PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KOBET" data-source="post: 1323665" data-attributes="member: 82567"><p>Beran kardesim, benim fikrime gore hasil yap derim. Ama bunu bir zooteknist ile gorusup her hayvan icin bircok kistas var.Bunlar soyle</p><p>1) Hayvanin cinsi yani buyukbas, kucukbas, kumes, at</p><p>2) Buyukbas ise besi icin mi yoksa sut icin mi</p><p>3) Sut icin ise bilindigi uzere belirli donemlerine ( kuru, laktasyon, gebelik) gore </p><p>4) Besi sigirinda ise yaslarina gore, yani kac aylik ve baskul kac kg</p><p>yani yen rasyonunun icerisine katacagimiz arpa ciminin orani degismesi gerekmektedir. Hayvanin dogasinda olan taze ot yeme aliskanligini</p><p>en ekonomik sekilde uygulamamiz gerekir. Bu arpa cimini uretirken de kuf sorunu yasamamak icin temizlige de cok onem vermek gerekiyor.</p><p></p><p>En Onemli Not: BENIM SAHSI FIKRIM, ARPA CIMLENDIRME (ARPA HASILI) HAYVANLARIN DOGASINA EN YAKIN BESLENME SEKLI.</p><p>YALNIZ SADECE ARPA HASILI ILE BESLEME HAYVANDA BIRTAKIM SAGLIK SORUNLARI YARATACAGINDAN EN SAGLIKLI, EN EKONOMIK </p><p>RASYONU BULMAK GEREKIYOR. BEN CANIGONULDEN BU SISTEMI DESTEKLIYORUM AMA BIR ZOOTEKNISTTEN YANI BIR PROFESYONELDEN </p><p>DESTEK ALINMASI KOSULUYLA. HAYVANIN PROTEIN, MINERAL, SELULOZ, GUNLUK KURU MADDE, YAG, ENERJI, VITAMIN. TUM BU KISTASLAR</p><p>GOZ ONUNE ALINARAK EN UYGUN KARISIM YAPILIRSA HASIL KULLANILSIN DERIM.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KOBET, post: 1323665, member: 82567"] Beran kardesim, benim fikrime gore hasil yap derim. Ama bunu bir zooteknist ile gorusup her hayvan icin bircok kistas var.Bunlar soyle 1) Hayvanin cinsi yani buyukbas, kucukbas, kumes, at 2) Buyukbas ise besi icin mi yoksa sut icin mi 3) Sut icin ise bilindigi uzere belirli donemlerine ( kuru, laktasyon, gebelik) gore 4) Besi sigirinda ise yaslarina gore, yani kac aylik ve baskul kac kg yani yen rasyonunun icerisine katacagimiz arpa ciminin orani degismesi gerekmektedir. Hayvanin dogasinda olan taze ot yeme aliskanligini en ekonomik sekilde uygulamamiz gerekir. Bu arpa cimini uretirken de kuf sorunu yasamamak icin temizlige de cok onem vermek gerekiyor. En Onemli Not: BENIM SAHSI FIKRIM, ARPA CIMLENDIRME (ARPA HASILI) HAYVANLARIN DOGASINA EN YAKIN BESLENME SEKLI. YALNIZ SADECE ARPA HASILI ILE BESLEME HAYVANDA BIRTAKIM SAGLIK SORUNLARI YARATACAGINDAN EN SAGLIKLI, EN EKONOMIK RASYONU BULMAK GEREKIYOR. BEN CANIGONULDEN BU SISTEMI DESTEKLIYORUM AMA BIR ZOOTEKNISTTEN YANI BIR PROFESYONELDEN DESTEK ALINMASI KOSULUYLA. HAYVANIN PROTEIN, MINERAL, SELULOZ, GUNLUK KURU MADDE, YAG, ENERJI, VITAMIN. TUM BU KISTASLAR GOZ ONUNE ALINARAK EN UYGUN KARISIM YAPILIRSA HASIL KULLANILSIN DERIM. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt