PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 964785" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?</strong></p><p></p><p>FFatih Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. </p><p></p><p>Öncelikle söylediklerimde bi yanlış anlama olmuş. Söylediğim cümle:</p><p></p><p>'İlçe tarıma her gittiğinde yapılan döner sermaye tırtıklaması'</p><p></p><p>Cümlede ilçe tarımda görevli arkadaşlar ile ilgili bir itham yok. Yani bu kesintileri kimin aldığına dair de iddia yok. Tek iddia var:</p><p></p><p>'Tırtıklama'</p><p></p><p>Şöyle anlatayım:</p><p></p><p>- yem bitkileri desteklemesi için gidiyorum. Ver 15 lira</p><p>- hayvan varlığı belgesi için gidiyorum. Ver 20 lira</p><p>- sözleşmeli ekim desteği için gidiyorum. Ver 10 lira</p><p>- yeni yer içarlarığım için güncelleme yapıyoruz. Ver 15 lira. </p><p>- sertifikalı tohum desteği.. Ver. </p><p>- yağlı tohumlar prim ödemesi.. Gene var. </p><p>- 20 kuzu satıyorum. Yine ver. </p><p></p><p>E yeter ama. Ver ver. Nereye kadar?</p><p></p><p>İşte söylediğim şey bu. Yukarıda yapılanın tam Türkçe karşılığı 'tırtıklama'dır. Kim, neden, niye, hangi hakla yapmış önemli değil. Sonuç aynı çünkü. Tırtıklanıyoruz. </p><p></p><p>Şarköy ' de 4000 adet kayıtlı çiftçi var. Ortalama yılda 50 lira verseler, rakamı siz hesaplayım. </p><p></p><p>Ikinci nokta da ilçe tarıma son gittiğimde, bu harçları toplamakta yükümlü arkadaş (sık sık gittiğimizden herhalde) 'velinimetim hoşgeldin' dedi. Cidden bozuldum. Hatta bu yüzden ortalığı karıştırdım biraz. Sordum:</p><p></p><p>- bu para kime gidiyor?</p><p>- bakanlığın emri. </p><p>- soru, kimin emri olduğunu değil. Soru, bu para nereye harcanıyor?</p><p>- işte bir kısmı daireye harcanıyor. Bir kısmımda bakanlığa gönderiliyor. Falan filan. </p><p>- size ödenek gelmiyor mu?</p><p>- geliyor da emir böyle?</p><p>- yahu bana destek vermek için, benden para kesmek ne demek? Böyle saçma bir iş olur mu?</p><p>- kem küm. </p><p></p><p>Zaten adı üzerinde. Döner sermaye: Kurum içerisinde kalan, kurumun ihtiyaçlarına harcanan parayı tanımlar. Ki bana beyan edilme de bu yönde. </p><p></p><p>Özetle ilçe tarımda çok çok iyi veteriner ve mühendislerimiz var. Fakat kabul etmek lazım ki çok kötüleri de var. Aynı çiftçiler gibi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 964785, member: 21067"] [b]Ynt: Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?[/b] FFatih Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Öncelikle söylediklerimde bi yanlış anlama olmuş. Söylediğim cümle: 'İlçe tarıma her gittiğinde yapılan döner sermaye tırtıklaması' Cümlede ilçe tarımda görevli arkadaşlar ile ilgili bir itham yok. Yani bu kesintileri kimin aldığına dair de iddia yok. Tek iddia var: 'Tırtıklama' Şöyle anlatayım: - yem bitkileri desteklemesi için gidiyorum. Ver 15 lira - hayvan varlığı belgesi için gidiyorum. Ver 20 lira - sözleşmeli ekim desteği için gidiyorum. Ver 10 lira - yeni yer içarlarığım için güncelleme yapıyoruz. Ver 15 lira. - sertifikalı tohum desteği.. Ver. - yağlı tohumlar prim ödemesi.. Gene var. - 20 kuzu satıyorum. Yine ver. E yeter ama. Ver ver. Nereye kadar? İşte söylediğim şey bu. Yukarıda yapılanın tam Türkçe karşılığı 'tırtıklama'dır. Kim, neden, niye, hangi hakla yapmış önemli değil. Sonuç aynı çünkü. Tırtıklanıyoruz. Şarköy ' de 4000 adet kayıtlı çiftçi var. Ortalama yılda 50 lira verseler, rakamı siz hesaplayım. Ikinci nokta da ilçe tarıma son gittiğimde, bu harçları toplamakta yükümlü arkadaş (sık sık gittiğimizden herhalde) 'velinimetim hoşgeldin' dedi. Cidden bozuldum. Hatta bu yüzden ortalığı karıştırdım biraz. Sordum: - bu para kime gidiyor? - bakanlığın emri. - soru, kimin emri olduğunu değil. Soru, bu para nereye harcanıyor? - işte bir kısmı daireye harcanıyor. Bir kısmımda bakanlığa gönderiliyor. Falan filan. - size ödenek gelmiyor mu? - geliyor da emir böyle? - yahu bana destek vermek için, benden para kesmek ne demek? Böyle saçma bir iş olur mu? - kem küm. Zaten adı üzerinde. Döner sermaye: Kurum içerisinde kalan, kurumun ihtiyaçlarına harcanan parayı tanımlar. Ki bana beyan edilme de bu yönde. Özetle ilçe tarımda çok çok iyi veteriner ve mühendislerimiz var. Fakat kabul etmek lazım ki çok kötüleri de var. Aynı çiftçiler gibi. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Yıllık Koyun Maliyeti ve Elimize Kalan?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt