PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sagalassos" data-source="post: 966902" data-attributes="member: 55193"><p><strong>Ynt: Yonca hakkında</strong></p><p></p><p> Yonca ile ilgili sorduklarına cevap vermek isterim. Yonca yem bitkileri içinde en karlı olanıdır. Ekilişte 1 kez masraf yaparak 5-6 sene sürekli biçilen bir bitki. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde olmazsa olmaz bitkilerdendir. Suyu çok sevdiğinden, sürekli sulasan hayır demez, ama karşılığını verir. Mesela ben haftada 1 kez (ayda 4 kez) mutlak su veririm. Sahil kesimlerinde 6-7 biçim alınmakta, iç kesimlerde Nisan sonu gibi erken biçim yapıp... kapalı bir alanda kurutabilirsen 6 biçim yapılabilir. Eğer sen ben sulamayacağım dersen 3 kez biçim yaparsın lakin verim düşük olur. Geçen sene 450 kğ.lık TOP silajını yaptırdım ve sattım, tanesi 130 TL den gitti. Kurumuş balyası da buralarda 10 TL. Yonca yetiştiricisi öncelikle balyasını önceden pazarlayacağı yeri çiftliği bulmalı, bulamamışsa, muhafaza edeceği kapalı bir alan hazırlamalı, üzerini çift kat örtmeli vs. Bu işin makanizasyon kısmına hiç girmeyeceğim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sagalassos, post: 966902, member: 55193"] [b]Ynt: Yonca hakkında[/b] Yonca ile ilgili sorduklarına cevap vermek isterim. Yonca yem bitkileri içinde en karlı olanıdır. Ekilişte 1 kez masraf yaparak 5-6 sene sürekli biçilen bir bitki. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde olmazsa olmaz bitkilerdendir. Suyu çok sevdiğinden, sürekli sulasan hayır demez, ama karşılığını verir. Mesela ben haftada 1 kez (ayda 4 kez) mutlak su veririm. Sahil kesimlerinde 6-7 biçim alınmakta, iç kesimlerde Nisan sonu gibi erken biçim yapıp... kapalı bir alanda kurutabilirsen 6 biçim yapılabilir. Eğer sen ben sulamayacağım dersen 3 kez biçim yaparsın lakin verim düşük olur. Geçen sene 450 kğ.lık TOP silajını yaptırdım ve sattım, tanesi 130 TL den gitti. Kurumuş balyası da buralarda 10 TL. Yonca yetiştiricisi öncelikle balyasını önceden pazarlayacağı yeri çiftliği bulmalı, bulamamışsa, muhafaza edeceği kapalı bir alan hazırlamalı, üzerini çift kat örtmeli vs. Bu işin makanizasyon kısmına hiç girmeyeceğim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
Yonca hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt