PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ersin Ecrin" data-source="post: 966871" data-attributes="member: 60097"><p>Arkadaşlar bir süredir yonca yetiştiriciliği ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Tam olarak kavrayamadığım bir kaç konu aklıma takıldı. Bu konularda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.</p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><br /> [li]Örnek olarak 1 dekar yoncadan 1000 kilo yaş yonca çıktığını düşünürsek, satış fiyatı kuru ot üzerinden mi belirlenir ?<br /> Çünkü yoncanın kilo fiyatı 0,50 kuruş olduğunu varsayarsak 1000 kilo yaş yonca X 0,50 = 500 TL yapar. Eğer kuru ot fiyatı ise bu 1 dekardan belki 300 kilo kuru ot çıkıyor, 300 X 0,50 = 150 TL yapıyor. <br /> [/li]<br /> [li]İkincisi yoncanın silaj yapılması ile balya yapılması arasında satarken fiyat farkı oluyormu ? Çünkü belki balya halinde satılıncaya kadar bir miktar kuruma olabilir, ama silajda kuruma imkanı daha az diye düşünüyorum.[/li]<br /> [li]Son olarak sulama imkanı olmayan yerlerde sadece yağmur suyu ile sulamak yoncada kalite açısından herhangi bir olumsuzluk yaparmı ?<br /> [/li]</li> </ul><p></p><p>Yanıt verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ersin Ecrin, post: 966871, member: 60097"] Arkadaşlar bir süredir yonca yetiştiriciliği ile ilgili araştırmalar yapıyorum. Tam olarak kavrayamadığım bir kaç konu aklıma takıldı. Bu konularda beni aydınlatabilirseniz sevinirim. [list] [li]Örnek olarak 1 dekar yoncadan 1000 kilo yaş yonca çıktığını düşünürsek, satış fiyatı kuru ot üzerinden mi belirlenir ? Çünkü yoncanın kilo fiyatı 0,50 kuruş olduğunu varsayarsak 1000 kilo yaş yonca X 0,50 = 500 TL yapar. Eğer kuru ot fiyatı ise bu 1 dekardan belki 300 kilo kuru ot çıkıyor, 300 X 0,50 = 150 TL yapıyor. [/li] [li]İkincisi yoncanın silaj yapılması ile balya yapılması arasında satarken fiyat farkı oluyormu ? Çünkü belki balya halinde satılıncaya kadar bir miktar kuruma olabilir, ama silajda kuruma imkanı daha az diye düşünüyorum.[/li] [li]Son olarak sulama imkanı olmayan yerlerde sadece yağmur suyu ile sulamak yoncada kalite açısından herhangi bir olumsuzluk yaparmı ? [/li] [/list] Yanıt verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt