PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KOBET" data-source="post: 1323428" data-attributes="member: 82567"><p>Tamam iste ben de bunlari soyluyorum. Fotosentez ile gerceklesen isik enerjisi donusumu. Yani protein % artisi, vitamin artisi, seluloz % artisi, ham yag % artisi, ham seker % artisi. Bununla beraber kuru madde % oraninda dusme. BU gerceklesen artislara kuru maddedeki %'sel azalmanin etkisi olabilir diyebiliriz ama fotosentezin de buyuk etkisi vardir. Sonucta 1 gr tanesindeki tohumdan kendi agirliginin yuzlerce, binlerce kati agirligina ulasan bir bitkinin bu %'sel kazanimlarini sadece kuru madde oranindaki azalmasindan kaynaklaniyor demek mantik hatasi olur. Normalde bir bitkiyi olusturmak icin tohum gerekir ve topraga attiktan sonra filiz verir, filizlenir, sonra buyur ve tekrar tohum verecek duzeye gelir. Bunlari yaparken topraktan ve sudan aldigi mineraller ve fotosentez ile isik enerjisini kendi DNA'sinda sakli sifreleri kullanarak buyur. Bilemem yeterince acik oldu mu? Yani doganin bu mucizesini neden kullanmiyoruz diye kendimize sormamiz gerekli diye dusunuyorum. </p><p>Daha once de soyledigim gibi benim amacim tum yem rasyonunu arpa cimine dayali bir sistem uzerine kurmak degil. En iyi verimi saglayacak bir karisimi bulmak. Sonucta herkesin amaci bu isten kar etmek, yani hayvanciligin en onemli maliyet unsuru olan yem maliyetini nasil en ucuza getirmek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KOBET, post: 1323428, member: 82567"] Tamam iste ben de bunlari soyluyorum. Fotosentez ile gerceklesen isik enerjisi donusumu. Yani protein % artisi, vitamin artisi, seluloz % artisi, ham yag % artisi, ham seker % artisi. Bununla beraber kuru madde % oraninda dusme. BU gerceklesen artislara kuru maddedeki %'sel azalmanin etkisi olabilir diyebiliriz ama fotosentezin de buyuk etkisi vardir. Sonucta 1 gr tanesindeki tohumdan kendi agirliginin yuzlerce, binlerce kati agirligina ulasan bir bitkinin bu %'sel kazanimlarini sadece kuru madde oranindaki azalmasindan kaynaklaniyor demek mantik hatasi olur. Normalde bir bitkiyi olusturmak icin tohum gerekir ve topraga attiktan sonra filiz verir, filizlenir, sonra buyur ve tekrar tohum verecek duzeye gelir. Bunlari yaparken topraktan ve sudan aldigi mineraller ve fotosentez ile isik enerjisini kendi DNA'sinda sakli sifreleri kullanarak buyur. Bilemem yeterince acik oldu mu? Yani doganin bu mucizesini neden kullanmiyoruz diye kendimize sormamiz gerekli diye dusunuyorum. Daha once de soyledigim gibi benim amacim tum yem rasyonunu arpa cimine dayali bir sistem uzerine kurmak degil. En iyi verimi saglayacak bir karisimi bulmak. Sonucta herkesin amaci bu isten kar etmek, yani hayvanciligin en onemli maliyet unsuru olan yem maliyetini nasil en ucuza getirmek. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt