabah, 200 akşam eklersen süper olur bence. </p><p></p><p>Şunu da belirteyim: piyasada çok çeşitli </p><p>karışımlarda, çok farklı kalitelerde ürünler mevcut. Aldığınız ürünlere dikkat edin, mutlaka tahlil yaptırın. Benim buradan yazdıklarım tamamen kendi çapımda, bilebildiğim kadar ve amatör bir yardım niteliğinde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 1058231, member: 44124"] Arpa olmadan yapılacak formul sağlıklı olmaz. Sağlık sorunlarına yol açar. Onun için arpa da bulmalısın. Arpa 270 Buğday 170 Mısır 150 Atk 140 Ptk 160 Sfk 80 Mozaik tozu 12 Tuz 8 Vitamin 10 Soda 5 Maya 5 Yukarıdaki formul süper bir 19 proteinli süt yemi oldu bence. Atk 30, ptk 34, sfk 45 baz aldım. Bypass yağı ise fresh grupta extra kullan. Yani yeni doğum yapmış ineklerde. Doğumdan sonraki ilk 3 ay yemlerine günlük 400 gr yani 200 sabah, 200 akşam eklersen süper olur bence. Şunu da belirteyim: piyasada çok çeşitli karışımlarda, çok farklı kalitelerde ürünler mevcut. Aldığınız ürünlere dikkat edin, mutlaka tahlil yaptırın. Benim buradan yazdıklarım tamamen kendi çapımda, bilebildiğim kadar ve amatör bir yardım niteliğinde. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt