PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1182714" data-attributes="member: 76172"><p>Simmentalin dogurgan omrunu rasyonla uzatmak mumkunmudur bilmem. </p><p></p><p>Ancak pazara ve imkanlara bakarak anali danali sistemi simmentalle kurmak neden olmasin, yatirim, karlilik, satis kolayligi hepsi onemli.</p><p></p><p>Nekadar para yatacak suru buyuklugu baslangic ve ilk 3 sene sonunda ne olacak deniyorsa ona gore baslanir. Baslangicta anac diyelim 80 olacaksa bir kismi et irki ornegin limuzin bir kismi etci simmental neden olmasin. Detayli bilgi alimi ve kayit sistemiyle irklardan birisinin karlilikta belirgin ustunlugu gorulurse digeri planli olarak elder cikarilabilir. Kaybedilen birsey olmaz saniyorum.</p><p></p><p>Karliliga ulasma ilk 3 senenin sonunda olacaksa eger, hedef suru buyuklugu belirlenip, gerekecek kaba yem arazisi baslangicta saglanmali, sistem icin az kullanilacak olan kesif yem icin de uretim yapilacakmi yoksa hazir alim mi olacak daha bastan karar verilmeli ki uygulanabilir bir sistem icin yola cikilsin.</p><p></p><p>Satis sistemi 7-8 aylik dana uzerine kurulacaksa iyi bir zooteknistten yardim alinmali, sistem birinci yilini doldurdugunda rasyon oturacaktir. Kesime kadar besi yapilmadigindan performansa gore rasyon ayarlama sorunu olmayacaktir.</p><p>Tum sistem buzagi almak olunca, kizginlik takip sistemi olmali ve kolay dogum yapan irk secilerek ve gerekli koruyucu hekimlik sartlari ile asilamalar kacirilmadan buzagi olumu sifira hedeflenmis olmali. En zarar verecek olan buzagi olumu, dana fiyati, yem maliyeti daha az rtisk doguracaktir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1182714, member: 76172"] Simmentalin dogurgan omrunu rasyonla uzatmak mumkunmudur bilmem. Ancak pazara ve imkanlara bakarak anali danali sistemi simmentalle kurmak neden olmasin, yatirim, karlilik, satis kolayligi hepsi onemli. Nekadar para yatacak suru buyuklugu baslangic ve ilk 3 sene sonunda ne olacak deniyorsa ona gore baslanir. Baslangicta anac diyelim 80 olacaksa bir kismi et irki ornegin limuzin bir kismi etci simmental neden olmasin. Detayli bilgi alimi ve kayit sistemiyle irklardan birisinin karlilikta belirgin ustunlugu gorulurse digeri planli olarak elder cikarilabilir. Kaybedilen birsey olmaz saniyorum. Karliliga ulasma ilk 3 senenin sonunda olacaksa eger, hedef suru buyuklugu belirlenip, gerekecek kaba yem arazisi baslangicta saglanmali, sistem icin az kullanilacak olan kesif yem icin de uretim yapilacakmi yoksa hazir alim mi olacak daha bastan karar verilmeli ki uygulanabilir bir sistem icin yola cikilsin. Satis sistemi 7-8 aylik dana uzerine kurulacaksa iyi bir zooteknistten yardim alinmali, sistem birinci yilini doldurdugunda rasyon oturacaktir. Kesime kadar besi yapilmadigindan performansa gore rasyon ayarlama sorunu olmayacaktir. Tum sistem buzagi almak olunca, kizginlik takip sistemi olmali ve kolay dogum yapan irk secilerek ve gerekli koruyucu hekimlik sartlari ile asilamalar kacirilmadan buzagi olumu sifira hedeflenmis olmali. En zarar verecek olan buzagi olumu, dana fiyati, yem maliyeti daha az rtisk doguracaktir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt