PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Yosimizra" data-source="post: 1181574" data-attributes="member: 74481"><p>İlk aklıma gelenleri yazayım</p><p>1- ilk 60 gün annesütü almış buzağı. Yanık olmayanı almalı. Kg si önemli değil. </p><p>2. 150 kg canlı ağarlığa kadar bol bol kaliteli ince kaba yem. Çayır otu vb gibi. Yulafı ziyan ediyorlar dişleri hepsini kesmiyor. Yoncada Bu arada girilir. Bir padoğa bir dilim gibi 10 hayvanlık. </p><p>3. 250 kg ye kadar günlük 200 gr arttırark buzağı başlangıç (bu kgye kadar 3.2 kg kesif yemi geçme faydası olmuyor) ve bir iki avuç arpa flake. Arttış hızı önemli değil maksat rumeni hazırlama. İshaller burda kesif yem miktarı için ikaz. </p><p>4- 250 kgden sonra rasyon. Ben sadece arpa kesif yem yulaf ve yonca verdim. </p><p>5. Önemli nokta burda. Kaliteli kaba yemle rumen arttık yüksek enerjili rasyonu hazmedebilir halde olduğundan tüm periyodda %10 ayak sorunu çektik ama şişkinlik olmadı. </p><p>6.350 kg canlı ağalıktan sonra yoncayı kesiyoruz boylanma olmasın diye. 540 kg malla 570 kg mal aynı karkası verebiliyor böylece. </p><p>7.canlı maya vitamin en baştan sona kadar girlir. 400 kg de soda girilir. </p><p>8.tuz yalama taşı va hiç kullanmadım</p><p>9. 250 kg ye kadar rüzgar ve soğuktan korudum altlık kullandım. Saman vb</p><p>10. Ayda bir tartım ve kayıt farz. Excell den takip ile bir önceki ay alan veren belli oluyor. </p><p>11. Tartımlar müdahele için ipucu veriyor. </p><p>12. Bazen 1 ay kg almayan hayvam sonraki ay günlül 3 kg aldığı oldu</p><p>13. Holstein 570 de kesime giderse iyi olur sonrası boya gidiyor</p><p>14. Ben işletmeye giren malı12 ayda kesiyorum </p><p>15. Samanı sadece 450 kg civarı tamponlama olarak veriyorum</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Yosimizra, post: 1181574, member: 74481"] İlk aklıma gelenleri yazayım 1- ilk 60 gün annesütü almış buzağı. Yanık olmayanı almalı. Kg si önemli değil. 2. 150 kg canlı ağarlığa kadar bol bol kaliteli ince kaba yem. Çayır otu vb gibi. Yulafı ziyan ediyorlar dişleri hepsini kesmiyor. Yoncada Bu arada girilir. Bir padoğa bir dilim gibi 10 hayvanlık. 3. 250 kg ye kadar günlük 200 gr arttırark buzağı başlangıç (bu kgye kadar 3.2 kg kesif yemi geçme faydası olmuyor) ve bir iki avuç arpa flake. Arttış hızı önemli değil maksat rumeni hazırlama. İshaller burda kesif yem miktarı için ikaz. 4- 250 kgden sonra rasyon. Ben sadece arpa kesif yem yulaf ve yonca verdim. 5. Önemli nokta burda. Kaliteli kaba yemle rumen arttık yüksek enerjili rasyonu hazmedebilir halde olduğundan tüm periyodda %10 ayak sorunu çektik ama şişkinlik olmadı. 6.350 kg canlı ağalıktan sonra yoncayı kesiyoruz boylanma olmasın diye. 540 kg malla 570 kg mal aynı karkası verebiliyor böylece. 7.canlı maya vitamin en baştan sona kadar girlir. 400 kg de soda girilir. 8.tuz yalama taşı va hiç kullanmadım 9. 250 kg ye kadar rüzgar ve soğuktan korudum altlık kullandım. Saman vb 10. Ayda bir tartım ve kayıt farz. Excell den takip ile bir önceki ay alan veren belli oluyor. 11. Tartımlar müdahele için ipucu veriyor. 12. Bazen 1 ay kg almayan hayvam sonraki ay günlül 3 kg aldığı oldu 13. Holstein 570 de kesime giderse iyi olur sonrası boya gidiyor 14. Ben işletmeye giren malı12 ayda kesiyorum 15. Samanı sadece 450 kg civarı tamponlama olarak veriyorum [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt