PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 998019" data-attributes="member: 44124"><p><strong>Ynt: Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...</strong></p><p></p><p></p><p>Dediklerinde haklısın. Ben zooteknist değilim ama okuduklarımdan bildiğim kadarıyla yemin içeriğindeki tahıl oranı %60 ' ı geçmemeli tabi ki. Bu uzun vadede sindirim ve ayak problemleri yaşatabilir. Onun için ben kesif süt yemi formulümde %60 tahıl oranını aşmıyorum. Çeşitli ve bol miktarda da kaba yem kullanıyorum. Günlük verdiğim kesif yem miktarı 8 kg. iken, 25 kg. ' dan fazla kaba yem veriyorum. Çünkü inekler 10 yıl kadar yaşıyor bizim çiftlikte. </p><p>Beside uygulamam biraz daha farklı. Besi başlangıç yemimde yani 6 aylık yaştan itibaren 12 aylık olana kadar verdiğim yemde %65 tahıl oranım var. Bu da sınırda sayılır. Ama bu dönemde samanın yanında kaliteli kaba yem olarak yonca da veriyorum. Soda da katmamama rağmen hiçbir problem olmadığı gibi kilo alımı, boylanma, iştah ve sağlık konularında şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım. </p><p>12 aylıktan sonra ise kesif yemin içeriğindeki tahılda %70 ' in üzerine çıkıyorum. Yoncayı da kesiyorum. Ama sınırsız saman veriyorum. Bir de yeme tona 2 kilo oranında soda katıyorum. Gelişim, sağlık, yem tüketimi problemsiz devam ediyor bu dönemde de. Ama söylediğin günlük 100 gr soda konusunu bilmiyordum. İdeali buysa ben biraz az veriyorum. Benimki 30 gr falan. </p><p>Besinin hiçbir döneminde ayak problemim olmadı. Şimdiye kadar besi hayvanlarımda bir tane bile ayak problemi yaşamadım. Ph ' da baktırmadım. </p><p>Belki de problem yaşamama nedenim sürenin kısa olması. Bilemiyorum.</p><p>Ama şöyle de birşey var: yemin içindeki tahıl oranından çok mısır-buğday içeriği önemlidir. Tehlikeli nişasta yani çabuk çözünen nişasta buğday ve mısırdadır. Arpa sığırlarda çok güvenli bir hammaddedir. Bizim yemde de artan zaten arpa. Mısır ve buğday aynı. </p><p>Bypass yağ denemedim. Bilemiyorum gerçekten mermerleşme yapar mı? Senin bu konuda başarılı denemelerin var mı? </p><p>Mermerleşme konusunda birkaç makale okumuştum. Genelde ırk ve çok erken dönemdeki yüksek enerjili besleme diyordu yanlış hatırlamıyorsam. </p><p>Sabit proteinli bir besi denedim. Pancar posası ile birlikte denemiştim. 19 proteinli yem sabitti, yanında verdiğim pancar küspesini arttırdım, bir de yem miktarını. Bu da başarılıydı ama daha sonra pancardan dolayı et kalitesinin bozulduğu söylendi. Ben de vazgeçtim. Aslında bu tür besi daha karlı olmuştu. Kesif yem tüketimi oldukça azdı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 998019, member: 44124"] [b]Ynt: Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...[/b] Dediklerinde haklısın. Ben zooteknist değilim ama okuduklarımdan bildiğim kadarıyla yemin içeriğindeki tahıl oranı %60 ' ı geçmemeli tabi ki. Bu uzun vadede sindirim ve ayak problemleri yaşatabilir. Onun için ben kesif süt yemi formulümde %60 tahıl oranını aşmıyorum. Çeşitli ve bol miktarda da kaba yem kullanıyorum. Günlük verdiğim kesif yem miktarı 8 kg. iken, 25 kg. ' dan fazla kaba yem veriyorum. Çünkü inekler 10 yıl kadar yaşıyor bizim çiftlikte. Beside uygulamam biraz daha farklı. Besi başlangıç yemimde yani 6 aylık yaştan itibaren 12 aylık olana kadar verdiğim yemde %65 tahıl oranım var. Bu da sınırda sayılır. Ama bu dönemde samanın yanında kaliteli kaba yem olarak yonca da veriyorum. Soda da katmamama rağmen hiçbir problem olmadığı gibi kilo alımı, boylanma, iştah ve sağlık konularında şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım. 12 aylıktan sonra ise kesif yemin içeriğindeki tahılda %70 ' in üzerine çıkıyorum. Yoncayı da kesiyorum. Ama sınırsız saman veriyorum. Bir de yeme tona 2 kilo oranında soda katıyorum. Gelişim, sağlık, yem tüketimi problemsiz devam ediyor bu dönemde de. Ama söylediğin günlük 100 gr soda konusunu bilmiyordum. İdeali buysa ben biraz az veriyorum. Benimki 30 gr falan. Besinin hiçbir döneminde ayak problemim olmadı. Şimdiye kadar besi hayvanlarımda bir tane bile ayak problemi yaşamadım. Ph ' da baktırmadım. Belki de problem yaşamama nedenim sürenin kısa olması. Bilemiyorum. Ama şöyle de birşey var: yemin içindeki tahıl oranından çok mısır-buğday içeriği önemlidir. Tehlikeli nişasta yani çabuk çözünen nişasta buğday ve mısırdadır. Arpa sığırlarda çok güvenli bir hammaddedir. Bizim yemde de artan zaten arpa. Mısır ve buğday aynı. Bypass yağ denemedim. Bilemiyorum gerçekten mermerleşme yapar mı? Senin bu konuda başarılı denemelerin var mı? Mermerleşme konusunda birkaç makale okumuştum. Genelde ırk ve çok erken dönemdeki yüksek enerjili besleme diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sabit proteinli bir besi denedim. Pancar posası ile birlikte denemiştim. 19 proteinli yem sabitti, yanında verdiğim pancar küspesini arttırdım, bir de yem miktarını. Bu da başarılıydı ama daha sonra pancardan dolayı et kalitesinin bozulduğu söylendi. Ben de vazgeçtim. Aslında bu tür besi daha karlı olmuştu. Kesif yem tüketimi oldukça azdı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yemini kendin yap! Rasyon Örnekleri...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt