PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni Irk Oluşturma
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ELPRESACANARİO" data-source="post: 748160" data-attributes="member: 48547"><p><strong>Ynt: Yeni Irk Oluşturma</strong></p><p></p><p>Tamamen katılıyorum, destek lazım. Yalnız bunu desteksiz yürütebilecek çiftliklerimiz de var ama dediğiniz gibi o riski alamıyorlar.</p><p></p><p>Özellikle etçil sığır ırkları ile ilgili yeni ırk oluşturmaya kafa yormaya başladım. Anlattığınız gibi çok da zor bir çalışma değil. Seçici üretim ile ırk elde ediliyor. Yalnız bunu desteksiz yapmak sıradan bir vatandaş için kolay değil. </p><p></p><p>Yerli ırk ıslahı, melezleme yapmadan imkansız gibi bir şey. Bu nedenle yerli ırk kullanılarak veya kullanılmadan yeni bir ırk elde etmek daha kolay bence. Zaten ne yerli kara kaldı ne de diğerleri.. Sözde ırk ıslahı ile hepsi melezleşti. Gittiğim yerlerde sürülere bakıyorum da çoğu simental, holstein ve montofon melezi. </p><p></p><p>Bizim iki tip sığır ırkı üretmemiz lazım.</p><p>1- Kombine ırk</p><p>2- Etçil ırk. </p><p></p><p>Kombine ırklar: Simental, Montofon, Maine anjou, Normande, Shorthorn, South devon... Bu ırklar kullanılabilir. </p><p>Etçil ırklar: Angus, Şarole gibi meradan yüksek fayda sağlayan sığır ırkları tercih edilmeli. </p><p></p><p>Aslında ülkemizde yabancı sığır ırkları işimizi görüyor. Ancak yerli ırkımız olsa, ülkemiz şartlarına tam uyan verimli bir ırkımız olsa daha güzel olur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ELPRESACANARİO, post: 748160, member: 48547"] [b]Ynt: Yeni Irk Oluşturma[/b] Tamamen katılıyorum, destek lazım. Yalnız bunu desteksiz yürütebilecek çiftliklerimiz de var ama dediğiniz gibi o riski alamıyorlar. Özellikle etçil sığır ırkları ile ilgili yeni ırk oluşturmaya kafa yormaya başladım. Anlattığınız gibi çok da zor bir çalışma değil. Seçici üretim ile ırk elde ediliyor. Yalnız bunu desteksiz yapmak sıradan bir vatandaş için kolay değil. Yerli ırk ıslahı, melezleme yapmadan imkansız gibi bir şey. Bu nedenle yerli ırk kullanılarak veya kullanılmadan yeni bir ırk elde etmek daha kolay bence. Zaten ne yerli kara kaldı ne de diğerleri.. Sözde ırk ıslahı ile hepsi melezleşti. Gittiğim yerlerde sürülere bakıyorum da çoğu simental, holstein ve montofon melezi. Bizim iki tip sığır ırkı üretmemiz lazım. 1- Kombine ırk 2- Etçil ırk. Kombine ırklar: Simental, Montofon, Maine anjou, Normande, Shorthorn, South devon... Bu ırklar kullanılabilir. Etçil ırklar: Angus, Şarole gibi meradan yüksek fayda sağlayan sığır ırkları tercih edilmeli. Aslında ülkemizde yabancı sığır ırkları işimizi görüyor. Ancak yerli ırkımız olsa, ülkemiz şartlarına tam uyan verimli bir ırkımız olsa daha güzel olur. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Yeni Irk Oluşturma
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt