PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
YEMLEME, RASYON
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1165729" data-attributes="member: 77697"><p>Ya zaten o dediklerin dogru. Ben öteki abi rasyon falan hikaye deyince dedimki hikaye olurmu rasyon gerekli dedim. Cunku sut ve besi malında verim payı ihtiyacları yasam payi ihtiyacindan cok daha fazla. Merada yayarak bu ihtiyaclari turkiye şartlarında zor karsilariz. Ama hayvandan verim beklemiyorsak saglikli bir sekilde buzagi bekliyorsak isimiz buzagi uretmekse bunu da en iyi sekilde mera karsilar cunku yasam payini cok saglikli bi sekilde cok ucuz bi sekilde karsilamis oluruz. Ama sadece normal bir yaylada hayvanı yayarak 5 litrenin ilerisine bi süt alacagimizi dusunmuyorum. Zaten oyle birsey olsa kimse 8 10 kilo yemi ineklere vermezki. Ama kârlilik konusunda dedigin dogru bi yere yonca ve misir gidemiyorsa oradaki ürünlerle bu cözulmeli. Zaten bizim ulkemizin hayvanciliginin para kazanmama sebeplerinin basinda geliyor bu is. Mesela avrupali ryegras otunu ekiyor surekli yagis alan bi iklim var hava da musait surekli ryegras biciyor. Ama gel turkiyeye yagmur ilkbaharda biraz yagiyor sonra duruyor. 2 3 bicimi bile zor aliyorsun oda sulamayla buda ek maliyet demek. Avrupanin ryegrasi yaptigi gibi bizim de kendi ulkemize uygun bi ot gelistirmemiz lazim. Sen belki görmüşündür kiziltan abi var anac limuzin konusuyorduk o bilgili bir insan arastirmis ve avrupada anac limuzinlerin hep o otla beslendigini gormus bana da anlatti. Bende şunu düşündüm orada ot cok kolay temin ediliyor turkiyede bu olay zor. O yuzden oyle bir ot olmali ki dekardan maksimum tonajla maksimum degerleri yakalamaliyiz. Örnek veriyorum ryegras gibi cok bicilmesin ama senede 1 bictigimizde 2 3 ton kuru ot versin dekardan. Suyu cok istemesin. Ciddi bir çalısma ile boyle bir tohum gelistirilebilicegine inaniyorum. Bizim de kendi ulkemize uygun yem maddeleri cikarabilirsek belki maliyetlerimiz ciddi duser. Bak bu avrupa kendine o otu gelistirmis o kadar yuksek maliyete ragmen hala o eti bizden daha ucuza temin ediyor. Bu fikrim hakkinda goruslerin nedir yanlisim varsa duzeltirmisin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1165729, member: 77697"] Ya zaten o dediklerin dogru. Ben öteki abi rasyon falan hikaye deyince dedimki hikaye olurmu rasyon gerekli dedim. Cunku sut ve besi malında verim payı ihtiyacları yasam payi ihtiyacindan cok daha fazla. Merada yayarak bu ihtiyaclari turkiye şartlarında zor karsilariz. Ama hayvandan verim beklemiyorsak saglikli bir sekilde buzagi bekliyorsak isimiz buzagi uretmekse bunu da en iyi sekilde mera karsilar cunku yasam payini cok saglikli bi sekilde cok ucuz bi sekilde karsilamis oluruz. Ama sadece normal bir yaylada hayvanı yayarak 5 litrenin ilerisine bi süt alacagimizi dusunmuyorum. Zaten oyle birsey olsa kimse 8 10 kilo yemi ineklere vermezki. Ama kârlilik konusunda dedigin dogru bi yere yonca ve misir gidemiyorsa oradaki ürünlerle bu cözulmeli. Zaten bizim ulkemizin hayvanciliginin para kazanmama sebeplerinin basinda geliyor bu is. Mesela avrupali ryegras otunu ekiyor surekli yagis alan bi iklim var hava da musait surekli ryegras biciyor. Ama gel turkiyeye yagmur ilkbaharda biraz yagiyor sonra duruyor. 2 3 bicimi bile zor aliyorsun oda sulamayla buda ek maliyet demek. Avrupanin ryegrasi yaptigi gibi bizim de kendi ulkemize uygun bi ot gelistirmemiz lazim. Sen belki görmüşündür kiziltan abi var anac limuzin konusuyorduk o bilgili bir insan arastirmis ve avrupada anac limuzinlerin hep o otla beslendigini gormus bana da anlatti. Bende şunu düşündüm orada ot cok kolay temin ediliyor turkiyede bu olay zor. O yuzden oyle bir ot olmali ki dekardan maksimum tonajla maksimum degerleri yakalamaliyiz. Örnek veriyorum ryegras gibi cok bicilmesin ama senede 1 bictigimizde 2 3 ton kuru ot versin dekardan. Suyu cok istemesin. Ciddi bir çalısma ile boyle bir tohum gelistirilebilicegine inaniyorum. Bizim de kendi ulkemize uygun yem maddeleri cikarabilirsek belki maliyetlerimiz ciddi duser. Bak bu avrupa kendine o otu gelistirmis o kadar yuksek maliyete ragmen hala o eti bizden daha ucuza temin ediyor. Bu fikrim hakkinda goruslerin nedir yanlisim varsa duzeltirmisin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
YEMLEME, RASYON
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt