PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Yeni 2016 - 2020 TKDK IPARD II Hibe Destekleri ile İlgili Merak Edilenler?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 988118" data-attributes="member: 21067"><p>Orak makinesine ve biçerbağlara verdikleri destek devam edecek mi çok merak ediyorum. Ülke tarımı icin hayatı konularda biri. bunu illa sor Murat Abi. </p><p></p><p>Sorular biraz sert. Kusurum af ola..</p><p></p><p>1-) ülke tarımında verim, yenilikçilik ve katkı bakımından ilk sırada olan, basta Tekirdag ve İzmir olmak üzere, trakya ve egedeki CHP ' li illerin, Ipart kapsamına alınması icin, 'daha kaç on yıl' geçmesi gerekecek? Olmayacaksa soylesinler, beklemeyelim bari. Ciddi ciddi merak ediyorum. 'bizi de insandan sayacaklar mı'?</p><p></p><p>2-) Bir Avrupa Birligi uyum projesi olan ve finansmanın büyük cogunlugu yine Avrupa Birligi tarafından sağlanan 'ipard'in, aleni olarak adil bir sekilde dağıtilmadigini, proje kapsaminda;</p><p></p><p>- traktor</p><p>- balya makinesi</p><p>- disk tiller</p><p>- katı gübre dağıtım makinesi</p><p>- rotovator</p><p>- kultivator </p><p>- Mibzer </p><p>- sulama sistemi</p><p></p><p>gibi traktor dahil tum ekipman parkini bu kapsamda duzen ciftciler varken, diger tarafta projeye basvuru hakkı dahi olmayan binlerce çiftçinin olduğunu, kısaca dağıtımda yapılan adaletsizlikleri kime, nasıl ihbar edebiliriz?</p><p></p><p>3-) Topraklarının verimliliği her geçen gun azalan, çiftçilerinin toprak ıslahı ve bitki besleme konusunda en kucuk bir bilgisi olmayan, hatalı gubrelemerin ayyuka çıktığı, bilinçsiz tarımın merkezi olmuş bir ülkede, insana ve insan egitimine yatırım yapmak varken, neden ısrarla demire yatırım yapılıyor hala? </p><p></p><p>4-) Ve en önemli konu:</p><p></p><p>Mekanizasyon konusunda ileri derece muhafazakar (hatta yobaz) bir yaklaşıma sahip Ciftci portföyümüz varken, neden tercih hakkı hala çiftçiye bırakılıyor? Neden sadece is verimliliği en yüksek olan ve tarımsal mekanizasyonda faydası kanıtlanmış makine ve ekipmanlara yapılan başvuruları desteklemek varken, çağ dışı ekipmanlara yapılan başvurular kaale alıyor?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 988118, member: 21067"] Orak makinesine ve biçerbağlara verdikleri destek devam edecek mi çok merak ediyorum. Ülke tarımı icin hayatı konularda biri. bunu illa sor Murat Abi. Sorular biraz sert. Kusurum af ola.. 1-) ülke tarımında verim, yenilikçilik ve katkı bakımından ilk sırada olan, basta Tekirdag ve İzmir olmak üzere, trakya ve egedeki CHP ' li illerin, Ipart kapsamına alınması icin, 'daha kaç on yıl' geçmesi gerekecek? Olmayacaksa soylesinler, beklemeyelim bari. Ciddi ciddi merak ediyorum. 'bizi de insandan sayacaklar mı'? 2-) Bir Avrupa Birligi uyum projesi olan ve finansmanın büyük cogunlugu yine Avrupa Birligi tarafından sağlanan 'ipard'in, aleni olarak adil bir sekilde dağıtilmadigini, proje kapsaminda; - traktor - balya makinesi - disk tiller - katı gübre dağıtım makinesi - rotovator - kultivator - Mibzer - sulama sistemi gibi traktor dahil tum ekipman parkini bu kapsamda duzen ciftciler varken, diger tarafta projeye basvuru hakkı dahi olmayan binlerce çiftçinin olduğunu, kısaca dağıtımda yapılan adaletsizlikleri kime, nasıl ihbar edebiliriz? 3-) Topraklarının verimliliği her geçen gun azalan, çiftçilerinin toprak ıslahı ve bitki besleme konusunda en kucuk bir bilgisi olmayan, hatalı gubrelemerin ayyuka çıktığı, bilinçsiz tarımın merkezi olmuş bir ülkede, insana ve insan egitimine yatırım yapmak varken, neden ısrarla demire yatırım yapılıyor hala? 4-) Ve en önemli konu: Mekanizasyon konusunda ileri derece muhafazakar (hatta yobaz) bir yaklaşıma sahip Ciftci portföyümüz varken, neden tercih hakkı hala çiftçiye bırakılıyor? Neden sadece is verimliliği en yüksek olan ve tarımsal mekanizasyonda faydası kanıtlanmış makine ve ekipmanlara yapılan başvuruları desteklemek varken, çağ dışı ekipmanlara yapılan başvurular kaale alıyor? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri
Yeni 2016 - 2020 TKDK IPARD II Hibe Destekleri ile İlgili Merak Edilenler?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt