PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca ekim ve hasadı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="apsiL" data-source="post: 931072" data-attributes="member: 38742"><p>100 dönüm kadar(1000m2) yonca ekmeyi düşünmekteyim. Uzun zamandır aklımda bir yerden başlayayım diyorum. Son 3*4 senedir Arpa ' dan başka herhangi bir ürün ekmiş değilim. Maksadım tamamen ticareti üzerinedir. Yetiştirip balyalayıp satacağım ki kendim köyde kalmıyorum memurum. Eski ata mesleği, alışkanlık heves; artı ek gelir olur hem.. </p><p></p><p>Aklıma takılan ilk soru; </p><p></p><p>Önceden,2005 öncesi 10-15 dönümlük yoncamız olur el ile toplar kes yapardık, şimdi balya makineleri yaygın. Tırmık ile sıra yapıp bir kaç gün beklettikten sonra; aynı saman çeker gibi balya makinesinin arkasına 4 tekerli engin büyük bir römork yapıp balyaları o römorka tarlada bekletmeden toplayıp direk açık, kuru bir yerde toplarsak küflenme riski olur mu? İki iş yapmamak adına..</p><p></p><p>ikinci soru ise;</p><p></p><p>Bir kaç videoda büyük balya römorkları gördüm, toplama aparatı üstünde olan 168 adet balya alabilen, bunların fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?</p><p></p><p>Bu iş için Traktör olarak 80-66 yeterli gelir mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="apsiL, post: 931072, member: 38742"] 100 dönüm kadar(1000m2) yonca ekmeyi düşünmekteyim. Uzun zamandır aklımda bir yerden başlayayım diyorum. Son 3*4 senedir Arpa ' dan başka herhangi bir ürün ekmiş değilim. Maksadım tamamen ticareti üzerinedir. Yetiştirip balyalayıp satacağım ki kendim köyde kalmıyorum memurum. Eski ata mesleği, alışkanlık heves; artı ek gelir olur hem.. Aklıma takılan ilk soru; Önceden,2005 öncesi 10-15 dönümlük yoncamız olur el ile toplar kes yapardık, şimdi balya makineleri yaygın. Tırmık ile sıra yapıp bir kaç gün beklettikten sonra; aynı saman çeker gibi balya makinesinin arkasına 4 tekerli engin büyük bir römork yapıp balyaları o römorka tarlada bekletmeden toplayıp direk açık, kuru bir yerde toplarsak küflenme riski olur mu? İki iş yapmamak adına.. ikinci soru ise; Bir kaç videoda büyük balya römorkları gördüm, toplama aparatı üstünde olan 168 adet balya alabilen, bunların fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Bu iş için Traktör olarak 80-66 yeterli gelir mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca ekim ve hasadı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt