PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Yetiştirilen ürüne göre Maliyet verim ilişkisi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 966119" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: Yetiştirilen ürüne göre Maliyet verim ilişkisi</strong></p><p></p><p>Faydalı bir konu olur , çünkü her bölgenin kendine uygun iklim ve toprak yapısı var , bazı ürün bazı bölgede çok uygun olduğu için çok ucuz ve kolay yetişirken bazı bölgede çok zor ve pahalı yetişebiliyor .</p><p></p><p>Ben büyük baş holstein süt hayvancılığı ile geçiniyorum bir kaç tane de kendi hayvanlarımdan besi yapıyorum , bizim bölge süt sığırı için uygun yaz kış açık besi işletme yapılabilir.</p><p></p><p>Bunun yanında kuru tarım ile yem temini etmeye çalışıyorum .</p><p>Arpa ekiyorum kuruya çok kötü bir yıl oldu 120 kg arpa biçtim dönümüne , taban gübresi yok 25 kg üst gübresi ve geniş yapraklı ot ilacı uyguladım .</p><p>Buğdaylar , biraz daha iyi 250 kg civarı aynı işçilik ile .</p><p></p><p>Birde ot biçtiğim yerler var bir yıl arpa buğday ekip bir yıl ot biçiyorum dinlendirmek için toprağı ot kara çim kendiliğinden gelir bizim topraklarda, hiç ekim masrafı yok , sadece üst gübresi 15 kg bazı yerlere papatya hardal için ilaç o kadar, tabi otçuluk çok stresli biç kurut topla bağlat yağmurdan kork rüzgardan kork 10 ila 15 balya arsı ot biçtik bu yerlerden ihtiyaçtan fazlasını sattım otları yerine teslim 10 tl den , benim için çok iyi bir harman değil bereket versin, hayvanlar için gerekli bir yıllık otu depoladım, harman bitti benim , bereketli olsun herkese .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 966119, member: 25443"] [b]Ynt: Yetiştirilen ürüne göre Maliyet verim ilişkisi[/b] Faydalı bir konu olur , çünkü her bölgenin kendine uygun iklim ve toprak yapısı var , bazı ürün bazı bölgede çok uygun olduğu için çok ucuz ve kolay yetişirken bazı bölgede çok zor ve pahalı yetişebiliyor . Ben büyük baş holstein süt hayvancılığı ile geçiniyorum bir kaç tane de kendi hayvanlarımdan besi yapıyorum , bizim bölge süt sığırı için uygun yaz kış açık besi işletme yapılabilir. Bunun yanında kuru tarım ile yem temini etmeye çalışıyorum . Arpa ekiyorum kuruya çok kötü bir yıl oldu 120 kg arpa biçtim dönümüne , taban gübresi yok 25 kg üst gübresi ve geniş yapraklı ot ilacı uyguladım . Buğdaylar , biraz daha iyi 250 kg civarı aynı işçilik ile . Birde ot biçtiğim yerler var bir yıl arpa buğday ekip bir yıl ot biçiyorum dinlendirmek için toprağı ot kara çim kendiliğinden gelir bizim topraklarda, hiç ekim masrafı yok , sadece üst gübresi 15 kg bazı yerlere papatya hardal için ilaç o kadar, tabi otçuluk çok stresli biç kurut topla bağlat yağmurdan kork rüzgardan kork 10 ila 15 balya arsı ot biçtik bu yerlerden ihtiyaçtan fazlasını sattım otları yerine teslim 10 tl den , benim için çok iyi bir harman değil bereket versin, hayvanlar için gerekli bir yıllık otu depoladım, harman bitti benim , bereketli olsun herkese . [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Yetiştirilen ürüne göre Maliyet verim ilişkisi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt