PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Yerli enginarda hasat dönemi başladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 692325" data-attributes="member: 41641"><p><span style="color: blue"><strong>Yerli enginarda hasat dönemi başladı</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>12 Nisan 2013 Cuma 13:37</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Karaciğer dostu diye bilinen ve Ayvalık ' ın Cunda Adası ' nda toplanmaya başlanan enginarın adedi, 1 liradan satılıyor.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>BALIKESİR - 'Karaciğer dostu' olarak bilinen enginar, Ayvalık ilçesinin Cunda Adası ' nda hasat edilmeye başlandı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Ayvalık Ziraat Odası İkinci Başkanı Hüseyin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enginarın, Girit mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Ege ve Marmara bölgelerinde bahar aylarının en çok tüketilen sebzeleri arasında bulunan enginarın, mart ayının başlamasıyla genellikle Kıbrıs Adası ' ndan Türkiye ' ye getirildiğini ve adedi 1,5 ile 2,5 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığını belirten Ergin, şöyle konuştu:</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>'Kuzey Ege ' de en iyi enginar, Ayvalık ' ın Cunda Adası ' nda yetiştirilir. Her yıl nisan ayı başında bölgemizde enginar hasadı başlar ve mayıs ayı sonuna kadar devam eder. Yerli ürünün piyasaya çıkmasıyla enginarın adet fiyatı 1 liraya kadar düştü. Vatandaşlar da bu yemeği özlemiş olacak ki talep ediyorlar. Enginarın iki aylık ömrü var. Sağlık için 7 ' den 70 ' e herkesin yemesini tavsiye ediyorum.'</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Ergin, birçok farklı yemeği yapılan enginarın, karaciğer dostu olduğunu anlattı.</strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong></strong></span></p><p><span style="color: blue"><strong>Yüzlerce yıldır tüketilen enginarın, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içerdiği bilgisini veren Ergin, 'Lif zengini olduğu için sindirim sistemine iyi geliyor. Hücreleri yenilediği, kalbi koruduğu da biliniyor' ifadesini kullandı.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 692325, member: 41641"] [color=blue][b]Yerli enginarda hasat dönemi başladı 12 Nisan 2013 Cuma 13:37 Karaciğer dostu diye bilinen ve Ayvalık ' ın Cunda Adası ' nda toplanmaya başlanan enginarın adedi, 1 liradan satılıyor. BALIKESİR - 'Karaciğer dostu' olarak bilinen enginar, Ayvalık ilçesinin Cunda Adası ' nda hasat edilmeye başlandı. Ayvalık Ziraat Odası İkinci Başkanı Hüseyin Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enginarın, Girit mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer aldığını söyledi. Ege ve Marmara bölgelerinde bahar aylarının en çok tüketilen sebzeleri arasında bulunan enginarın, mart ayının başlamasıyla genellikle Kıbrıs Adası ' ndan Türkiye ' ye getirildiğini ve adedi 1,5 ile 2,5 lira arasında değişen fiyatlardan satıldığını belirten Ergin, şöyle konuştu: 'Kuzey Ege ' de en iyi enginar, Ayvalık ' ın Cunda Adası ' nda yetiştirilir. Her yıl nisan ayı başında bölgemizde enginar hasadı başlar ve mayıs ayı sonuna kadar devam eder. Yerli ürünün piyasaya çıkmasıyla enginarın adet fiyatı 1 liraya kadar düştü. Vatandaşlar da bu yemeği özlemiş olacak ki talep ediyorlar. Enginarın iki aylık ömrü var. Sağlık için 7 ' den 70 ' e herkesin yemesini tavsiye ediyorum.' Ergin, birçok farklı yemeği yapılan enginarın, karaciğer dostu olduğunu anlattı. Yüzlerce yıldır tüketilen enginarın, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içerdiği bilgisini veren Ergin, 'Lif zengini olduğu için sindirim sistemine iyi geliyor. Hücreleri yenilediği, kalbi koruduğu da biliniyor' ifadesini kullandı.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Diğer Bahçe Bitkileri
Yerli enginarda hasat dönemi başladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt