PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni Başladık Tavsiyeleriniz Nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="wrestler" data-source="post: 703778" data-attributes="member: 48865"><p><strong>Ynt: Yeni Başladık Tavsiyeleriniz Nelerdir?</strong></p><p></p><p>Yeni başlık açıp forumda kirlilik yaratmak istemiyorum. Geçen gün de alakalı bir konunun içine iletimi yazmıştım ama arada kaynadı gitti galiba ve cevap alamadım.</p><p></p><p>Teorik olarak öğrendiğim bilgilerin pratikte ne kadar gerçek olduğunu öğrenmek için soruyorum;</p><p></p><p>Bu işin çok net bir matematiğinin olduğunu düşünmüyorum. Net rakamlar üzerinden hesaplama yapılamaz gibi geliyor bana. Ama yine de kabaca bir hesap yapacak olursak;</p><p></p><p>12 aylık dana 180 günlük besiye sokulursa;</p><p></p><p>Danaya günlük verilecek yem 100 kg c.a için 2-2,5 kg kaba+kesif yem (Yem miktarı sizce yeterli mi?)</p><p></p><p>Besi başlangıcı c.a ; 250 kg (1 yaşlı dana ortalama kaç kg gelir?)</p><p></p><p>Günlük c.a. artışı ; 1.2 (G.c.a.a 1.2 kg için ne dersiniz? Olabilir mi? Çok mu düşük? Ortalama kaç olur ya da en fazla kaç olabilir? vs..)</p><p></p><p>Besi sonu c.a. ; 180 gün X 1.2 kg = 216 216+250= 466 kg.</p><p></p><p>Karkas ağırlığı ; % 55 randıman ile = 256 kg. (%55 randıman için ne dersiniz? %60 ı görmek çok mu istisna olur?) </p><p></p><p></p><p>Bu şekildeki bir hesap için yorumlarınızı merak ediyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="wrestler, post: 703778, member: 48865"] [b]Ynt: Yeni Başladık Tavsiyeleriniz Nelerdir?[/b] Yeni başlık açıp forumda kirlilik yaratmak istemiyorum. Geçen gün de alakalı bir konunun içine iletimi yazmıştım ama arada kaynadı gitti galiba ve cevap alamadım. Teorik olarak öğrendiğim bilgilerin pratikte ne kadar gerçek olduğunu öğrenmek için soruyorum; Bu işin çok net bir matematiğinin olduğunu düşünmüyorum. Net rakamlar üzerinden hesaplama yapılamaz gibi geliyor bana. Ama yine de kabaca bir hesap yapacak olursak; 12 aylık dana 180 günlük besiye sokulursa; Danaya günlük verilecek yem 100 kg c.a için 2-2,5 kg kaba+kesif yem (Yem miktarı sizce yeterli mi?) Besi başlangıcı c.a ; 250 kg (1 yaşlı dana ortalama kaç kg gelir?) Günlük c.a. artışı ; 1.2 (G.c.a.a 1.2 kg için ne dersiniz? Olabilir mi? Çok mu düşük? Ortalama kaç olur ya da en fazla kaç olabilir? vs..) Besi sonu c.a. ; 180 gün X 1.2 kg = 216 216+250= 466 kg. Karkas ağırlığı ; % 55 randıman ile = 256 kg. (%55 randıman için ne dersiniz? %60 ı görmek çok mu istisna olur?) Bu şekildeki bir hesap için yorumlarınızı merak ediyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni Başladık Tavsiyeleriniz Nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt