PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="anıltiraki" data-source="post: 876880" data-attributes="member: 3128"><p><strong>Ynt: yıllık koyun maliyeti ve elimize kalan?</strong></p><p></p><p>Köyümüzden bir abi yapıyor 250 koyunu 150 keçisi var.Kuzuyu 4 aylıkken kesime veriyor doğumdan sonrada sağıp sütünü alıyor senede bir kez yavrulatıyor koyunu.Kuzu başı maliyetin 150 tl olduğunu söyledi.Baskülü 11 tl kabul edersek 45 kilo ortalama ile 500 tl yapar.Böyle bakıldığında kulağa hoş geliyor ama hiç içinden çıkmıyorlar.Bu dediğim şaka değil sabah 5 akşam 11.Ona göre düşünün.Ayrıca kredi ile bu işe girmek pek mantıklı değil.Neden derseniz koyun çabuk ürer seneden seneye de kuzu satın alırsınız daha sonra maksimum adede ulaşırsınız.Koyunculuktaki bu çalışma koşullarını göze almazsanız benim size tavsiyem büyükbaş besi.Sabah yemi kararsınız günlük yemi akşam üzerinizi bile değişmeden basıp marşa yemlersiniz.Şunu da ekleyim ben çoban tutarım o kadar çalışmam derseniz o iş öyle olmuyor çoban bulmak başlıca dert sonrası ayrı bir dert artık parasına göre çoban devri de bitti iyi çoban da 1500 tl kötü çoban da bahtınıza ne çıkarsa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anıltiraki, post: 876880, member: 3128"] [b]Ynt: yıllık koyun maliyeti ve elimize kalan?[/b] Köyümüzden bir abi yapıyor 250 koyunu 150 keçisi var.Kuzuyu 4 aylıkken kesime veriyor doğumdan sonrada sağıp sütünü alıyor senede bir kez yavrulatıyor koyunu.Kuzu başı maliyetin 150 tl olduğunu söyledi.Baskülü 11 tl kabul edersek 45 kilo ortalama ile 500 tl yapar.Böyle bakıldığında kulağa hoş geliyor ama hiç içinden çıkmıyorlar.Bu dediğim şaka değil sabah 5 akşam 11.Ona göre düşünün.Ayrıca kredi ile bu işe girmek pek mantıklı değil.Neden derseniz koyun çabuk ürer seneden seneye de kuzu satın alırsınız daha sonra maksimum adede ulaşırsınız.Koyunculuktaki bu çalışma koşullarını göze almazsanız benim size tavsiyem büyükbaş besi.Sabah yemi kararsınız günlük yemi akşam üzerinizi bile değişmeden basıp marşa yemlersiniz.Şunu da ekleyim ben çoban tutarım o kadar çalışmam derseniz o iş öyle olmuyor çoban bulmak başlıca dert sonrası ayrı bir dert artık parasına göre çoban devri de bitti iyi çoban da 1500 tl kötü çoban da bahtınıza ne çıkarsa. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt