PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Yeni Model Güngör Ekim Mibzeri (2018)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Sait öztürk" data-source="post: 1230281" data-attributes="member: 80701"><p>Bu konu başlığı altında,başka bir sorunu sormak isterim.</p><p></p><p>Yaptığım araştırmalar bana, çiftçilikte en önemli aletin ne traktör nede pulluk vs. değil mibzer olduğunu, kısa sürede az emek ile bereketli ürün elde etmenin mibzer kalitesi ile direk alakalı olduğu sonucuna ulaştım.</p><p></p><p>Bu sonuca da; mibzer ile ekim yaparken (atıyorum) 2,5 cm. ekiyorsan her tohumun 2,5 cm. düşmüş olması çok önemli. Bu neden önemli? Bir tohum 2,5 cm, yanındaki tohum 3 cm, onun yanındaki tohum 2,7cm düşerse; yüzeye en yakın olan (2,5 cm) en önce çıkıp gelişmeye başlayacak. Yanındaki 2,7 cm olan 1 gün sonra, 3 cm. olan da 2 gün sonra çıkacak dolayısıyla bunlar ilk çıkan ürün tarafından yabancı ot muamelesi görüp güneşi engellenecek ve gelişemiyecekler. Dolayısıyla mibzer çiftçilikte çok önemli.</p><p></p><p>Böyle milimetrik ayarlı mibzer var mı? Var ise nereden bulabiliriz?</p><p></p><p>Teşekkürler...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sait öztürk, post: 1230281, member: 80701"] Bu konu başlığı altında,başka bir sorunu sormak isterim. Yaptığım araştırmalar bana, çiftçilikte en önemli aletin ne traktör nede pulluk vs. değil mibzer olduğunu, kısa sürede az emek ile bereketli ürün elde etmenin mibzer kalitesi ile direk alakalı olduğu sonucuna ulaştım. Bu sonuca da; mibzer ile ekim yaparken (atıyorum) 2,5 cm. ekiyorsan her tohumun 2,5 cm. düşmüş olması çok önemli. Bu neden önemli? Bir tohum 2,5 cm, yanındaki tohum 3 cm, onun yanındaki tohum 2,7cm düşerse; yüzeye en yakın olan (2,5 cm) en önce çıkıp gelişmeye başlayacak. Yanındaki 2,7 cm olan 1 gün sonra, 3 cm. olan da 2 gün sonra çıkacak dolayısıyla bunlar ilk çıkan ürün tarafından yabancı ot muamelesi görüp güneşi engellenecek ve gelişemiyecekler. Dolayısıyla mibzer çiftçilikte çok önemli. Böyle milimetrik ayarlı mibzer var mı? Var ise nereden bulabiliriz? Teşekkürler... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
Yeni Model Güngör Ekim Mibzeri (2018)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt