PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="KIZILTAN" data-source="post: 1182881" data-attributes="member: 76172"><p>Ikinci filmi daha once izlemistim, bu tur cok var. Dikkat ceken noktalar var, evvela ahir dedigin sadece sundurma ( saye ) hayvan isterse orada isterse acikta, acik kisim hayvan basi 200 m2 ve ya ustu. Adam ahira degil cite para harcamis ki bence bu cok dogru. </p><p></p><p>Gorduklerimiz genc olanlar saniyorum anaclar disarida cayirda otluyor. Onlar da 20 li gruplarla boyle cevrili yere konabilir. Taze ot bicilip romorla patoka getirilirse daha genis alan istemez. Bu ot arabalarini daha once fotograf koymustu, tekrar koyayim.</p><p></p><p>[ATTACH]22351[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]22352[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]22353[/ATTACH]</p><p></p><p>Boyle bir romorku her demirci yapar para tutmaz. Her potok icin bir veya 2 adet olabilir. Hayvanlari disari salmazsan hastalik riskin az, gruplar karismaz, epey faydasi var.</p><p></p><p>Filmde gorunen balya konmus yemlik iyi fikir, dokuluop ziyan olma riski yok.</p><p></p><p>Romorkla ot getirince yakin yerde ot ekmissen, reygras, tem bezelyesi gibi, is kolay mazoy masrafi az, tarla kiraliksa bile sorun degil baska yer kuralasan yine getirebilirsin, gunde iki sefer falan yapmak lazim galiba. Otun fazlasini kurutmak ve depolamak mumkun.</p><p></p><p>Ben ahir kismiyla acik alan arasini bir hayvanlik koridir dusunmustum, gerekirse hayvani orada sikistirip muayene, asi falan yapilabilir, buzaginin gecebilecegi anacin gecemeyecegi bir kapi olunca o kisma kesif yem koymak mumkun, destek icin biberonla sut vermek mumkun.</p><p></p><p>Bu filmdeki iki sey onemli, cok buyuk araziye gerek yok, tarla ot icin olacak, ikinci konu bizdeki gibi ahira 1-2 milyon harcamaya gerek yok.</p><p></p><p>Citler demir boru olsa uzun dayanir, suru buyudukce birer patok yapilsa her sene paran kadar boru alirsin kafadan milyon yatirmazsin...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KIZILTAN, post: 1182881, member: 76172"] Ikinci filmi daha once izlemistim, bu tur cok var. Dikkat ceken noktalar var, evvela ahir dedigin sadece sundurma ( saye ) hayvan isterse orada isterse acikta, acik kisim hayvan basi 200 m2 ve ya ustu. Adam ahira degil cite para harcamis ki bence bu cok dogru. Gorduklerimiz genc olanlar saniyorum anaclar disarida cayirda otluyor. Onlar da 20 li gruplarla boyle cevrili yere konabilir. Taze ot bicilip romorla patoka getirilirse daha genis alan istemez. Bu ot arabalarini daha once fotograf koymustu, tekrar koyayim. [ATTACH=CONFIG]22351._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]22352._xfImport[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]22353._xfImport[/ATTACH] Boyle bir romorku her demirci yapar para tutmaz. Her potok icin bir veya 2 adet olabilir. Hayvanlari disari salmazsan hastalik riskin az, gruplar karismaz, epey faydasi var. Filmde gorunen balya konmus yemlik iyi fikir, dokuluop ziyan olma riski yok. Romorkla ot getirince yakin yerde ot ekmissen, reygras, tem bezelyesi gibi, is kolay mazoy masrafi az, tarla kiraliksa bile sorun degil baska yer kuralasan yine getirebilirsin, gunde iki sefer falan yapmak lazim galiba. Otun fazlasini kurutmak ve depolamak mumkun. Ben ahir kismiyla acik alan arasini bir hayvanlik koridir dusunmustum, gerekirse hayvani orada sikistirip muayene, asi falan yapilabilir, buzaginin gecebilecegi anacin gecemeyecegi bir kapi olunca o kisma kesif yem koymak mumkun, destek icin biberonla sut vermek mumkun. Bu filmdeki iki sey onemli, cok buyuk araziye gerek yok, tarla ot icin olacak, ikinci konu bizdeki gibi ahira 1-2 milyon harcamaya gerek yok. Citler demir boru olsa uzun dayanir, suru buyudukce birer patok yapilsa her sene paran kadar boru alirsin kafadan milyon yatirmazsin... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
Yeni bir çiftlik için tavsiyeleriniz neler olacaktır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt