PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ertuğrul -25" data-source="post: 1099205" data-attributes="member: 75034"><p>Rasyonda aylık hesap yaparsın genelde </p><p>Şöle izah edeyim 300 kg şuan günlük 1.5 ağırlık artışı istersen ay sonu 345- 350 kg olur ortalamasını al 325 kg fazla oynamaz zaten ay sonuna kadar 325 kg lık hayvanın günlük ihtiyaçlarını söleyeyim sen yemini ona göre ayarla mesela </p><p>325 kg besi için; </p><p>8 kg kuru madde tüketir </p><p>1000 gr ham protein </p><p>20.000 metabolik enerji </p><p>36 gr cal</p><p>22 gr fosfor gerekir rasyonda</p><p> Sen hammadde yazacaksın </p><p>Ben sana rasyonunu önericem </p><p>Günlük 1.400 gr-1.600 gr CA artışı için </p><p>Rasyon çok önemli</p><p>Vakitli yemleme önemli </p><p> </p><p>Arkadaşlar fabrika yemi olsun yahut elinizdeki kaba veya kesif yem olsun bunların protein ve enerji değerleri yanında bizim asıl kalite dediğimiz THMM önemli kısacası hazmedile bilirlik önemli örneğin kömür 7800 calori enerji mükemmel bi rakam bunu canlı sindirimde kullanabilirmi sindirimi mümkün mü hayır işte yemleri kullanıp faydasını göremememizin başlıca sebebi bu unsurdur olabildiğince yardım etmeye çalışırım saygılar bol kazançlar </p><p>Zooteknist [emoji106]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ertuğrul -25, post: 1099205, member: 75034"] Rasyonda aylık hesap yaparsın genelde Şöle izah edeyim 300 kg şuan günlük 1.5 ağırlık artışı istersen ay sonu 345- 350 kg olur ortalamasını al 325 kg fazla oynamaz zaten ay sonuna kadar 325 kg lık hayvanın günlük ihtiyaçlarını söleyeyim sen yemini ona göre ayarla mesela 325 kg besi için; 8 kg kuru madde tüketir 1000 gr ham protein 20.000 metabolik enerji 36 gr cal 22 gr fosfor gerekir rasyonda Sen hammadde yazacaksın Ben sana rasyonunu önericem Günlük 1.400 gr-1.600 gr CA artışı için Rasyon çok önemli Vakitli yemleme önemli Arkadaşlar fabrika yemi olsun yahut elinizdeki kaba veya kesif yem olsun bunların protein ve enerji değerleri yanında bizim asıl kalite dediğimiz THMM önemli kısacası hazmedile bilirlik önemli örneğin kömür 7800 calori enerji mükemmel bi rakam bunu canlı sindirimde kullanabilirmi sindirimi mümkün mü hayır işte yemleri kullanıp faydasını göremememizin başlıca sebebi bu unsurdur olabildiğince yardım etmeye çalışırım saygılar bol kazançlar Zooteknist [emoji106] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt