PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Teknoloji
Yerli Oto 20 Litrelik Yakıtla 1.000 Kilometre Yol Gidecek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ofas" data-source="post: 1037878" data-attributes="member: 20560"><p>Kompozisyon deyince benim aklıma giriş, gelişme ve sonuç geliyor. Buda bence tam bir kompozisyon. Konuyla ne alaka derseniz bakalım...</p><p></p><p>Bu habere yerli otomobil haberi gibi tek noktaya odaklanarak bakmayalım neydi eee, ha "büyük resme bakalım"...</p><p></p><p>Giriş bölümü... Tarihimizdeki iyi niyetli bazı işlerin bir sebeple ( bizi çekemeyenler yaptı galiba ) akamete uğratıldığından bahsediliyor. Bu bölümde anlatılmaya çalışılan Ellimizde bir proje var. Bu proje bizi dünyada gündem yapacak, kıskançlıktan çatlatacak bir proje... Bunun adı yerli otomobil...</p><p></p><p>Gelişme bölümü... Bu araba bizden akıllı pardon daha medeni. Memlekette meclisten sokağa hatta evde eşler arasında bile millet birbirini yerken bu otomobil öndekine duramayacak kadar hızlı yaklaşırsa kimse incinmesin diye "hacım müsaitsen az ilerler misin arkadan gelene yer açalım dışarda cemaat kalmasın" edasıyla hızlanmasını rica edecek kadar medeni üstelik. Dahası var, 2 liraya 100km şehir içi 20 tl ye ise 1000 km 200 tl ye 10.000km... ( Her iki rakamın sonuna "0" koyarak örnekler çoğaltılabilir.) 4 tekerlekli bilgisayar, vs vs uzatmayalım yukarıda yazıyor. Gelişme daha heyecanlı.</p><p></p><p>E bu kadar güzel şeyler olurken içim içime sığmıyor sabırsızlanıyorum bana düşen görev var mı derken "haberin" sonuna gelmişim. Galiba son paragrafta subliminal mesaj var... Gelin bir olalım iri olalım diri olalım... İsterseniz haberi tekrar okuyun, özellikle giriş ve sonuç kısmını.</p><p></p><p>2 soru, 1 not ekleyeyim.</p><p></p><p>Soru 1 : Yakında bizim "bir, iri ve diri olmamızı" gerektirecek bir gelişme olacak mı?</p><p>Soru 2 : Bu proje 2020 de hayata geçecekmiş yani en azından şu milli otomobil yollara çıkana kadar bir, iri, diri mi kalalım?</p><p></p><p>Not : ( Bunu soru olarak yazmadım çünkü idarecilerime güveniyorum! ) Biliyorsunuz burada ve her yerde eleştirilen bir konu var. Akaryakıt üzerindeki yüksek vergiler. Bu vergiler devletin önemli gelir kapısı. Çünkü asıl toplaması gerektiği yerlerden bir şekilde akamate uğrayıp vergiyi toplayamıyor. Şimdi ben 1.000km yi 250 tl yakıt ile giderken artık 20 tl ye gideceğim ya yakıtım %92 düşüyor. Böylece %92 daha az yakıt alacağım. Peki devlet baba bu az yakıttan kaynaklı vergi gelirlerinin düşmesini sineye çekecek ve herhangi bir kaynak sıkıntısı yaşamayacak mı?... Pardon soru değildi! Düşünmüşlerdir elbette hep art niyetli olmayayım. Neyse temenni ile notu bitireyim. İnşallah bu vergi kaybı asgari ücrete son dakika verdikleri zam meselesine dönmez. Malum SGK primleri vs kalemlere koydukları zamlarla asgari ücretliye zam verenler olmasakta ödeyenler bizleriz. Umarım bu vergi farkını biz çekmeyizde, başkalarına da bizim cebimizden ağalık yapmak düşmez.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ofas, post: 1037878, member: 20560"] Kompozisyon deyince benim aklıma giriş, gelişme ve sonuç geliyor. Buda bence tam bir kompozisyon. Konuyla ne alaka derseniz bakalım... Bu habere yerli otomobil haberi gibi tek noktaya odaklanarak bakmayalım neydi eee, ha "büyük resme bakalım"... Giriş bölümü... Tarihimizdeki iyi niyetli bazı işlerin bir sebeple ( bizi çekemeyenler yaptı galiba ) akamete uğratıldığından bahsediliyor. Bu bölümde anlatılmaya çalışılan Ellimizde bir proje var. Bu proje bizi dünyada gündem yapacak, kıskançlıktan çatlatacak bir proje... Bunun adı yerli otomobil... Gelişme bölümü... Bu araba bizden akıllı pardon daha medeni. Memlekette meclisten sokağa hatta evde eşler arasında bile millet birbirini yerken bu otomobil öndekine duramayacak kadar hızlı yaklaşırsa kimse incinmesin diye "hacım müsaitsen az ilerler misin arkadan gelene yer açalım dışarda cemaat kalmasın" edasıyla hızlanmasını rica edecek kadar medeni üstelik. Dahası var, 2 liraya 100km şehir içi 20 tl ye ise 1000 km 200 tl ye 10.000km... ( Her iki rakamın sonuna "0" koyarak örnekler çoğaltılabilir.) 4 tekerlekli bilgisayar, vs vs uzatmayalım yukarıda yazıyor. Gelişme daha heyecanlı. E bu kadar güzel şeyler olurken içim içime sığmıyor sabırsızlanıyorum bana düşen görev var mı derken "haberin" sonuna gelmişim. Galiba son paragrafta subliminal mesaj var... Gelin bir olalım iri olalım diri olalım... İsterseniz haberi tekrar okuyun, özellikle giriş ve sonuç kısmını. 2 soru, 1 not ekleyeyim. Soru 1 : Yakında bizim "bir, iri ve diri olmamızı" gerektirecek bir gelişme olacak mı? Soru 2 : Bu proje 2020 de hayata geçecekmiş yani en azından şu milli otomobil yollara çıkana kadar bir, iri, diri mi kalalım? Not : ( Bunu soru olarak yazmadım çünkü idarecilerime güveniyorum! ) Biliyorsunuz burada ve her yerde eleştirilen bir konu var. Akaryakıt üzerindeki yüksek vergiler. Bu vergiler devletin önemli gelir kapısı. Çünkü asıl toplaması gerektiği yerlerden bir şekilde akamate uğrayıp vergiyi toplayamıyor. Şimdi ben 1.000km yi 250 tl yakıt ile giderken artık 20 tl ye gideceğim ya yakıtım %92 düşüyor. Böylece %92 daha az yakıt alacağım. Peki devlet baba bu az yakıttan kaynaklı vergi gelirlerinin düşmesini sineye çekecek ve herhangi bir kaynak sıkıntısı yaşamayacak mı?... Pardon soru değildi! Düşünmüşlerdir elbette hep art niyetli olmayayım. Neyse temenni ile notu bitireyim. İnşallah bu vergi kaybı asgari ücrete son dakika verdikleri zam meselesine dönmez. Malum SGK primleri vs kalemlere koydukları zamlarla asgari ücretliye zam verenler olmasakta ödeyenler bizleriz. Umarım bu vergi farkını biz çekmeyizde, başkalarına da bizim cebimizden ağalık yapmak düşmez. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Teknoloji
Yerli Oto 20 Litrelik Yakıtla 1.000 Kilometre Yol Gidecek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt