PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yeni Bir İş İçin Fikir Alışverişi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ysyr11" data-source="post: 988779" data-attributes="member: 54365"><p><strong>Ynt: Yeni Bir İş İçin Fikir Alışverişi</strong></p><p></p><p>Herkese yorumları için çok teşekkür ederim hepsi çok kıymetli aydınlatıcı fikir verici belli bir tecrübenin yaşanmışlıkların süzgecinden geçen yorumlar. </p><p></p><p>Ben şunu da eklemek isterim bu işi öğrenmek için dayım bana hep lazım tüm altyapıyı her türlü bilgi birikimi ondan öğreneceğim. Dayıyla ortak iş yapmayıp kendi başıma başlasam dezavantajım kendi başıma öğrenmeye çalışacağım her şeyi tabi ki gelir yardım eder ama yinede ben yer yaptığım yerde tek başıma olacağım zaten bu ortaklık işi de şöyle çıktı ortaya, ben sürekli yanına hayvan gütmeye gidip işi öğrenmeye kendimi denemeye çalışırken ben ona bu işi yapacağım kendime yer yapacağım şu kadar sermayem var deyince o tek başına yapamazsın çok zor 30 hayvanla ne kazanacaksın en az 150 hayvanla yapacan ki bu işten para kazanasın (tabi kendi yıllardır tek başına mücadele ede ede yılların vermiş olduğu bir bıkkınlık yılgınlık ve hayvan gütmenin artık gözüne büyük zorluk olarak geliyor olabilir iyi niyetli olarak sende bunları yaşama mantığında olabilir) diye muhabbet ilerlerken en sonunda böyle bir fikir çıktı. Onun kendi çobanı falan var hayvanı kendi gütmüyor 200 dönüm er ekiyor icrara aldığı yerler falan toplamda.</p><p></p><p>Ortaklığı her konuda sevmeyen biriyim. Hep kendi işimi yapacağım tek başıma yapacağım hayalleriyle askere gidene kadar biriktirdim 18 bin lirayı askerden geleli 2 ay oldu, 2 aydır nasıl yaparım nasıl ederim hangi ayda başlamalıyım sonra sermayeyle ahırı yapsam, bana elektrik su lazım direkten elektrik çekecem 2500 lira su için sondaj vurduracam maliyeti 5 bin tl kendime kalacak bir oda 2 bin tl bunları yapıp küçük bi ahır elimdeki sermaye bitecek e koyun nasıl alacam? Genç çiftçiye 30 bin hibe verecem dedi Başbakan e ne zaman verecek verse istediği şartlar bize uyacak mı? diye sorular sorular sorular en son vardığımız nokta böyle bir ortaklık konusuna geldi bakalım Allah hakkımızda hayırlısını eylesin çıkmaz yol yok elbet bir yol açılacak hep pozitif kalabilmeli insan. Allah tek başıma başlamak için bir kapı açar inşallah.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ysyr11, post: 988779, member: 54365"] [b]Ynt: Yeni Bir İş İçin Fikir Alışverişi[/b] Herkese yorumları için çok teşekkür ederim hepsi çok kıymetli aydınlatıcı fikir verici belli bir tecrübenin yaşanmışlıkların süzgecinden geçen yorumlar. Ben şunu da eklemek isterim bu işi öğrenmek için dayım bana hep lazım tüm altyapıyı her türlü bilgi birikimi ondan öğreneceğim. Dayıyla ortak iş yapmayıp kendi başıma başlasam dezavantajım kendi başıma öğrenmeye çalışacağım her şeyi tabi ki gelir yardım eder ama yinede ben yer yaptığım yerde tek başıma olacağım zaten bu ortaklık işi de şöyle çıktı ortaya, ben sürekli yanına hayvan gütmeye gidip işi öğrenmeye kendimi denemeye çalışırken ben ona bu işi yapacağım kendime yer yapacağım şu kadar sermayem var deyince o tek başına yapamazsın çok zor 30 hayvanla ne kazanacaksın en az 150 hayvanla yapacan ki bu işten para kazanasın (tabi kendi yıllardır tek başına mücadele ede ede yılların vermiş olduğu bir bıkkınlık yılgınlık ve hayvan gütmenin artık gözüne büyük zorluk olarak geliyor olabilir iyi niyetli olarak sende bunları yaşama mantığında olabilir) diye muhabbet ilerlerken en sonunda böyle bir fikir çıktı. Onun kendi çobanı falan var hayvanı kendi gütmüyor 200 dönüm er ekiyor icrara aldığı yerler falan toplamda. Ortaklığı her konuda sevmeyen biriyim. Hep kendi işimi yapacağım tek başıma yapacağım hayalleriyle askere gidene kadar biriktirdim 18 bin lirayı askerden geleli 2 ay oldu, 2 aydır nasıl yaparım nasıl ederim hangi ayda başlamalıyım sonra sermayeyle ahırı yapsam, bana elektrik su lazım direkten elektrik çekecem 2500 lira su için sondaj vurduracam maliyeti 5 bin tl kendime kalacak bir oda 2 bin tl bunları yapıp küçük bi ahır elimdeki sermaye bitecek e koyun nasıl alacam? Genç çiftçiye 30 bin hibe verecem dedi Başbakan e ne zaman verecek verse istediği şartlar bize uyacak mı? diye sorular sorular sorular en son vardığımız nokta böyle bir ortaklık konusuna geldi bakalım Allah hakkımızda hayırlısını eylesin çıkmaz yol yok elbet bir yol açılacak hep pozitif kalabilmeli insan. Allah tek başıma başlamak için bir kapı açar inşallah. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yeni Bir İş İçin Fikir Alışverişi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt