PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yeni Nesil Kontrollü Salınımlı Gübreler !
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kubilay07" data-source="post: 1023372" data-attributes="member: 44293"><p><strong>Cevap: Ynt: Yeni Nesil Kontrollü Salınımlı Gübreler !</strong></p><p></p><p>Örtüaltı sebzede bu yıl 1 parselde dekara</p><p>50 kg agrolig(leonardit)</p><p>50 kg agromaster(yavaş salınımlı)</p><p>500 kg tavuk gübresi</p><p></p><p>Kullandık</p><p></p><p>Diğer parseller içinde dekara</p><p>Aynı oranlarda yavaş salınımlı gübre ve leonardit</p><p>1 ton işlenmiş hayvan gübresi</p><p></p><p>Kullandık</p><p></p><p>Geçen yıl ise bütün parsellere kimyevi gübre(15+15+15+Zn) ve işlenmiş hayvan gübresi kullanmıştık </p><p></p><p>Bu yıl verimler geçen yıla göre %20-%30 daha yüksek bunun sebebi yavaş salınımlı gübre midir bilinmez ama geçen yıl diğer bütün uygulamalar aynı olmasına rağmen verim bu yılki gibi değildi.Ayrıca:</p><p>Geçen yıl yaşadığımız bazı bitki besin elementi eksikliklerini yaşamadık özellikle yılın bazı dönemlerde olan toprak sıcaklığının düşük olmasına bağlı yaşanana besin elementi eksikliklerini bu sebepten ötürü ben bu yılki verim artışını yavaş salınımlı gübreye bağlıyorum...</p><p></p><p>Buna ek olarak bu yıl;</p><p>Tavuk gübresi uygulanan parsel ile hayvan gübresi uygulanan parseller arasında da bariz farklar var belirtmek istedim...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kubilay07, post: 1023372, member: 44293"] [b]Cevap: Ynt: Yeni Nesil Kontrollü Salınımlı Gübreler ![/b] Örtüaltı sebzede bu yıl 1 parselde dekara 50 kg agrolig(leonardit) 50 kg agromaster(yavaş salınımlı) 500 kg tavuk gübresi Kullandık Diğer parseller içinde dekara Aynı oranlarda yavaş salınımlı gübre ve leonardit 1 ton işlenmiş hayvan gübresi Kullandık Geçen yıl ise bütün parsellere kimyevi gübre(15+15+15+Zn) ve işlenmiş hayvan gübresi kullanmıştık Bu yıl verimler geçen yıla göre %20-%30 daha yüksek bunun sebebi yavaş salınımlı gübre midir bilinmez ama geçen yıl diğer bütün uygulamalar aynı olmasına rağmen verim bu yılki gibi değildi.Ayrıca: Geçen yıl yaşadığımız bazı bitki besin elementi eksikliklerini yaşamadık özellikle yılın bazı dönemlerde olan toprak sıcaklığının düşük olmasına bağlı yaşanana besin elementi eksikliklerini bu sebepten ötürü ben bu yılki verim artışını yavaş salınımlı gübreye bağlıyorum... Buna ek olarak bu yıl; Tavuk gübresi uygulanan parsel ile hayvan gübresi uygulanan parseller arasında da bariz farklar var belirtmek istedim... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
Yeni Nesil Kontrollü Salınımlı Gübreler !
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt