PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni çiftliğimizin inşaatı bitti ve taşındık...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 1064818" data-attributes="member: 44124"><p>Teşekkür ederim yorumunuzun için. Ama şunu belirtmem lazım saman en sağlıklı gıdadır. Ama bir o kadar da en işe yaramaz gıdadır. [emoji3]</p><p>Hayvan besleme üzerine bilgi ve tecrübe birikiminiz ne durumda bilmiyorum ama hastalıkların nedeni saman değildir, olmasının da mümkünü yoktur. O gördüğünüz saman ağırlıklı foto kuru dönem bölümünden. Ayrıca, fotoğraf yeni bir fotoğraf değil. Şuan saman kullanımımı mümkün olan en minimum seviyeye düşürdüm. Ama sağlık kaygısıyla değil verim kaygısıyla. Çünkü saman sağlıktır zaten. Bol yağlı süt demektir. Ama az süt demektir.</p><p>Hastalıkların nedeni kesif yemdir. Özellikle de fabrika yemidir. Ben yıllardır fenni fabrika yemini çiftliğime sokmam. Kendi yemimi kendim yapıyorum. </p><p>Kaba yemlerimin %100'ünü, kesif yemimin de %60'ını kendim üretiyorum. Mümkün olduğunca kaba yem ağırlıklı besleme yapmaya çalışıyorum. Zaten hayvanın doğasında da bu var. </p><p>Ama hayvanın doğasında olan diğer şey de sadece yavrusuna kadar süt vermek. [emoji3]</p><p>Ama sadece yavrusuna yetecek süt bizim işimizi görmüyor maalesef. Sizin bahsettiğiniz kaba yemi silaj yapıp hayvana çok yedirmek de süt verimini günlük 20-22 litrelere falan çıkarıyor ama yine de mevcut dünya şartlarında bizleri ayakta tutmaya yetmiyor. Onun için de rumende az yer kaplayan ama çok yüksek enerji ve protein değerlerine sahip konsantre yem yani kesif yemi devreye sokmak zorunda kalıyoruz. Bu da süt verimini 30-40 litrelere çıkarıyor. </p><p>Ama beraberinde sağlık sorunlarını da getiriyor tabiki. Aslında sağlık sorunlarının temel nedeni bir şekilde süt verimini hayvanın doğasında olmayan seviyeleri çıkartmak. Bu süt verim seviyesi normal değil ki sağlık nasıl normal olsun. </p><p>Ama ben bu kadar süt verimi istemiyorum bana hayvanbaşı günlük 15-20 litre yeter diyorsanız zaten hiçbir sorununuz olmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 1064818, member: 44124"] Teşekkür ederim yorumunuzun için. Ama şunu belirtmem lazım saman en sağlıklı gıdadır. Ama bir o kadar da en işe yaramaz gıdadır. [emoji3] Hayvan besleme üzerine bilgi ve tecrübe birikiminiz ne durumda bilmiyorum ama hastalıkların nedeni saman değildir, olmasının da mümkünü yoktur. O gördüğünüz saman ağırlıklı foto kuru dönem bölümünden. Ayrıca, fotoğraf yeni bir fotoğraf değil. Şuan saman kullanımımı mümkün olan en minimum seviyeye düşürdüm. Ama sağlık kaygısıyla değil verim kaygısıyla. Çünkü saman sağlıktır zaten. Bol yağlı süt demektir. Ama az süt demektir. Hastalıkların nedeni kesif yemdir. Özellikle de fabrika yemidir. Ben yıllardır fenni fabrika yemini çiftliğime sokmam. Kendi yemimi kendim yapıyorum. Kaba yemlerimin %100'ünü, kesif yemimin de %60'ını kendim üretiyorum. Mümkün olduğunca kaba yem ağırlıklı besleme yapmaya çalışıyorum. Zaten hayvanın doğasında da bu var. Ama hayvanın doğasında olan diğer şey de sadece yavrusuna kadar süt vermek. [emoji3] Ama sadece yavrusuna yetecek süt bizim işimizi görmüyor maalesef. Sizin bahsettiğiniz kaba yemi silaj yapıp hayvana çok yedirmek de süt verimini günlük 20-22 litrelere falan çıkarıyor ama yine de mevcut dünya şartlarında bizleri ayakta tutmaya yetmiyor. Onun için de rumende az yer kaplayan ama çok yüksek enerji ve protein değerlerine sahip konsantre yem yani kesif yemi devreye sokmak zorunda kalıyoruz. Bu da süt verimini 30-40 litrelere çıkarıyor. Ama beraberinde sağlık sorunlarını da getiriyor tabiki. Aslında sağlık sorunlarının temel nedeni bir şekilde süt verimini hayvanın doğasında olmayan seviyeleri çıkartmak. Bu süt verim seviyesi normal değil ki sağlık nasıl normal olsun. Ama ben bu kadar süt verimi istemiyorum bana hayvanbaşı günlük 15-20 litre yeter diyorsanız zaten hiçbir sorununuz olmaz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni çiftliğimizin inşaatı bitti ve taşındık...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt